Έβρος: Ούτε εκλογές σε Τουρκία, Ελλάδα υπολογίζουν οι διακινητές λαθρομεταναστών – Συνελήφθησαν Έλληνας και δυο αλλοδαποί

Έβρος: Ούτε εκλογές σε Τουρκία, Ελλάδα υπολογίζουν οι διακινητές λαθρομεταναστών – Συνελήφθησαν Έλληνας και δυο αλλοδαποί

Ούτε οι σημερινές εκλογές στην Τουρκία, ούτε αυτές στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα, σταματούν τους διακινητές λαθρομεταναστών, να φέρνουν από την γειτονική χώρα δεκάδες λαθρομετανάστες και να τους προωθούν στο εσωτερικό της χώρας.

Συνελήφθησαν τις δυο προηγούμενες ημέρες σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας τρεις (3) διακινητές, ένας Έλληνας και δυο αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, λαθρομετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε αγροτική οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας δύο (2) λαθρομετανάστες.

Επιπλέον προέκυψε ότι για το όχημα έχει δηλωθεί υπεξαίρεση την 25-4-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να καθοδηγεί πεζή τέσσερις (4) λαθρομετανάστες.

Στη τρίτη περίπτωση, στον οικισμό Φερών Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν Έλληνα διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας οχτώ (8) λαθρομετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση  ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης και Φερών Αλεξανδρούπολης.