Εγκαινιάστηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί η Εμπορική Έκθεση ALEXPO 2023 στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης (ΒΙΝΤΕΟ)

Εγκαινιάστηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί η Εμπορική Έκθεση ALEXPO 2023 στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης (ΒΙΝΤΕΟ)

Εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα και ξεκίνησε την λειτουργία της η οποία θα διαρκέσει έως την Τρίτη 16 Μαίου, η 19η Διεθνής Εμπορική Έκθεση Alexpo 2023.

Συμμετέχουν πάνω από 100 επιχειρήσεις, αλλά καμιά από το εξωτερικό, έστω τις γειτονικές μας χώρες Βουλγαρία, Τουρκία, οπότε το… Διεθνής στον τίτλο της είναι μόνο κατ’ ευφημισμό. Οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που μετέχουν, προέρχονται από τους χώρους των τροφίμων και ποτών, της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, του real estate , της ενέργειας ,του τουρισμού και των υπηρεσιών.

Η Alexpo 2023 τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων: Τουρισμού, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Εσωτερικών, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και για πρώτη φορά της ΔΕΘ – Helexpo.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία της Προέδρου της Gastrade Ελμίνας Κοπελούζου. Επίσης έδωσαν το παρόν ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμος, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) Γιώργος Καββαθάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατυζηγιάννογλου και Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος.

Ακόμα, ο Διοικητής της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Χρήστος Μπακιρτζής, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜΘ Πασχάλης Συριτούδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αλεξανδρούπολης Λάμπρος Τσιάρας, ο Διοικητής της Π.Υ.Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Κουκουλομάτης και εκπρόσωποι Φορέων.

Πολιτιστικές δράσεις

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΜΑΙΟΥ//21.30

Μουσικό Συγκρότημα Εβρίτικη Ζυγιά//Μουσική Παράσταση Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών «ΑΚΡΙΤΕΣ»

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΙΟΥ

14.00-15.00 SKATEBOARD EVENT

21.30-24.00 LOLIPOP//Μουσική Παράσταση

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΙΟΥ//21.30

LES AU REVOIR//Mουσική Παράσταση

ΤΡΙΤΗ 16 ΜΑΙΟΥ

21.00 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ STAND UP COMEDY

Δήμητρα Νικητέα/Αλέξανδρος Πασπαρδάνης/Χάρης Νταρζάνος

22.00 ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ// Αλέξανδρος Κεβόπουλος & ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ/Μουσική Παράσταση.

Το ωράριο λειτουργίας της Alexpo 2023 θα είναι καθημερινά 18.00-23.00, πλην της Κυριακής 14 Μαΐου, που η Έκθεση θα ανοίξει στις 13.00 το μεσημέρι.