Πως αντέδρασαν στην εκλογή τους οι τέσσερις βουλευτές του Έβρου

Πως αντέδρασαν στην εκλογή τους οι τέσσερις βουλευτές του Έβρου

Με φωτογραφίες τους, λακωνικά με λίγα λόγια οι δυο εκλεγέντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και πολύ περισσότερα αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ και της “Ελληνικής Λύσης”, αντέδρασαν οι τέσσερις νέοι βουλευτές του Έβρου.

Ο Χρήζστος Δερμεντζόπουλος, ο Σταύρος Κελέτσης, ο Μενέλαος Μαλτέζος και ο Πάρης Παπαδάκης με αναρτήσεις στις προσωπικές τους σελίδες στο facebook, θέλησαν να ευχαριστήσουν τον κόσμο που τους επέλεξε. Θα ορκιστούν την ερχόμενη Κυριακή στην Βουλή, η οποία όμως θα διαλυθεί την επόμενη ημέρα, Δευτέρα δηλαδή και θα πάμε στις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023. Με δεδομένο ότι θα ισχύει η ενισχυμένη αναλογική, ανάλογα με τα αποτελέσματα πανελλαδικά αλλά και στο νομό Έβρου, όλα δείχνουν ότι η Ν.Δ μετά και τον θρίαμβο της την περασμένη Κυριακή, θα διατηρήσει σίγουρα τις δυο έδρες. Αντίθετα, δεν είναι σίγουρο αν ο Μενέλαος Μαλτέζος και ο Πάρης Παπαδάκης παραμείνουν βουλευτές, αφού υπάρχει το ενδεχόμενο στον Έβρο η Ν.Δ να πάρει και τρίτη έδρα, ενώ και το ΠΑΣΟΚ που είναι ανεβασμένο διεκδικεί επίσης να εκλέξει τον Λευτέρη Χαμαλίδη.

Δερμεντζόπουλος: Η ευθύνη μεγάλη., Συνεχίζουμε μαζί

Ο πρώτος σε ψήφους από τη Ν.Δ αλλά και όλους τους βουλευτές στο νομό Χρήστος Δερμεντζόπουλος που συγκέντρωσε 15.230 σταυρούς, λακωνικά τόνισε:
“Σας ευχαριστώ πολύ!!
Η ευθύνη μεγάλη!
Ο αγώνας συνεχίζεται και.. Συνεχίζουμε Μαζί!”
Κελέτσης: Συνεχίζουμε την μάχη

Ο Σταύρος Κελέτσης που παίρνει την δεύτερη έδρα, αφού ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ήταν πρώτος στο ψηφοδέλτιο του Έβρου επέλεξε να μην την κρατήσει, αλλά και αρχικά η Ν.Ρ εξέλεγε μόνο έναν βουλευτή στο νομό, στη δήλωση του τονίζει:

“Σας ευχαριστώ ολόψυχα για την στήριξη και την ψήφο σας!

Συνεχίζουμε τη μάχη ώστε τον Ιούνιο η χώρα να αποκτήσει ισχυρή Κυβέρνηση και σταθερότητα!”

Μαλτέζος: Να μην γίνει… Ηγεμόνας ο Μητσοτάκης

Ο Μενέλαος Μαλτέζος που εκλέχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της μέχρι πρότινος βουλευτού Νατάσας Γκαρά, έκανε την πιο αναλυτική και μακροσκελή δήλωση-ανάρτηση, συνοδευόμενη από φωτογραφία με τον μεγάλο ηττημένο των εκλογών, τον Αλέξη Τσίπρα, καλώντας τους ψηφοφόρους να μην επιτρέψουν στις επαναληπτικές εκλογές να γίνει… Ηγεμόνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Άλλωστε αν το κόμμα του δεν βελτιώσει τα ποσοστά του, πολύ πιθανόν ο ίδιος να μην είναι βουλευτής. Όπως λοιπόν έγραψε ο κ.Μαλτέζος:

“Ήλπιζα τη στιγμή που θα βρισκόμουν στην ευχάριστη θέση να σας εκφράσω τις πιο θερμές ευχαριστίες μου για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπο μου, οι συνθήκες να ήταν διαφορετικές.
Δυστυχώς όμως χθες, η εκλογική αναμέτρηση έφερε ένα δύσκολο κι αρνητικό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και δεν αφήνει πολλά περιθώρια πανηγυρισμών.
Πρέπει να αντλήσουμε τα διδάγματα αυτής της ήττας και να ανασυγκροτήσουμε άμεσα την σκέψη και την δράση μας.
Τώρα προέχει η ανασύνταξη δυνάμεων για να δώσουμε ένα νέο αγώνα.
Να μην επιτρέψουμε μια νέα τετραετία μ´ έναν ανεξέλεγκτο Πρωθυπουργό στο τιμόνι της χώρας και χωρίς το αντίβαρο μιας αξιόπιστης αντιπολίτευσης.
Όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου συνάντησα παλιούς αλλά και νέους φίλους. Με συγκίνησε η αγωνία σας, ο τόπος αυτός να προκόψει , να σταματήσουν οι ανισότητες και οι αδικίες.
Το εκλογικό αποτέλεσμα έδειξε πως απαιτείται από εμάς τους ανθρώπους που εκλέξατε να δείξουμε σοβαρότητα και σύνεση για να μπορέσουμε να κάνουμε την ζωή όλων μας λίγο καλύτερη.
Έχω πίστη πως θα πετύχουμε και αυτό το στόχο όλοι μαζί, συλλογικά και με αλληλεγγύη.
Μία δημοκρατία δίχως ισχυρή αντιπολίτευση είναι μια δημοκρατία αυτοκρατορική.
Μην επιτρέψετε την ηγεμονία του νικητή από ένα σημείο και μετά.
Οι ηγεμόνες αποτελούν παρελθόν που δεν θέλει να θυμάται η ανθρωπότητα.
Ελάτε, χέρι χερι, με το λόγο της τιμής απέναντι σας.
Ελάτε να σταματήσουμε το νικητή που καιροφυλακτεί να μην αφήσει τίποτα περισσότερο από την “αίγλη του.”
Λέμε όχι στην ηγεμονία του νικητή!
Η δημοκρατία και οι νόμοι της, στα χέρια ολοκλήρου του λαού.
Σε αυτή την προσπάθεια θα συνεχίσω να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή για την κοινωνία, για να μπορέσει ο Έβρος να προχωρήσει, για να μπορέσουμε να ζήσουμε καλύτερα.
Ελάτε!”.

Παπαδάκης: Η “Ελληνική Λύση” πρώτη στον Έβρο πανελληνίως

Ο Πάρης Παπαδάκης που εκλέχθηκε για την “Ελληνική Λύση”, αφού το κόμμα του πήρε στο νομό Έβρου το μεγαλύτερο ποσοστό πανελλήνια, αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων στην δήλωση του:

“Ότι και να πω είναι λίγο.. πρώτη η Ελληνική Λύση στον Έβρο πανελληνίως!!
Μας πολέμησαν, μας συκοφάντησαν… αλλά δεν λυγίσαμε. Κρατηθήκαμε όρθιοι… νίκησε η αλήθεια, νίκησε η αξιοπρέπεια, νίκησε η εντιμότητα.
Ο ΕΒΡΟΣ απο σήμερα έχει την εκπροσώπηση που του αξίζει.. δεν θα σας προδώσω ποτέ..κρατήστε το αυτό.. εσείς με κάνατε ότι με κάνατε.. χωρίς εσάς δεν θα ήμουν τίποτα.. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..
Πάμε για επικύρωση στις επαναληπτικές εκλογές.. να μην γκρεμίσουμε ότι χτίσαμε με τόσο κόπο..
Σας ευχαριστώ πολύ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου!!”
Να επισημάνουμε τέλος, ότι ο κ.Παπαδάκης ήταν και ο μοναδικός από τους τέσσερις εκλεγέντες βουλευτές, που δημοσίευσε φωτογραφία από τους πανηγυρισμούς για την εκλογή του. Συγκεκριμένα κοινοποίησε στην προσωπική του σελίδα, πριν την δήλωση του για την εκλογή, ανάρτηση μιας εκ των στενών συνεργατών του, δικηγόρου στο γραφείο του, όπου ο ίδιος μαζί με κάποιους από τους συνεργάτες του φωτογραφήθηκαν με ποτήρια σαμπάνιας στα χέρια τους.