ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Σίγουροι ότι θα εκλεγούν 3η φορά βουλευτές οι Δημοσχάκης, Κελέτσης, Γκαρά

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Σίγουροι ότι θα εκλεγούν 3η φορά βουλευτές οι Δημοσχάκης, Κελέτσης, Γκαρά

Τελικά και αυτή την εβδομάδα όπως και την προηγούμενη θα έχουμε άφιξη πολιτικού αρχηγού στον Έβρο. Μετά τους Μητσοτάκη, Βαρουφάκη, Ανδρουλάκη, Βελόπουλο, την Παρασκευή θα έρθει αλλά μόνο στην Αλεξανδρούπολη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Το σίγουρο είναι ότι μας απομένουν πλέον 10 ημέρες για την ώρα της κάλπης στις 21 Μαΐου και οι υποψήφιοι βουλευτές όλων των κομμάτων εντείνουν τον προεκλογικό τους αγώνα, χρησιμοποιώντας κάθε τρόπο για να πείσουν τους ψηφοφόρους.

Τρεις βουλευτές διεκδικούν τρίτη 4ετία

Δυστυχώς όμως, μόνο για τέσσερις από αυτούς θα… κληρώσει η κάλπη στις 21 Μαΐου, αφού αυτές είναι έδρες στο νομό Έβρου. Εκείνο που θα πρέπει να επισημάνω, γιατί βλέπω δεν αναφέρεται πουθενά, είναι ότι από τους υποψηφίους που περιμένουν την ψήφο των Εβριτών, τρεις είναι αυτοί που διεκδικούν επανεκλογή για ΤΡΙΤΗ 4ετία.
Οπότε θα συμπληρώσουν συνολικά 12 χρόνια στα έδρανα της Βουλής, φυσικά με τα πολλά προνόμια, όπως την βουλευτική αποζημίωση αρκετών χιλιάδων ευρώ, τα βουλευτικά αυτοκίνητα, τους αποσπασμένους και τους μετακλητούς υπαλλήλους και αστυνομικούς, τα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, τα επιδόματα ενοικίου και κάποια ακόμα.
Φυσικά δεν θα εκλεγούν, αν εκλεγούν για τρίτη φορά βουλευτές μόνοι τους. Ο κόσμος τους ψηφίζει και όσο και να γκρινιάζεις στα facebookια ή τα… twitteria, δεν αποκλείεται να εκλέξει ξανά και να τους δώσει την ευκαιρία να συμπληρώσουν 12 χρόνια βουλευτές, αυτούς τους τρεις.
Ο Δημοασχάκης με τον γιο “αντάρτη” της Ν.Δ
Ποιοι είναι; Ο Τάσος Δημοσχάκης και ο Σταύρος Κελέτσης από τη Νέα Δημοκρατία και η Νατάσα Γκαρά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώτος, ο πρώην Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, ως γνωστόν εκλέχτηκε πρώτη φορά το 2015, επανεκλέχτηκε το 2019 και μάλιστα ήταν πρώτος σε ψήφους στο νομό Έβρου με πάνω από 16.000 σταυρούς.
Τώρα δηλώνει δεξιά και αριστερά σίγουρος ότι θα είναι και πάλι πρώτος και με διαφορά. Ο γιος του Σπύρος βέβαια δεν ξέρω αν θα τον ψηφίσει, αφού διαγράφηκε πριν από μήνες απ’ τη Ν.Δ γιατί τα έκανε “πλακάκια” με τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στον Σύλλογο Υπαλλήλων της Βουλής για να εκλεγεί Πρόεδρος.
Έκανε δηλαδή “ανταρσία”, αφού εκλέχθηκε με την παράταξη της Ν’Δ. χάρη στην κυβέρνηση της οποίας διορίστηκε εκτός ΑΣΕΠ επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή ως γυμναστής στη Βουλή. Άλλωστε μετά την διαγραφή του δήλωσε όιτι οι κομματικές ταυτότητες έχουν πλέον ξεπεραστεί.
Όλα αυτά από τον γιο ενός βουλευτή του κόμματος, που προσλήφθηκε εκτός ΑΣΕΠ και μονιμοποιήθηκε μετά από τρεις ολιγόμηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μόνο με εισήγηση του Προϊσταμένου του, όπως παραδέχθηκε άλλωστε με ΕΞΩΔΙΚΟ που είχε στείλει στο Evros-news.gr, που ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το θέμα.
Μην κοιτάτε που οι κυρίες του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” στους δήμους, όπως της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας πρόσφατα, περίμεναν 20 χρόνια για να μονιμοποιηθούν αυτές τις μέρες και επιτέλους ορκίστηκαν μετά από πολύχρονη ταλαιπωρία. Αυτές δεν είχαν πατέρα τον Τάσο Δημοσχάκη.
Κελέτσης: Μην ξαναεπιστρέψει στα 2.365 ευρώ τον χρόνο
 Τρίτη 4ετία και συμπλήρωση 12 χρόνων ως βουλευτής διεκδικεί και ο Σταύρος Κελέτσης. Είχε πρωτοεκλεγεί  το 2005 μέχρι το 2009, επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή τότε, αλλά όπως λένε όσοι τον παρακολουθούσαν εκείνη την περίοδο… πέρασε και δεν ακούμπησε από τη Βουλή.
Έμεινε στη συνέχεια εκτός για 10 χρόνια και εκλέχθηκε ξανά για δεύτερη τετραετία, το 2019. Ευτυχώς, γιατί ο άνθρωπος είχε πρόβλημα επιβίωσης, αφού με βάση το Πόθεν Έσχες που είχε καταθέσει για το 2018, δήλωσε ετήσιο εισόδημα μόλις 2.365 ευρώ. Λιγότερα από 200 ευρώ τον μήνα δηλαδή.
Είναι αυτός που επιλέχθηκε από την ηγεσία της Ν.Δ το 2019 να φέρει το… νέο στον Έβρο για το κυβερνών κόμμα. Γι” αυτό και έμειναν εκτός ψηφοδελτίων ο Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και ο Άκης Γεροντόπουλος που είχαν διατελέσει υφυπουργοί στην προηγούμενη Κυβέρνηση της Ν.Δ.
Οι εξελίξεις απέδειξαν, με τον αρχικό αποκλεισμό του Γεροντόπουλου και στη συνέχεια τον απαράδεκτο χειρισμό της περίπτωσης του Κώστα Χατζημιχαήλ, του οποίου η υποψηφιότητα είχε αποκτήσει αξιόλογη δυναμική, ότι όλη η μεθόδευση ήταν για να επιστρέψει στη Βουλή ο κ.Κελέτσης. ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ που λέει και το σημερινό προεκλογική σύνθημα του Σταύρου Κελέτση. 
Ο Δερμεντζόπουλος “παραμυθιάστηκε”
ότι θα είναι σίγουρα πρώτος
Στη θέση του Αλέκου Δερμεντζόπουλου μπήκε βέβαια ο γιος του Χρήστος, που εκλέχθηκε και μάλιστα δεύτερος σε ψήφους το 2019, αν και για πρώτη φορά έθεσε υποψηφιότητα. Αναφέρω και αυτόν, γιατί μαθαίνω ότι διάφοροι που τον περιτριγυρίζουν, τον έχουν “παραμυθιάσει” ότι είναι πρώτος σε ψήφους και οι Δημοσχάκης, Κελέτσης.,.,, τρίβουν τα χέρια τους από χαρά.
Γιατί ως παλιές… καραβάνες της πολιτικής, γνωρίζουν πως αν θες να υπονομεύσεις έναν υποψήφιο που έχει δυναμική πρωτιάς, διαδίδεις ότι αυτός εκλέγεται σίγουρα και βάλτε σταυρό σε μένα, οπότε ο… σίγουρος όταν βρεθεί προ δυσάρεστης εκπλήξεως θα είναι αργά. Αυτό μαθαίνω γίνεται έντονα με την περίπτωση Δερμεντζόπουλου.
Που ίσως λόγω του νεαρού της ηλικίας, δεν έχει καταλάβει την… παγίδα και κάπου να επαναπαύεται και αυτός και οι συνεργάτες του. Θεωρώντας σίγουρη την επανεκλογή, όταν ουδείς γνωρίζει αν η Ν.Δ στις 221 Μαίου εκλέξει έναν ή δύο βουλευτές το πολύ.

Θα είναι 12 χρόνια βουλευτής η Γκαρά. Η Γκαρά;

Φυσικά τρίτη 4ετία διεκδικεί και η Νατάσα Γκαρά του ΣΥΡΙΖΑ, που εκλέχθηκε πρώτη φορά το 2015, ως τρίτη τότε πίσω από τον γιατρό Γιώργο Καίσα και τον συγχωρεμένο Δημήτρη Ρίζο. Επανεκλέχθηκε το 2019 η νεαρή βουλευτής και μάλιστα πρώτη.
Γι’ αυτό και απέκτησε μια… αλαζονεία και τώρα δηλώνει σίγουρη και το λέει στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις της ότι θα είναι και πάλι η πρώτη σε ψήφους, οπότε θα επανεκλεγεί. Έτσι θα γίνει η πρώτη βουλευτής της Αριστεράς στο νομό Έβρου, με 12 χρόνια στα βουλευτικά έδρανα.
Εκεί φτάσαμε ως νομός. Η κ.Γκαρά που κάποτε πρωταγωνιστούσε στις αντιδράσεις για τον φράχτη στην περιοχή των Καστανεών, που το περασμένο καλοκαίρι αποκαλούσε απάνθρωπους και επικίνδυνους εθνικά αστυνομικούς και στρατιωτικούς υιοθετώντας τα fake news και την αισχρή ανθελληνική προπαγάνδα για τη “νεκρή Μαρία” στη νησίδα του ποταμού Έβρου, να γίνει 12 χρόνια βουλευτής του νομού.
Να θυμηθούμε τους πανηγυρισμούς της και τις διαβεβαιώσεις στους αγρότες ότι το εργοστάσιο Ζάχαρης Ορεστιάδας θα λειτουργεί συνέχεια όταν ήταν Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά το έκλεισαν οριστικά, ενώ τους είχαν αναγκάσει ακόμα και μέτοχοι στη Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών να γίνουν για να πληρωθούν τις σοδιές τους;
Για να μην θυμηθούμε ότι είναι  αναπληρώτρια Τομεάρχης Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης και η μητέρα της παράνομα συνέχιζε να εκπέμπει με το οικογενειακό ραδιόφωνο “Μεθόριος” στα FM, ενώ με βάση και την επίσημη ενημέρωση του ΕΣΡ είχε ήδη μεταβιβάσει την άδεια σε άλλο ιδιοκτήτη. Μάλιστα μετά από δημοσίευμα τότε Eros-news.gr, το σταμάτησε.

Οι άφαντοι δυο υποψήφιοι του Βελόπουλου

Θα μου είπε και τι να ψηφίσουμε; Την “Ελληνική Λύση” και τον Κυριάκο Βελόπουλο; Εδώ αυτός που υποτίθεται περιμένει στο νομό Έβρου, λόγω και της ετσιθελικής επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη θα έπρεπε να έχει το νομό Έβρου έναν από τους προνομιακούς όσον αφορά τα ποσοστά του κόμματος του, πήγε ιαι έβαλε δυο υποψήφιους που δεν είναι από την περιοχή.
Αφού “έφαγε” από το ψηφοδέλτιο τον δικηγόρο Ηλία Ηλιακόπουλο, με δικαιολογίες που δεν πείθουν κανέναν, επέλεξε ένα από την Θεσσαλονίκη και την άλλη  από τον Πειραιά. Είναι φοβερό, ότι δεν τους είχε μαζί του ούτε κατά την επίσκεψη του για λίγη ώρα στην Αλεξανδρούπολη. Θα είναι υποψήφιοι βουλευτές στον Έβρο και δεν ήρθαν εδώ ούτε ένα λεπτό, κάποιος Σκαρλάτος και μία Γιανναράκου.
Ο Βελόπουλος μάλιστα στη συνέντευξη που έδωσε, ήταν αγενής και ειρωνικός απέναντι στους δημοσιογράφους, επειδή του ζήτησαν να αναφέρει κάποια στοιχεία από τα βιογραφικά τους, επειδή είναι άγνωστοι και δεν μπορείς να βρεις κάτι ούτε στην… google αν ψάξεις. Μόνο από που κατάγονται.
Ο υποψήφιος “Εγώ τράβηξα τα καλώδια απ’ τα ηχεία”
Που να τον ρωτούσαν και για τις απαράδεκτες και συνεχείς ρατσιστικές δηλώσεις και τοποθετήσεις του υποψηφίου του βουλευτή Πάρη Παπαδάκη. Ξέρετε, του γνωστού δικηγόρου και Προέδρου του συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα”, ο οποίος χαρακτήρισε “τελειωμένους” τους ηλικιωμένους άνω των 70 χρόνων και ζήτησε να μην ψηφίσουν.
Τον οποίο κανονικά θα πρέπει να αποκαλούμε:  “Ο υποψήφιος εγώ τράβηξα τα καλώδια απ΄ τα ηχεία στην Ορεστιάδα”!!! Γιατί; Μα όποτε δίνει συνεντεύξεις, αλλά και στην πρόσφατη πολιτική ομιλία του ενώπιον περίπου 100 ατόμων στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου, μονίμως επικαλείται ως πράξη αντίστασης και αγώνα, ένα γεγονός.
Ότι… τράβηξε τα καλώδια από τα ηχεία στην πλατεία της Ορεστιάδας, για να σταματήσει η μουσική και να ακούγονται τα συνθήματα του κόσμου, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ΚΥΤ Φυλακίου, όταν ήρθε η πολιτική ποντικομαμή, ο υπουργός Νότης Μηταράκης.
Μικρή πράξη αντίστασης και αγώνα είναι αυτή που έκανε ο Πάρης; Τεράστια είναι. Τύφλα να έχουν ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες, ο Παπαφλέσσας στο Μανιάκι και ο Κολοκοτρώνης στα Δερβενάκια. Τους αναφέρω, γιατί στην πολιτική του συγκέντρωση ο ίδιος ο υποψήφιος βουλευτής της “Ελληνικής Λύσης” ανέφερε κάποιους εξ αυτών.

Με ΠΑΣΟΚάρα Κιτσικίδη και ειρωνείες

για τον “ευεργέτη” του Λαμπάκη

Είδα μάλιστα στην συγκεκριμένη εκδήλωση, ήταν σε πρώτο πλάνο ένα παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Ο Λάκης Κιτσικίδης, επί χρόνια Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αλεξανδρούπολης η οποία χρεωκόπησε με “άνοιγμα” πολλών εκατομμυρίων ευρώ και τώρα είναι Πρόεδρος στην μετεξέλιξη της, τα “Σουφλιώτικα Κελάρια”.
Κι επίσης, ο Πάρης Παπαδάκης άκουσα σε κάποια στιγμή της ομιλίας του που κράτησε σχεδόν δύο ώρες, να… ειρωνεύεται τον πρώην δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη. “Έγινα χειρότερος απ’ τον Λαμπάκη” είπε, όταν του ζήτησαν κάποιοι φίλοι του να τελειώνει.
Αυτό είναι το… ευχαριστώ στον κ.Λαμπάκη, με τον οποίο για όσους δεν το ξέρουν ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το 2010 χωρίς να εκλεγεί και στη συνέχεια εκείνος τον προσέλαβε έμμισθο νομικό σύμβουλο στην ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης. Μόλις 9 μηνών δικηγόρος τότε όπως μου λένε όσοι γνωρίζουν. Εκεί όπου παραμένει μέχρι τώρα. Ποιός μίλησε για… αχαριστία;

Ο… Ναρκαλιευτής