Αλεξανδρούπολη: Αύριο η συναυλία- αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη με Πέγκυ Ζήνα και Ζωή Τηγανούρια στα Λουτρά

Αλεξανδρούπολη: Αύριο η συναυλία- αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη με Πέγκυ Ζήνα και Ζωή Τηγανούρια στα Λουτρά

Μια ημέρα έμεινε για την σπουδαία συναυλία αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη με τις διακεκριμένες καλλιτέχνιδες Πέγκυ Ζήνα και Ζωή Τηγανούρια, αύριο Παρασκευή 12 Μαΐου 2023, στα ιαματικά λουτρά Τραϊανούπολης.

Με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Γλυκερίας, πολιούχου της Τραΐανούπολης, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διοργανώνει την συναυλία όπου η Σαμοθρακίτισσα μουσικοσυνθέτης Ζωή Τηγανούρια, έχοντας την καλλιτεχνική επιμέλεια του εγχειρήματος, ενώνει τις καλλιτεχνικές της δυνάμεις με την ξεχωριστή ερμηνεύτρια Πέγκυ Ζήνα. Μαζί με το εξαιρετικό γυναικείο κουαρτέτο εγχόρδων «Enchord» παρουσιάζουν ένα εντυπωσιακό και πρωτότυπο Project, αφιερωμένο στη μεγαλύτερη –αδιαμφισβήτητα- φωνή του αιώνα στη χώρα μας, τον Στέλιο Καζαντζίδη.

Για πρώτη φορά θα ακουστούν τα υπέροχα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει ο Στέλιος Καζαντζίδης με πρωτότυπες ενορχηστρώσεις για έγχορδα (από τη Λουΐζα Αντύπα και τη Ζωή Τηγανούρια) και σύγχρονη ορχήστρα, παντρεύοντας τη λαϊκή μας μουσική με τη κλασική μουσική και το Tango.

Αφορμή της συνεργασίας των δυο Καλλιτεχνών στάθηκε το ολοκαίνουριο τραγούδι της Ζωής Τηγανούρια «Της Σμύρνης το φιλί» (από την καινούρια δισκογραφική της παραγωγή «Η μέρα του ξεριζωμού» αφιέρωμα στη Σμύρνη και στη Θράκη) σε στίχους Ανδρέα Παράσχου που ερμηνεύει η Πέγκυ Ζήνα.

Μαζί με τις διακεκριμένες καλλιτέχνιδες συμμετέχει επίσης στην ερμηνεία ο Λάμπρος Βασιλείου, με guests τον Γιάννη Τσαρσιταλίδη (ερμηνεία) και τον Περικλή Γκουλιάμα (Μπουζούκι).

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20:00 ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν για το κοινό.