Διδυμότειχο: Συγκίνηση στην παρουσίαση του βιβλίου “Η Έξοδος των Θρακών” του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Διδυμότειχο: Συγκίνηση στην παρουσίαση του βιβλίου “Η Έξοδος των Θρακών” του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα, έγινε χθες βράδυ η παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη “Η Έξοδος των Θρακών”, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου.

Για το ιστορικό μυθιστόρημα του καταγόμενου από το χωριό Ασημένιο Διδυμοτείχου συγγραφέα, όπου εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη το  1922, αρχικά απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.

Παρέστησαν επίσης εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, οι υποψήφιοι βουλευτές Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Τάσος Δημοσχάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου Δημήτρης Παπακωνσταντίνου., ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Τοκαμάνης, δημοτικοί σύμβουλοι, Πρόεδρο Τοπικών Κοινοτήτων και Συλλόγων.

Μίλησαν για το βιβλίο του κ.Τριανταφυλλάκη οι:

Αθανάσιος Γουρίδης, πολιτικός μηχανικός-αρχαιολόγος-ιστορικός Τέχνης

Φωτεινή Γραμμενίδου, ιστορικός Ελληνικού Πολιτισμού-πολιτισμολόγος
Χρύσα Ζαφειροπούλου, φιλόλογος
Ευαγγελία Ζηλιασκοπούλου, εκπαιδευτικός – ποιήτρια

Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε με έναν εκπληκτικό, μοναδικό και συγκινητικό τρόπο η Δέσποινα Μιχαηλίδου, κάνοντας αρκετούς από τους παριστάμενους να δακρύσουν.

Την εκδήλωση “έντυσε” μουσικά παίζοντας φλογέρα και ούτι ο ταλαντούχος Γιώργος Συμεωνίδης, πλαισιωμένος από ντυμένους με τις παραδοσιακές φορεσιές.

Φανερά συγκινημένος ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης, στο ξεκίνημα της εκδήλωσης έκανε ειδική αναφορά αφού πρώτα προβλήθηκε ένα ΒΙΝΤΕΟ, στην καλή του φίλη εκπαιδευτικό και μουσικό Λίτσα Γκιντίδου, που πρόσφατα “έφυγε” από την ζωή μετά από πολύχρονη “μάχη” με τον καρκίνο.