ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η σιγουριά των βουλευτών της Ν.Δ και “μάχη” των Συριζαίων στον Έβρο

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η σιγουριά των βουλευτών της Ν.Δ και “μάχη” των Συριζαίων στον Έβρο

Δύο ημέρες απομένουν για τις εθνικές εκλογές της 25ης Μαΐου και εντείνεται φτάνοντας στο αποκορύφωμα της η “μάχη” των υποψηφίων βουλευτών στο νομό Έβρου για την εκλογή τους.

Γιατί σε εθνικό επίπεδο, όσον αφορά το πρώτο κόμμα με τα συνεχόμενα τεράστια… αυτογκόλ και τα λεκτικά “εγκλήματα” των Συριζαίων, το… παιχνίδι φαίνεται να έχει κριθεί. Τόσο σε αυτές τις εκλογές με την απλή αναλογική, αλλά πολύ περισσότερο επαναληπτικές στις 2 Ιουλίου, ακόμα και για αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Γιατί χρειάζεται πραγματικά μεγάλη… προσπάθεια να τρομάζεις, να φοβίζεις και να τρομοκρατείς στον κόσμο, που επί δυο χρόνια με τον κορονοϊό ήτανε κλεισμένος στα σπίτια του. Που κάθε απόγευμα άκουγε τις ανακοινώσεις για τους θανάτους και τα κρούσματα της πανδημίας και δεν ήξερε τι του ξημερώνει.

Στη συνέχεια ήρθαν επίσης πολύ χειρότερα, με τα σενάρια τρόμου για τρίτο παγκόσμιο πόλεμο λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Με την οικονομική κρίση που αυτή προκάλεσε. Έρχεται λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ και αρχικά με τον Τσακαλώτο και μιλάει για… τοπικά νομίσματα.

Με τους παππούδες να ρωτούν εναγωνίως, αν για να πάνε από τον Έβρο στην Κομοτηνή επειδή πρέπει να επισκεφθούν κάποιο γιατρό, θα πρέπει να… αλλάξουν νόμισμα. Και το αποκορύφωμα, ήρθε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Κατρούγκαλος, ένας εκ των “δολοφόνων” του συντάξεων με τον περιβόητο νόμο του και δήλωσε ότι θα φορολογήσουν ουσιαστικά τα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών 20% με ασφαλιστικές εισφορές.

Ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από όλους τους φορείς των ελεύθερων επαγγελματιών, με αποτέλεσμα το κόμμα να τον… αποσύρει από τις εκλογές. Τέτοια αυτογκολ δεν έβαζα ούτε εγώ ίταν στα νιάτα μου έπαιζα αμυντικός στο χωριό μου.

Πιστεύουν ότι θα εκλεγούν και οι

τρεις νυν βουλευτές Έβρου της Ν.Δ

Να πάμε στον Έβρο και να τα πάρουμε με τη σειρά. Στη Νέα Δημοκρατία όπως ξαναγράψαμε, οι τρεις βουλευτές το έχουν σχεδόν σίγουρο ότι θα επανεκλεγούν, άσχετα αν υπάρχει και η υποψηφιότητα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον οποίο πιστεύουν ότι δεν θα κρατήσει την έδρα στο νομό μας.

Εγώ βέβαια ξέρω πως υπάρχει ΜΙΑ περίπτωση να παραμείνει βουλευτής Έβρου, αλλά δεν δεσμεύθηκα να μην την αναφέρω δημόσια σε αυτόν που μου το είπε μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου. Το κρατάνε για…. έκπληξη στον τοπικό βουλευτή που θα χάσει σε μια τέτοια περίπτωση την έδρα του.

Πάντως και οι τρεις νυν βουλευτές πιστεύουν πως αν όχι την Κυριακή αλλά σίγουρα στις δεύτερες εκλογές, θα επανεκλεγούν. Γι  αυτό τους βλέπετε τόσο… χαλαρούς, αλλά και να… ξεφεύγουν σε κάποιες δηλώσεις. Όπως αυτές που έκανε ο Σταύρος Κελέτσης, περί ικανοποίησης όλων των κατοίκων του βορείου Έβρου από/ την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου.

Κι ακόμα, τον Τάσο Δημοσχάκη και να λέει διάφορα “τρελά”, για επαναλειτουργία του εργοστασίου Ζάχαρης στην Ορεστιάδα, το οποίο έχει “σαπίσει” και τα μηχανήματα του σύμφωνα με έκθεση ελεγκτών που έβαλε η τράπεζα Πειραιώς στην οποία ανήκει, κάνουν μόνο για παλιοσίδερα.

Ο Δημοσχάκης “εξαφάνισε” τον γιο του

που “πούλησε” τη Ν.Δ συμμαχώντας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Εκείνο που έχουν παρατηρήσει μάλιστα αρκετοί, είναι ότι ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής Έβρου το 2019 σε όλη την προεκλογική περίοδο έχει “εξαφανίσει” τον γιο του Σπύρο. Ενώ όλοι οι υποψήφιοι έχουν δίπλα τους την οικογένεια τους, ο Σπύρος Δημοσχάκης σπάνια εμφανίστηκε στον Έβρο.

Ξέρετε, αυτός που διορίστηκε εκτός ΑΣΕΠ γυμναστής στην Βουλή και μετά από τρεις συμβάσεις χρόνου μονιμοποιήθηκε εκτός ΑΣΕΠ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά εκλέχθηκε στη συνέχεια με την παράταξη της Ν.Δ στον Σύλλογο Υπαλλήλων της Βουλής, με την στήριξη των κομματικών στελεχών επειδή ήταν ο γιος του βουλευτή Έβρου.

Αυτός όμως “πούλησε” την συνδικαλιστική παράταξη αλλά και το κόμμα, συμμάχησε στα μουλωχτά με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και κάνοντας… ανταρσία εκλέχθηκε Πρόεδρος στον Σύλλογο. Με αποτέλεσμα εξαιτίας των έντονων αντιδράσεων να διαγραφεί από τη Ν.Δ με απόφαση του Γραμματέας Παύλου Μαρινάκη. Για να κάνει μάλιστα μια απαράδεκτη δήλωση, λέγοντας ότι έχουν… τελειώσει οι κομματικές γραμμές και ταυτότητες.

Ο Τάσος Δημοσχάκης λοιπόν δεν τον… εμφάνισε καθόλου όλο αυτό το διάστημα στον Έβρο, γιατί θα αποτελούσε “κόκκινο πανί” για όλους. Δεν μπορεί δηλαδή να ζητάς από τους Νεοδημοκράτες στήριξη και να σε ψηφίσουν, όταν ο γιος σου… πρόδωσε το κόμμα χάρη στο οποίο διορίστηκε εκτός ΑΣΕΠ.

Έβαλαν υποψήφιες γυναίκες που είναι… ακίνδυνες

Οι τρεις βουλευτές της Ν.Δ… φρόντισαν άλλωστε οι δύο γυναίκες υποψήφιες να είναι εντελώς… ακίνδυνες γι’ αυτούς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνουν κυρίως η 25χρονη Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Έβρου Ευαγγελία Κοσμίδου και η Κατερίνα Καραμήτσου.

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούν να… απειλήσουν ούτε καν στο ελάχιστο τους τρεις άντρες που προπορεύονται. Άλλωστε πάντα οι άντρες βουλευτές στον Έβρο, φρόντιζαν οι γυναίκες υποψήφιες να μην είναι επικίνδυνες για εκλογή. Από το 2015, τότε που είχαν βάλει την Όλγα Βρετοπούλου και την Αλεξάνδρα Καλεντζίδου.

Αν και το 2019, παραλίγο να κάνει την έκπληξη η Χρύσα Μπαχαρίδου που συγκέντρωσε αρκετές ψήφους, αλλά πάλι δεν κατάφερε να διεκδικήσει την τρίτη θέση. Εξάλλου τότε είναι γνωστό ότι όλη η… μεθόδευση κεντρικά έγινε για να εξασφαλιστεί η εκλογή Κελέτση.

“Μάχη” τεσσάρων για μια έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα, εκεί πραγματικά θα γίνει μεγάλη “μάχη” για τη μία και μοναδική έδρα που αναμένεται να πάρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Έβρο. Αν εξαιρέσουμε τον παλιό μου φίλο Σπύρο Δέδογλου και την Σμαρώ Βαλαβανιδου, που κατά την άποψη μου δεν έχουν… τύχη να κερδίσουν, οι υπόλοιποι τέσσερις έχουν σχεδόν τις ίδιες πιθανότητες να εκλεγούν.

Με τη νυν  βουλευτή Νατάσα Γκαρά να βρίσκεσαι στη δυσκολότερη θέση, λόγω της φθοράς των 8 χρόνων βουλευτικής παρουσίας και εξαιτίας των απαράδεκτων θέσεων και απόψεων που εκφράζει, ιδιαίτερα στο λαθρομεταναστευτικό. Οι οποίες ενοχλούν έντονα και τους Εβρίτες που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ.

Με την υιοθέτηση των γνωστών fake news για τη “νεκρή Μαρία” σε νησίδα του Έβρου το περασμένο καλοκαίρι και τις επιθετικές δηλώσεις που είχε κάνει για αστυνομικούς και στρατιωτικούς τότε, γιατί όπως έλεγε δεν επενέβησαν για να σώσουν τους λαθρομετανάστες, που είχαν εργαλειοποιηθεί όπως αποδείχθηκε από την Τουρκία για να δημιουργηθεί θερμό επεισόδιο.

Οι άνθρωποι του Μαλτέζου μοιράζουν αβέρτα

στους μουσουλμάνους της Άβαντος… ψηφοδέλτια

Ο Μενέλαος Μαλτέζος κάνει, όπως δείχνουν τα πράγματα, την πιο δαπανηρή οικονομικά προεκλογική “εκστρατεία”, με συνεχή βιντεάκια, αλλά και αδιαφορώντας και γράφοντας στα… μουστάκια του την εγκύκλιο και εντολή του ΣΥΡΙΧΑ να μην γίνεται διαφήμιση κεντρικά στην google αλλά αυτός το συνεχίζει και βλέπουμε συνέχεια καταχωρίσεις του, είναι δεδομένο ότι όλα αυτά κοστίζουν αρκετά.

Και εκεί που ψάχνεις να βρεις κάτι στο διαδίκτυο, ξαφνικά σου… πετάγεται ο Μαλτέζος, ακόμα και αν ανοίξεις να δεις κάποια συνταγή. Θα είναι τελικά αυτή, η αδιαφορία δηλαδή για τις κομματικές κατευθύνσεις και οδηγίες η… συνταγή της επιτυχίας για να εκλεγεί, κάτι που δεν κατάφερε το 2019;

Και φυσικά να επισημάνουμε ότι τις αστειότητες που δημοσιεύονται σε διάφορα τοπικά ΜΜΕ και δίνονται φυσικά από τους συνεργάτες του, ότι είναι από τα πρόσωπα εμπιστοσύνης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, μόνο γέλιο προκαλούν. Γιατί τα γεγονότα άλλα δείχνουν.

Όπως για παράδειγμα, ότι στο συνέδριο συνέδριο του κόμματος, οι… σύντροφοι του τον “μαύρισαν” και δεν δεν επανεκλέχθηκε την Εξελεγκτική επιτροπή όπου ήταν μέλος το προηγούμενο διάστημα. Αν ήταν λοιπόν… άνθρωπος του Τσίπρα θα βρισκόταν στην κομματική γραμμή επανεκλογής.

Πάντως ο Μενέλαος με τους συνεργάτες του, έναν συγκεκριμένο ο οποίος έχει καλές σχέσεις με τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας στην οδό Άβαντος της Αλεξανδρούπολης, ποντάρει πολύ στην ψήφο της συγκεκριμένης περιοχής. Γι’ αυτό μαθαίνω ότι καθημερινά οι συνεργάτες του βρίσκονται εκεί και… μοιράζουν αβέρτα.

Ψηφοδέλτια φυσικά, όχι τίποτα άλλο, μην πάει το μυαλό κανενός πουθενά αλλού, στο πονηρό. Γιατί ο Μαλτέζος είναι αριστερός και ποντάρει μόνο στην εκτίμηση και τα πολιτικά κριτήρια των συμπολιτών μας μουσουλμάνων της οδού Άβαντος για να πάρουν την ψήφο τους.

Τσολακίδης και Μπέρδου έχουν ίδιες

πιθανότητες με Γκαρά, Μαλτέζο

Ο Βασίλης Τσολακίδης από την πλευρά του, ένας άνθρωπος που βοήθησε ουσιαστικά τον τόπο τα προηγούμενα χρόνια και ως Πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και φέρνοντας παλαιότερα την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση εδώ και δεκαετίες στο βόρειο Έβρο, το εργοστάσιο της YTONG-THRAKON στο χωριό του, το Νεοχώρι, έχει μπει δυναμικά στη διεκδίκηση της έδρας.

Και φυσικά υπάρχει και η δικηγόρος Κατερίνα Μπέρδου από την Αλεξανδρούπολη, με καταγωγή από τη Σαμοθράκη, η προερχόμενη από  την ευρύτερη κεντροαριστερά, συγκεντρώνει ψήφους από πολλούς χώρους. Μην ξεχνάμε πως ανακοινώθηκε πρώτη και μόνη της ότι θα υποψήφια στον Έβρο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αυτό γιατί συμπεριλήφθηκε πλαίσιο της διεύρυνσης του κόμματος. Ούτε τυχαίο είναι ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Αλεξανδρούπολη είδαμε να έχει… προνομιακή μεταχείριση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Με συνεχή φωτογραφικά τα τετ-α-τετ μαζί της που μόνο τυχαία δεν ήταν.

Γιατί  να ξέρετε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, όλα αυτά γίνονται κατόπιν συνεννόησης με το γραφείο και το επιτελείο του Προέδρου του κόμματος και όχι τυχαία. Αφήστε που μαθαίνω ότι σε όλο τον Έβρο υπάρχει γνωστοί και φίλοι της από τα προηγούμενα χρόνια που έχουν κινητοποιηθεί παντού και στηρίζουν την υποψηφιότητα της.

Πιθανή η έδρα “Ελληνικής Λύσης” και ο… Κίρκος

Στην “Ελληνική Λύση” τώρα, πιστεύουν ότι θα εκλέξει βουλευτή στον Έβρο. Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν αναφέρουν πως με ένα 7% στο νομό μας, αυτό είναι εφικτό. Με δεδομένο ότι το 2019 είχε ποσοστό κοντά στο 6%, μεσολάβησαν η… εγκληματική πολιτική στο θέμα του ΚΥΤ Φυλακίου από την κυβέρνηση και τον Μηταράκη, το γεγονός ότι το 2010 υπήρχε στις εκλογές η “Χρυσή Αυγή” ενώ τώρα είναι εκτός, αυξάνει σίγουρα τις πιθανότητες να πιάσει αυτό το ποσοστό.

Ανεξάρτητα τι θα κάνει το κόμμα σε όλη την Ελλάδα, γιατί οι εκτιμήσεις το θέλουν να μειώνεται συνέχεια η δύναμη του και να κινδυνεύει να μην μπει στη Βουλή, αν τελικά συνεχίσει να μετέχει σε αυτή, είναι πολύ πιθανό το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου να εκλέξει βουλευτή στον Έβρο.

Και βέβαια με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο Μαργαρίτης Κίρκος, φαίνεται να έχει το προβάδισμα. Από τα παλαιότερα στελέχη του κόμματος στο νομό και ο μόνος που είχε θεσμικό ρόλο ως Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με το συνεχή αγώνα που κάνει όλα αυτά τα χρόνια και χωρίς να προκαλεί με προκλητικές δηλώσεις εντυπωσιασμού.

Το… σοκ για Παπαδάκη στην Ορεστιάδα

Ο Πάρης Παπαδάκης, που προέκυψε τους τελευταίους μήνες στην “Ελληνική Λύση” επειδή προφανώς καιροσκοπικά διαπίστωσε ότι μπορεί να εκλέξει βουλευτή το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, κάνει την μια “εγκληματική” δήλωση μετά την άλλη.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς. Τους 70άρηδες που είναι “τελειωμένοι” και δεν πρέπει να ψηφίζουν, άσχετα  αν προσπάθησε να τα μαζέψει στη συνέχεια αλλά είναι ξεκάθαρο το ηχητικό ντοκουμέντο των δηλώσεων του; Τους “γύφτους με γυαλιά μυωπίας” ή τις ευτραφούλες χωρίς ταίρι που επίσης είπε στο ραδιόφωνο;

Να θυμηθούμε ότι ορκιζόταν στους “συναγωνιστές” του στις κινητοποιήσεις για το ΚΥΤ Φυλακίου πως δεν θα… εξαργυρώσει αυτό τον αγώνα για να θέσει υποψηφιότητα και να εκλεγεί βουλευτής; Έκανε τελικά τυο αντίθετο και γι’ αυτό του γύρισαν όλοι εκείνοι… την πλάτη και στην Ορεστιάδα όπου έκανε πολιτική ομιλία ήταν τρεις και… η κόρη του Κιτσικίδη, του μεγαλοστελέχους του ΠΑΣΟΚ;

Ο Βαβίας έχει δυναμική πρώτης θέσης

Τέλος να πάμε και στο ΠΑΣΟΚ, όπου εμένα προσωπικά μπορεί να μην μου αρέσει, γιατί τον… έχω περάσει γενεές δεκατέσσερις με σκληρή κριτική πολλές φορές επειδή ήταν περιφερειακός σύμβουλος Τοψίδη, αλλά ο Σταύρος Βαβίας δείχνει να έχει προβάδισμα.

Τόσο λόγω της καθημερινής επαφής του με τους αγρότες, από την επαγγελματική του ασχολία, αλλά και επειδή είναι ο μόνος από τους έξι υποψήφιους του κόμματος του που μετέχει συνέχεια στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, οπότε διαθέτει μία δυνατή “βάση” ψηφοφόρων που τον ακολουθούν.

Αυτά λοιπόν για τις εθνικές εκλογές και όπως λέει ο λαός μας, Κυριακή κοντή γιορτή. Θα δούμε τι θα βγάλει η κάλπη τόσο στο νομό Έβρου όσο και πανελλαδικά για τις δυνάμεις των κομμάτων αλλά και τους βουλευτές μας, που μπορεί σήμερα να ολοκληρώνουν την προεκλογική τους εκστρατεία, αλλά θα παραμείνουν σε… αναμμένα κάρβουνα ως το βράδυ της Κυριακής.

Ο… Ναρκαλιευτής