Ξεκίνησαν τα έργα ασφαλτόστρωσης, αποκατάστασης στο κέντρο της Ορεστιάδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκίνησαν τα έργα ασφαλτόστρωσης, αποκατάστασης στο κέντρο της Ορεστιάδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκίνησαν από την Δευτέρας 15 Μαΐου το έργο των ασφαλτοστρώσεων στο κέντρο της Ορεστιάδας και αποκατάστασης των πολύ… προβληματικών δρόμων, που έχουν προκαλέσει τα δικαιολογημένα παράπονα των πολιτών εδώ και αρκετό καιρό.

Συγκεκριμένα, το πρώτο στάδιο αποκατάστασης του φθαρμένου και επικίνδυνου, σε πολλά σημεία, οδοστρώματος της πόλης και από τα έργα εγκατάστασης του δικτύου φυσικού αερίου, των οπτικών ινών και όχι μόνο, που έχουν προκαλέσει φθορές και ζημιές σε αυτοκίνητα κατοίκων, ξεκίνησε από την κεντρική λεωφόρο επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου, και στα δύο ρεύματα.

Όπως βλέπετε στο ΒΙΝΤΕΟ του Evros-news.gr, το ένα ρεύμα της Βασιλέως Κωνσταντίνου είναι κλειστό, δηλαδή η πλευρά που κατευθύνεται από την Πλατεία Δασίου έως τη Ζαρίφη και εκεί εργάζονται τα συνεργεία του αναδόχου.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα επικρατούν στο κέντρο της πόλης,το ένα ρεύμα της Βασιλέως Κωνσταντίνου είναι κλειστό, δηλαδή η πλευρά που κατευθύνεται από την Πλατεία Δασίου έως τη Ζαρίφη, ενώ το άλλο ρεύμα, από Ζαρίφη έως Πλατεία Δασίου  έχει χρήση διπλής κατεύθυνσης, επομένως και θα απαγορεύεται η στάθμευση για να μπορεί να διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.

Ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν και στις κάθετες οδούς που οδηγούν σε αδιέξοδο, στο κλειστό ρεύμα της Βασ. Κωνσταντίνου. Αυτό θα ισχύει μέχρι το πέρας των εργασιών στο συγκεκριμένο ρεύμα, το οποίο χρονικά προσδιορίζεται σε 15 ημέρες περίπου

Με την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης στο ένα ρεύμα, τα ίδια θα εφαρμοστούν και στο απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας με την αντίστροφη κατεύθυνση για άλλες 15 ημέρες. Συνεπώς συνολικά αναμένεται το έργο της ασφαλτόστρωσης στη Βασιλέως Κωνσταντίνου να αποπερατωθεί έως τα μέσα ή προς τα τέλη Ιουνίου.

Ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης με τηλεοπτικό του μήνυμα, αφού ευχαρίστησε τους πολίτες για την υπομονή την οποία επέδειξαν επί μήνες, λόγω των έργων στην πόλη, ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία και επεσήμανε ότι έμεινε λίγο ακόμα χρονικό διάστημα που χρειάζεται προκειμένου να γίνει η αποκατάσταση στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της Ορεστιάδας.