Εκλογές 25 Ιουνίου: Πιθανή επίσκεψη Μητσοτάκη στον Έβρο, έρχεται σίγουρα ο Νίκος Δένδιας

Εκλογές 25 Ιουνίου: Πιθανή επίσκεψη Μητσοτάκη στον Έβρο, έρχεται σίγουρα ο Νίκος Δένδιας

 

 Από την Δευτέρα 29 Μαΐου πουθα θυροκολληθεί νέο προεδρικό διάταγμα διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης εθνικών εκλογών για την 25η Ιουνίου, ξεκινάει αυτόματα η νέα προεκλογική περίοδος.μ

 

Αύριο Κυριακή 28 Μαϊου στις18:00 το απόγευμα, θα ορκιστούν οι νέοι βουλευτές και την ερχομένη Δευτέρα 29 Μαΐου θα γίνει η εκλογή προεδρείου της Βουλής, ενώ την ιδια ημέρα θα θυροκολληθεί νέο προεδρικό διάταγμα διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης εθνικών εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, αν και η Ν.Δ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στον Έβρο με ποσοστό 43,31% και εξασφάλισε διαφορά περίπου 25 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ  (18,67%), εν τούτοις στόχος είναι στις 25 Ιουνίου το ποσοστό να αυξηθεί και έτσι να κερδηθεί και τρίτη έδρα στο νομό μας. Σε μια τέτοια περίπτωση οι τρεις πρώτοι που θα είνα στην λίστα, δηλαδή οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Σταύρος Κελέτσης εκλέγονται και αν ο κ.Μητσοτάκης επιλέξει να μην κρατήσει την έδρα, όπως έκανε και τώρα επιλέγοντας αυτή της Θεσσαλονίκης, τότε θα εκλεγεί και ο Τάσος Δημοσχάκης. Αν φυσικά τον διατηρήσει ο Πρόεδρος της Ν.Δ στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου, όπου πρέπει να τοποθετηθεί με βάση την λίστα και τα αποτελέσματα της 21ης Μαίου. Εκτός αν υπάρξει κάποια “έκπληξη” και βάλει άλλον ή άλλη σε εκλόγιμη θέση.

Θα δοθεί λοιπόν ιδιαίτερο βάρος στον Έβρο και πάλι και υπάρχουν πολλές πιθανότητες να τον επισκεφθεί προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό αναφέρουν σημερινές πληροφορίες από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς. Το σίγουρο πάντως είναι και έχει ήδη “κλειδώσει”, πως την περιοχή μας θα επισκεφθεί ο Νίκος Δένδιας. Ο μέχρι πρότινος υπουργός Εξωτερικών, θα κάνει περιοδεία στον Έβρο, συνοδευόμενος και από άλλα στελέχη του κόμματος, εκλεγμένους βουλευτές και από άλλα μέρη της Ελλάδας, που δεν θα έχουν το άγχος της “μάχης” του σταυρού, μια και έχουν ήδη εκλεγεί και δεν υπάρχει θέμα να χάσουν την έδρα.