Μετέφερε το Φαρμακείο του απ’ τον Πεντάλοφο Ορεστιάδας στην Αλεξανδρούπολη, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος βορείου Έβρου!!!

Μετέφερε το Φαρμακείο του απ’ τον Πεντάλοφο Ορεστιάδας στην Αλεξανδρούπολη, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος βορείου Έβρου!!!

Πήρε το Φαρμακείο που διαθέτει στον Πεντάλοφο Τριγώνου του δήμου Ορεστιάδας και με αίτηση που υπέβαλλε στην αρμόδια υπηρεσία και έγινε αποδεκτή, το μετέφερε στην… Αλεξανδρούπολη, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος της περιοχής του βορείου Έβρου.

Πρόκειται για τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Ανδρέα Γραμμενίδη, ο οποίος ανακοίνωσε ήδη πως θα διεκδικήσει την εκλογή του στον Έβρο με την παράταξη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση”, του νυν Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου. Την ίδια στιγμή δηλαδή που στα λόγια… κόπτεται για το καλό της συγκεκριμένης περιοχής και δηλώνει ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος ότι θα αγωνιστεί για να λυθούν για προβλήματα της, να σταματήσει η δημογραφική συρρίκνωση και ερήμωση της, συγχρόνως ως επαγγελματίας φαρμακοποιός συμβάλλει σε αυτή την… εγκατάλειψη και ερήμωση με τις ενέργειες του. Αυτό μάλλον… υποκρισία λέγεται.

Συγκεκριμένα, όπως ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ το Evros-news.gr, o κ.Γραμμενίδης που είναι ιδιοκτήτης 5 φαρμακείων στην περιοχή του βορείου Έβρου και συγκεκριμένα σε Δίκαια, Ρίζια, Νέα Βύσσα, Φυλάκιο και Πεντάλοφο, ΥΠΕΒΑΛΛΕ ΑΙΤΗΣΗ για την ΜΕΤΑΦΟΡΑ του φαρμακείου Πενταλόφου στην… Αλεξανδρούπολη. Εκεί δηλαδή που συγκεντρώνονται τα πάντα και “σβήνει” ο υπόλοιπος νομός Έβρου.

Όπως αναφέρει η απόφαση που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 9 Μαίου 2023 και υπογράφει ο Αντιπεριφερειά4ρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς για να συμβεί αυτό έλαβε υπόψη:

Την αριθμ.πρωτ.: 2442/27.07.2023 αίτηση του φαρμακοποιού Γραμμενίδη Ανδρέα του Ιωάννη με την οποία ζητά τη χορήγηση «Νέας άδειας ίδρυσης φαρμακείου», διότι επιθυμεί τη μεταφορά του φαρμακείου του από την Δημοτική Κοινότητα Πενταλόφου της Δημοτικής Ενότητας Τριγώνου του Δήμου Ορεστιάδας, στην Δημοτική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης της Δημοτικής Ενότητας Αλεξανδρούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης Π.Ε. Έβρου”.

Προφανώς έχει γίνει κάποιο λάθος στην ημερομηνία (27.07.2023), αφού πρόκειται για τις 27-4-2023 .όπως θα δούμε πιο παρακάτω, αλλά η ουσία δεν αλλάζει και έτσι με βάση την ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΓΡΑΜΜΕΝΙΔΗ, η απόφαση αναφέρει:

“Χορηγούμε Άδεια Ίδρυσης Φαρμακείου για την Δημοτική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης της Δημοτικής Ενότητας Αλεξανδρούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου στον Γραμμενίδη Ανδρέα του Ιωάννη- Φαρμακοποιό, που έχει τα νόμιμα προσόντα να ασκεί
το επάγγελμα του Φαρμακοποιού”.

ΙΔΟΥ ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΙΔΗ ΑΠΟ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟ ΣΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αυτό όμως, δηλαδή άλλα να λέει ο Ανδρέας Γραμμενίδης στις συνεντεύξεις που έχει δώσει σε ΜΜΕ του Έβρου από την στιγμή που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του ως Περιφερειακός Σύμβουλος στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 όσον αφορά τον βόρειο Έβρο και άλλα να κάνει, δεν είναι το μοναδικό. Γιατί η συγκεκριμένη εξέλιξη υπήρξε επειδή με βάση την απογραφή του 2021, αυξήθηκε ο πληθυσμός του δήμου Αλεξανδρούπολης και έτσι “άνοιξε” άλλη μια θέση Φαρμακείου. Αυτή θα έπρεπε κανονικά να βγει σε διαγωνισμό με συγκεκριμένη διαδικασία και να την διεκδικήσουν νέοι φαρμακοποιοί. Ο νόμος όμως προβλέπει πως αν κάποιος υποβάλλει ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, αυτόματα αυτή θα πρέπει να γίνει δεκτή.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, έλαβε υπόψη:

“Την με αριθμ.2846/Β4 – 461 Απόφαση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής «Αποτελέσματα της Απογραφής Πληθυσμού- Κατοικιών έτους 2021 που αφορούν στο Μόνιμο Πληθυσμό της χώρας» ΦΕΚ2802/Τ.Β ́/26.04.2023″.

Στις 26 Απριλίου 2023 δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με την αύξηση του πληθυσμού και την επομένη, 27 Απριλίου 2023, ο Ανδρέας Γραμμενίδης υπέβαλλε την ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ του Φαρμακείου του από τον ακριτικό Πεντάλοφο Τριγώνου του δήμου Ορεστιάδας, στην Αλεξανδρούπολη. Προφανώς κάπου είχε πληροφορηθεί την συγκεκριμένη εξέλιξη και διαδικασία και πρόλαβε τους πάντες. Ούτε διαγωνισμός, ούτε άλλος φαρμακοποιός να πάρει την άδεια και να δουλέψει και αυτός. Ο κ.Γραμμενίδης ΠΗΡΕ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ από τον ακριτικό Πεντάλοφο, για την… ερήμωση, εγκατάλειψη του οποίου σε δηλώσεις του “πονάει” και “αγωνιά” και το μετέφερε στην Αλεξανδρούπολη.