Στην ΕΥΠ είχαν αποσπαστεί δύο απ΄ τους συλληφθέντες Συνοριοφύλακες – “Ξεσκονίζονται” τα περιουσιακά τους στοιχεία

Στην ΕΥΠ είχαν αποσπαστεί δύο απ΄ τους συλληφθέντες Συνοριοφύλακες – “Ξεσκονίζονται” τα περιουσιακά τους στοιχεία

-Οι έρευνες των “Αδιάφθορων” της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζονται προς όλες τις κατευθύνσεις

Στην ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών), είχαν αποσπαστεί επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι δύο από τους πέντε συλληφθέντες Συνοριοφύλακες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου με έδρα το Ισαάκιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, πρόκειται για δυο από τους πέντε που οδηγήθηκαν  σήμερα στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας και απολογήθηκαν για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου, κατάχρησης εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και παράβαση του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, οι οποίοι είναι κοντοχωριανοί. Κατάφεραν να απσπαστούν στην ΕΥΠ χάρη στις γνωριμίες που είχαν, είτε σε πολιτικά πρόσωπα, όπως συχνά συμβαίνει για αστυνομικούς που μετακνούνται σε τέτοιες θέσεις είτε μέσα στην Υπηρεσία τους. Εξάλλου, όπως λένε συνάδερφοι τους αλλά και συγχωριανοί ή συμπολίτες στο Διδυμότειχο κάποιων εξ αυτών, επικαλούνταν και τις πολύ καλές σχέσεις με κάποιους ανωτέρους τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: Στον Εισαγγελέα αύριο οι 5 Συνοριοφύλακες – 26.550 ευρώ, δολλάρια και 59 κινητά

Στο Διδυμότειχο πάντως, πολλοί είναι αυτοί που επιμένουν ότι ο αρθμός των προσαχθέντων αλλά και των συλληφθέντων θα αυξηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, αφού το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.Σ συνεχίζει τις έρευνες. Με βάση τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις επί μήνες, αλλά και τις καταθέσεις πολλών Συνοριοφυλάκων που κλήθηκαν είτε στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ορεστιάδας είτε στο Αστυνομικό Τμήνα Διδυμοτείχου, όποια στοιχεία προκύπτουν αξιοποιούνται. Διασταυρώνονται και στη συνέχεια γίνονται οι κατάλληλες κινήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ  -Αυξάνονται οι συλλήψεις Συνοριοφυλάκων στον Έβρο: Τους παρακολουθούσαν καιρό τηλεφωνικά – Κάποιοι… πλούτισαν ξαφνικά

Επίσης, “ξεψαχνίζονται” τα περιουσιακά στοιχεία των πέντε συλληφθέντων αλλά ιαι άλλων που υπγρετούν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ισαακίου Διδυμοτείχου. Τα πόθεν έσχες, οι αγορές που έκαναν και αν αυτές δικαιολογούνται από τα εισοδήματα τους, όπως δεκάδες στρέμματα χωράφια, άλλα ακίνητα, αυτοκίνητα για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Στοιχεία που γνωρίζουν πολλοί από τους συναδέρφους τους αλλά και συντοπίτες, φίλοι και γνωστοί τους οι οποίοι τα έβλεπαν αλλά δεν ήθελαν να… μπλέξουν προχωρώντας σε καταγγελίες. Για κάποιους εξάλλου που υπηρετούσαν μαζί τους, δεν ήταν “κεραυνός εν αιθρία” όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ-Έβρος ΤΩΡΑ: Συλλήψεις πολλών Συνοριοφυλάκων απ΄ το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., για διακίνηση λαθρομεταναστών