Σαμοθράκη: Έξι υποψήφιους βουλευτές σε διάφορα κόμματα έχει το νησί

Σαμοθράκη: Έξι υποψήφιους βουλευτές σε διάφορα κόμματα έχει το νησί

Ξέρετε ποια περιοχή του Έβρου έχει τους περισσότερους υποψηφίους βουλευτές στις σημερινές εθνικές εκλογές; Η Σαμοθράκη.

Με το νησί του Έβρου έχουν σχέση συνολικά 6 υποψήφιοι βουλευτές από όλα τα κόμματα. Είτε κατάγονται ή ζουν και δραστηριοποιούνται εκεί. Συγκεκριμένα, από τη Νέα Δημοκρατία είναι ο Σταύρος Κελέτσης και η Κατερίνα Καραμήτσου. Από τον ΣΥΡΙΖΑ η Κατερίνα Μπέρδου και ο Μενέλαος Μαλτέζος. Από το ΠΑΣΟΚ ο Στράτος Γρηγόρενας και από την “Ελληνική Λύση” ο Μαργαρίτης Κύρκος, που είναι ένας από τους πιο δραστήριους επαγγελματίες του νησιού.
Οπότε καταλαβαίνετε, ότι λόγω συγγενικών και επαγγελματικών και προσωπικών σχέσεων, θα είναι μοιρασμένες οι ψήφοι στα κόμματα. Αν και κανονικά η Ν.Δ, που ως Κυβέρνηση έκανε αρκετά πράγματα στο νησί, σε συνεργασία με την δημοτική αρχή του Νίκου Γαλατούμου, θα έπρεπε να έχει το προβάδισμα. Γιατί και καινούργιο καράβι έφερε στην ακτοπλοϊκή γραμμή το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και αύξησε την επιδότηση της γραμμής από τα 700 χιλιάρικα το χρόνο σε 3,5 εκατομ. ευρώ και επιδοτούμενη γραμμή με τη Λήμνο το καλοκαίρι έβαλε. Αλλά και τα λιμάνια Καμαριώτισσας και Θέρμων μετά από πολλά χρόνια καθαρίστηκαν και εμβανθύνθηκαν  και χρήματα δόθηκαν για αθλητικές εγκαταστάσεις και δρόμους. Με προσωπική απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όταν επισκέφτηκε το νησί.
Όμως με τους Σαμοθρακίτες κανείς ποτέ δεν μπορεί να είναι σίγουρος, αν θα αναγνωρίσουν αυτούς που βοηθούν το νησί τους ουσιαστικά.,