Ξεκινάει το Παγκόσμιο Συνέδριο Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του ΔΠΘ στην Αλεξανδρούπολη

Ξεκινάει το Παγκόσμιο Συνέδριο Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του ΔΠΘ στην Αλεξανδρούπολη

Το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνει από 25 έως 29 Μαΐου 2023στην Αλεξανδρούπολη, στο ξενοδοχείο Αστέρας, παγκόσμιο συνέδριο.

Θέμα του θα είναι: «Βιολογία Συστημάτων: σύνδεση της Επιγενετικής με την Ασθένεια και την Ανάπτυξη του Ανθρώπου» (“Systems biology: Linkingchromatin and epigeneticstodisease and development”(https://meetings.embo.org/event/23-sys-biology)

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα  του Ευρωπαϊκού Οργανισμού́ Μοριακής Βιολογίας (ΕΜΒΟ), του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής (ΤΜΒΓ), και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Μοριακής Βιολογίας (ΕΜΒΟ) είναι ο πλέον αναγνωρίσιμος παγκοσμίως οργανισμός στις Βιοεπιστήμες και αποτελεί  μεγάλη τιμή για το ΔΠΘ και για το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής (ΤΜΒΓ), η πρώτη φορά της διοργάνωσης  να συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση του εορτασμού των 50 χρόνωναπό́ την ίδρυση του Πανεπιστημίου μας.

Τα συνέδρια που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του ΕΜΒΟ είναι ιδιαίτερα φημισμένα και υψηλού κύρους και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της παγκόσμιας ερευνητικής κοινότητας.

Στο συγκεκριμένο  συνέδριο θα παρουσιαστούν οι εισηγήσεις κορυφαίων ερευνητών, παγκοσμίου κύρους και ακτινοβολίας, και θα το παρακολουθήσουν διά ζώσης σύνεδροι από δεκάδες χώρες όλου του κόσμου.