Θρίαμβο της Ν.Δ δείχνουν τα exit polls με 36%-40%, έναντι 25%-29% του ΣΥΡΙΖΑ

Θρίαμβο της Ν.Δ δείχνουν τα exit polls με 36%-40%, έναντι 25%-29% του ΣΥΡΙΖΑ

Θρίαμβο με καθαρή και ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνουν τα exit polls που δημοσιεύθηκαν αμέσως μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων σε όλη την Ελλάδα στις 7 το απόγευμα της Κυριακής.

Το κοινό exit poll που συμφώνησαν όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων και όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί δείχνει ότι το προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φτάσει τις 11 ποσοστιαίες μονάδες στις εκλογές.

Σύμφωνα με το κοινό exit poll, η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να λάβει από 36% έως 40%. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από 25% μέχρι 29% που με τα δεδομένα αυτής της ώρας φαίνεται να είναι το μέγιστο ποσοστό για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής με ποσοστά σε ένα εύρος από το 9,5% μέχρι το 12,5%. Το ΚΚΕ αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστά από 6% μέχρι 8%. Η Ελληνική Λύση καταγράφεται σε ποσοστά 3,5% έως 5,5%.

Θρίλερ αναμένεται τις επόμενες ώρες για το ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη και την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Το ΜεΡΑ25 καταλαμβάνει 2,5% έως 4,5% του εκλογικού σώματος και αναμένεται να μπει – έστω και οριακά – στη Βουλή. Μεγάλη νύχτα προβλέπεται για το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου που φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό από 2,2% έως 4,2% και μέση τιμή το 3,2% που βάζει στη Βουλή την Πλεύση Ελευθερίας.

ο exit poll διεξήχθη από κοινού από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E., Pulse και GPO για λογαριασμό των έξι τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών στις 5 το απόγευμα το ποσοστό συμμετοχής έφτανε το 48,76%, σύμφωνα με στοιχεία από το 82% των εκλογικών κέντρων με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, να δηλώνει ότι τελικά ίσως να ξεπεράσουμε το ποσοστό συμμετοχής του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα λεπτά αμέσως μετα το κλείσιμο της καλπης, στις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής, θα καταχωρηθούν τα πρώτα αποτελέσματα από 200 μικρά εκλογικά τμήματα ενώ περίπου στις 19:30 θα ξεκινήσει η μαζική αποστολή αποτελεσμάτων απο τα εκλογικά τμήματα προς το κεντρικό συστημα του ΥΠΕΣ.


Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Singular Logic, περίπου στις 20:30 το βράδυ θα γίνει η πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος και εως τις 10 η εκτίμηση θα επικαιροποιηθει καθως θα εχει ενσωματωθεί μεγαλύτερο ποσοστο ψήφων.
Όπως δήλωσε νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης περίπου στις 9 το βράδυ θα έχουμε το 80% του εκλογικού αποτελέσματος ως προς τα ψηφοδέλτια ενώ πριν τις 12 τα μεσάνυχτα θα γνωρίζουμε και τις σταυροδοσίες των βουλευτών.
Η μείωση των χρόνων για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οφείλεται στην πλήρη κάλυψη ολων των εκλογικων τμημάτων με ταμπλετ που θα προμηθευτούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ωστε να καταχωρουν αμεσα τα αποτελέσματα, πρωτα των συνδυασμών και στη συνέχεια των υποψηφίων βουλευτών.