Τί είδε ο… Κινέζος Πρέσβης στην Αλεξανδρούπολη

Τί είδε ο… Κινέζος Πρέσβης στην Αλεξανδρούπολη

Επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποίησε την Πέμπτη που μας πέρασε ο  Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα Xiao Junzheng.

Ο κ . Junzheng  συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, επισκεπτόμενος για πρώτη φορά τον δήμο της πόλης. Ο κ.Ζαμπούκης του παρουσίασε όλα τα μεγάλα πρότζεκτ που βρίσκονται σε εξέλιξη, για τα οποία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον χαρακτηρίζοντας μάλιστα την Αλεξανδρούπολη μια κομψή πόλη που διαρκώς εξελίσσεται.

Η συζήτησή επικεντρώθηκε επίσης, στη δυνατότητα συνεργασίας σε τομείς ενδιαφέροντος όπως αυτούς του τουρισμού, των μεταφορών και των αγροτικών προϊόντων.

Στη συνέχεια ο Κινέζος Πρέσβης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, παρουσία και του Διευθύνοντα Συμβούλου Κώστα Χατζηκωνσταντίνου..

Στη συνάντηση ενημερώθηκε, από τον κ.Χατζημιχαήλ φυσικά, γύρω από την δραστηριότητα του λιμανιού, τις προοπτικές εξέλιξης και ανάπτυξης του, ενώ έγινε αναφορά και στα πεδία συνεργασίας στο πλαίσιο των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας Κίνας.