Η δημοσιογραφική ομάδα του 4ου Γυμνασίου στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για τη 2η θέση σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Η δημοσιογραφική ομάδα του 4ου Γυμνασίου στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για τη 2η θέση σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Τη δημοσιογραφική ομάδα του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης “Θεόδωρος Κάστανος” υποδέχτηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, για να τη συγχαρεί για την κατάκτηση της 2ης θέσης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σχολικής Εφημερίδας «17 προκλήσεις… για έναν καλύτερο κόσμο»

O εν λόγω Διαγωνισμός, τον οποίο διοργανώνει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «Ορίζοντες» απευθείνεται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας (Ε’ και Στ’ τάξεις Δημοτικού) και Δευτεροβάθμιας (γυμνασίου-λυκείου) Εκπαίδευσης, γενικής και ειδικής εκπαίδευσης, όλων των σχολικών μονάδων της χώρας (δημοσίων και ιδιωτικών) κατά το σχολικό έτος 2022-2023. Φέτος ο Διαγωνισμός αφορά στην έκδοση φύλλου σχολικής εφημερίδας αφιερωμένου στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Είχε προηγηθεί συνάντηση των παιδιών με τον δήμαρχο στις αρχές Μαρτίου όταν και είχαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις βιώσιμες πόλεις. Η δημοσιογραφική ομάδα συμπεριέλαβε στην εφημερίδα τη συνέντευξη αυτή και όλα τα θέματα που αναπτύχθηκαν στην εφημερίδα εστιάζουν στους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., μεταφέροντας τον προβληματισμό και τις ανησυχίες που αναπτύσσονται λόγω της κλιματικής αλλαγής και των σύγχρονων παγκόσμιων προβλημάτων.

Κατά τη συνάντηση τα παιδιά μοιράστηκαν με τον δήμαρχο την εμπειρία τους από την ομαδική δουλειά αλλά και τον ενθουσιασμό τους για τη διάκριση που πέτυχαν. Ο Γιάννης Ζαμπούκης ανέφερε σχετικά: είναι πολύ σημαντικό που μέσα από αυτή τη διαδικασία οι μαθητές και μαθήτριες μαθαίνουν να σκέφτονται κριτικά, να συνεργάζονται, να ερευνούν και να δημιουργούν. Εκτός από τον αθλητισμό οι νέοι και νέες του τόπου μας σημειώνουν επιτυχίες και σε άλλους τομείς και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα! Άλλωστε η φωνή των εφήβων έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και είναι πολύ σημαντικό να τους δίνεται η ευκαιρία να αρθρώσουν κι αυτοί τον δικό τους λόγο