Αντεπίθεση Ζιώγα μετά την διαγραφή του, με αιχμηρή επιστολή κατά του Βαγγέλη Λαμπάκη

Στην αντεπίθεση πέρασε ο δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης Χρήστος Ζιώγας, μετά την ανακοίνωση της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” στην οποία ανήκε, σύμφωνα με την οποία διαγράφεται από αυτήν.

Ο κ.Ζιώγας έστειλε επιστολή προς τον επικεφαλής της παράταξης και πρώην δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, την οποία κοινοποίησε και στα μέλη της δημοτικής παράταξης. Σε αυτήν αφήνει πολλές αιχμές και υπονοούμενα για την συγκεκριμένη εξέλιξη, ρωτάει αν είναι ενημερωμένα και συμφωνούν οι υπόλοιποι συνάδερφοι του και επισημαίνει ότι όλες οι αποφάσεις του ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας πάρθηκαν σε άμεση συνεργασία και συμφωνία με τον τότε δήμαρχο κ.Λαμπάκη. Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει συνέχεια στην… κόντρα που ξεκίνησε, μετά την διαγραφή Ζιώγα, ο οποίος σύμφωνα με όσα έγραψε το Evros-news.gr, λέγεται πως συμφ΄βνησε ήδη με τον Σταύρο Σταυράκογλου και γι’ αυτό διαγράφηκε.

Η επιστολή του πρώην Αντιδημάρχου και δημοτικού συμβούλου της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” αναφέρει:

Προς: Τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ” Βαγγέλη Λαμπάκη

Κοιν/ση: Τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης

14/5/2023 Αξιότιμε κυριε Λαμπάκη,

Με έντονη απορία και έκπληξη διάβασα σε τοπικά ΜΜΕ ότι έχω διαγραφεί από την παράταξη “Πόλη & Πολίτες”. Μάλιστα κάποια εξ αυτών αναφέρθηκαν σε παρασκήνια και άγνωστες σε μένα διαδικασίες και αποφάσεις.

Τα δημοσιεύματα επικαλέστηκαν την ανακοίνωση της παράταξης στο FACEBOOK ερμηνεύοντας την ως απόφαση διαγραφής μου εκ μέρους σας. Σε αυτή την ανάρτηση με ευχαριστείτε για τις όποιες υπηρεσίες προσέφερα τα 12 χρόνια που είμαι μέλος της.

Στη συνέχεια αναφέρεστε σε θέματα πολιτικής ηθικής τα οποία προσπερνάτε απλά, όπως γράφετε. Δεν γνωρίζω αν αναφέρεστε στην (επί 12ετία) απόλυτη εναρμόνιση μου με τις θέσεις της παράταξης και του επικεφαλής της. Είναι γνωστό σε σας ότι μέχρι και σήμερα επέδειξα ταύτιση σε όλες ανεξαιρέτως τις ενέργειες και τις αποφάσεις της παράταξης και στις 2 θητείες ως δημοτική αρχή και στην τρέχουσα θητεία ως μείζον αντιπολίτευση.

Τέλος αναφέρετε ακατανόητα και με γρίφους ότι βρίσκεστε σε αναμονή κάποιων απαντήσεων μου, αναφορικά με τον χώρο ευθύνης που μου είχατε αναθέσει την περίοδο 2016-2019.

Ως επικεφαλής της παράταξης εσείς κρίνατε το έργο μου διατηρώντας με μέχρι και την τελευταία ημέρα της θητείας μας στην θέση του Αντιδημάρχου καθαριότητας.

Σε ποιες ακριβώς ερωτήσεις σας μου ζητήσατε να απαντήσω 4 χρόνια αφότου παραδώσαμε τα ηνία του Δήμου στη νέα δημοτική αρχή; Είμαι πρόθυμος να απαντήσω σε οποιαδήποτε απορία έχετε διατυπώσει προς εμένα.

Πιστεύω ακράδαντα ότι το ίδιο είναι πρόθυμοι να κάνουν και όλοι οι συνάδελφοι μας που είχαμε τότε θέσεις ευθύνης στην διοίκηση του Δήμου. Είναι γνωστό ότι με εσάς επικεφαλής, τα στελέχη της τότε διοίκησης λειτουργούσαμε συλλογικά και όχι αυθαίρετα σύμφωνα με τις εντολές σας, ενημερώνοντας σας καθημερινά και λεπτομερώς για κάθε εξέλιξη.

Η χρήση του 1ου πληθυντικού προσώπου στην ανάρτηση σας, μου επιτρέπει να υποθέσω ότι η ενδεχόμενη διαγραφή μου (αν υπάρχει) είναι προϊόν συλλογικής και όχι προσωπικής απόφασης. Σύμφωνα με όλα αυτά σας παρακαλώ θερμά να με ενημερώσετε για τα παρακάτω:

1. Υπάρχει όντως παραταξιακή απόφαση η οποία εστάλη στα ΜΜΕ και στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου με θέτετε εκτός παράταξης;

2. Σε αυτή την απόφαση (αν υπάρχει), υπάρχουν διατυπωμένοι και οι λόγοι που σας οδήγησαν σε αυτή;

3. Αυτή η απόφαση (αν υπάρχει) ελήφθη πλειοψηφικά κατόπιν συζήτησης με τα στελέχη της παράταξης εν τη απουσία μου χωρίς δηλαδή να μου δοθεί η δυνατότητα να εκφράσω τις θέσεις μου για αυτό;

4. Αν υφίσταται τέτοια συλλογική απόφαση ως προϊόν δημοκρατικού διαλόγου, επιθυμώ να μου γνωστοποιήσετε την θέση και την άποψη όλων των συνάδελφων μου με τους οποίους υπηρετήσαμε μαζί τόσα χρόνια τις αρχές και τις αξίες αυτής της παράταξης με τις δικές σας οδηγίες και κατευθύνσεις ως επικεφαλής.

Σε αναμονή της ανταπόκρισης σας παραμένω στην διάθεση σας.

Χρήστος Ζιώγας

Δημοτικός Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης