Κελέτσης: Διαμαρτύρονται πολίτες που δέχθηκαν κλήσεις παράνομης στάθμευσης, παρκάροντας στη θέση του βουλευτικού του αυτοκινήτου (ΒΙΝΤΕΟ)

Κελέτσης: Διαμαρτύρονται πολίτες που δέχθηκαν κλήσεις παράνομης στάθμευσης, παρκάροντας στη θέση του βουλευτικού του αυτοκινήτου (ΒΙΝΤΕΟ)

Έντονες διαμαρτυρίες υπάρχουν από πολίτες της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι δέχτηκαν κλήσεις παράνομης στάθμευσης, επειδή πάρκαραν στην θέση του βουλευτικού αυτοκινήτου του υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Κελέτση.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο Evros-news.gr, αλλά και από το επιτόπιο ρεπορτάζ που πραγματοποιήσαμε στην οδό Κομνηνών, στη συμβολή με την Λεωφόρο Δημοκρατίας, υπάρχει σήμανση που αναφέρει ότι απαγορεύεται το παρκάρισμα στη συγκεκριμένη θέση εκτός οχημάτων Δημοσίου. Μόνο αυτό, χωρίς να αναφέρεται ο αριθμός κυκλοφορίας αυτών των οχημάτων που έχουν δικαίωμα να παρκάρουν εκεί, όπως συμβαίνει δηλαδή σε παρόμοιες θέσεις στάθμευσης για ΑΜΕΑ ή για κρατικά αυτοκίνητα.

Οι κάτοικοι της περιοχής λοιπόν, που παρκάρουν εκεί γιατί δεν μπορούν να βρουν άλλη θέση στάθμευσης ή δεν μπορούν να πληρώνουν σε ιδιωτικό πάρκινγκ, βρίσκουν κλήσεις στο παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους είτε από την Δημοτική Αστυνομία, είτε από την Τροχαία.

Όταν μάλιστα διαμαρτυρήθηκαν στον δήμο Αλεξανδρούπολης, όχι τόσο για τις κλήσεις αλλά ποι0ς είναι αυτός που εξασφάλισε τέτοια… προνομιακή μεταχείριση, τους ενημέρωσαν ότι πρόκειται για θέση που αφορά το βουλευτικό αυτοκίνητο του βουλευτή και νυν υποψήφιου της Ν.Δ για τις 21 Μαίου Σταύρου Κελέτση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Κελέτσης: Όλοι στον βόρειο Έβρο είναι σύμφωνοι με την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Με βάση το ρεπορτάζ μας, ο κ. Κελέτσης  πήρε άδεια στάθμευσης βουλευτικού αυτοκινήτου από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Αλεξανδρούπολης που συνεδρίασε 25 Μαίου του 2020 και ομόφωνα έκανε αποδεκτό το αίτημα. Μάλιστα δεν έκανε ο ίδιος ο υποψήφιος της Ν.Δ Σταύρος Κελέτσης την σχετική αίτηση, αλλά ο αστυνομικός που είναι και οδηγός του, ίσως για να μην φαίνεται το δικό του όνομα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων, έκανε δεκτή την εισήγηση της αρμόδιας Υπηρεσίας, του δήμου που ανέφερε ότι:
“Αίτημα του Νερατζούδη Θεόδωρου για χώρο στάθμευσης Βουλευτικού οχήματος (ΟΔΧ-ΙΥΤ 2541) επί της οδού Κομνηνών & Λ. Δημοκρατίας.
Η Υπηρεσία, μετά από αυτοψία, αφού έλαβε υπόψιν τις υφιστάμενες θέσεις δημόσιων / δημοτικών οχημάτων, τις κυκλοφοριακές συνθήκες τη στάθμευση εντός ζώνης ελεγχόμενης στάθμευσης (υπ΄ αριθμ. 191/2018 Α.Δ.Σ.) εισηγείται θετικά για την παραχώρηση νέας αποκλειστικής θέσης στάσης / στάθμευσης επί της οδού Κομνηνών 2 & Λ. Δημοκρατίας.
Η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα, όπως η εισήγηση”.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Κάνει δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων και εγκρίνει την παραχώρηση νέας αποκλειστικής θέσης στάσης / στάθμευσης (Βουλευτικού οχήματος (ΟΔΧ-ΙΥΤ 2541)) επί της οδού Κομνηνών 2 & Λ. Δημοκρατίας”.
Όπως βλέπετε, αν και η Υπηρεσία αναφέρεται σε Δημόσια και Δημοτικά οχήματα, η απόφαση μιλάει για βουλευτικό όχημα.
ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΔΕΙΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΕ ΚΕΛΕΤΣΗ

Τα βουλευτικά αυτοκίνητα όμως, παραχωρούνται με leasing από την Βουλή στους βουλευτές και φέρουν συμβατικές πινακίδες. Δεν θεωρούνται κρατικά ή δημόσια. Γι’ αυτό και δεν φέρουν τις γνωστές κόκκινες πινακίδες που έχουν όλα τα οχήματα του Δημοσίου. Οι βουλευτές άλλωστε, με βάση τον σχετικό νόμο, δεν δικαιούνται χρήση κρατικού αυτοκινήτου. Μόνο οι παρακάτω κατηγορίες:
Πρόσωπα που εξυπηρετούνται με αυτοκίνητα της Γ.Γ.Δ.Δ & Η. Δ.
Με τα αυτοκίνητα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εξυπηρετούνται τα παρακάτω πρόσωπα:
α. Ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης.
β. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.
γ. Οι Αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης.
δ. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και οι αρχηγοί των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή των Ελλήνων και στην Ευρωβουλή.
ε. Οι Υπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί και Υφυπουργοί.
στ. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Επίτροπος της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο Γενικός Επίτροπος της Επικρατείας των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων και ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
ζ. Οι Πρόεδροι των Συνταγματικά Κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών.
η. Οι τέως πρόεδροι κοινοβουλευτικών κυβερνήσεων που έλαβαν ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή των Ελλήνων, καθώς και οι τέως πρόεδροι δημοκρατικών κυβερνήσεων και Πρόεδροι Δημοκρατίας που χρημάτισαν Πρόεδροι μετά το 1974 (μεταπολίτευση).
θ. Οι επίσημοι προσκεκλημένοι της ελληνικής Κυβέρνησης”.
Ο κ.Κελέτσης λοιπόν, επειδή εκεί κοντά είναι το γραφείο του και προφανώς δεν ήθελε είτε να βρει κάποια θέση πάρκινγκ που να την πληρώνει σε κάποιον ιδιώτη, είτε βόλευε τον ίδιο αυτή η λύση, έκανε την αίτηση μέσω του αστυνομικού-οδηγού του και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έκανε δεκτό το αίτημα του ομόφωνα. Ενδιαφέρον έχει πάντως, ποιος τοποθέτησε την σχετική ταμπέλα απαγόρευσης στάθμευσης και την από κάτω που αναγράφει: “ΕΚΤΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ”. Με αποτέλεσμα όποιος άλλος κάτοικος της περιοχής ή γενικότερα πολίτης της Αλεξανδρούπολης παρκάρει εκεί, να βρίσκει τις κλήσεις παράνομης στάθμευσης και να είναι υποχρεωμένος να τις πληρώσει.
Με το ρεπορτάζ του Evros-news.gr, οι πολίτες που διαμαρτύρονται αγανακτισμένοι για το συγκεκριμένο θέμα και με δεδομένο ότι το βασικό προεκλογικό σύνθημα του υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Έβρου Σταύρου Κελέτση είναι: ‘ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ”, τώρα ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει στην συγκεκριμένη περίπτωση. Γιατί δέχτηκαν κλήσεις παράνομης στάθμευσης από τη Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία και θα συνεχίσουν να δέχονται. Τώρα ξέρεις λοιπόν Αλεξανδρουπολίτη. Αν παρκάρεις εκεί που έχει άδεια αποκλειστικής στάθμευσης το βουλευτικό αυτοκίνητο του Σταύρου Κελέτση, θα την.., φας την κλήση.