Χρονοπούλου (ΠΑΣΟΚ): Θα… αυξήσουμε κάποιους φόρους που βλέπουμε ότι πλήττουν τη μεσαία τάξη

Χρονοπούλου (ΠΑΣΟΚ): Θα… αυξήσουμε κάποιους φόρους που βλέπουμε ότι πλήττουν τη μεσαία τάξη

Στόχο να φορτώσει την μεσαία τάξη με επιπλέον φόρους έχει το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με όσα δήλωσε η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Ελένη Χρονοπούλου, στενή συνεργάτης του Προέδρου Νίκου Ανδρουάκη. 

Η κ.Χρονοπούλου, γνωστή από τις καταγγελίες εναντίον του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γωργούλη για βιασμό και κακοποίηση,ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το οικονομικό πρόγραμμα της Χαριλάου Τρικούπη.

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων η κυρία Χρονοπούλου επιχείρησε να παρουσιάσει μέρος του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ λέγοντας πως θα μειωθούν φόρου, ωστόσο βρέθηκε να ερωτάται για περισσότερες λεπτομέρειες. Απαντώντας είπε μεταξύ άλλων πως «θα μειώσουμε κάποιους φόρους και θα αυξήσουμε κάποιους άλλους».


Στην συνέχεια ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς της ζήτησε από την κυρία Χρονοπούλου να σχολιάσει ποιους φόρους εννοεί πως θα αυξηθούν. «Ποιους θα αυξήσετε , μια και το λέτε, ποιους θα μειώσουν όλοι το λένε, ποιους θα αυξήσετε είναι ενδιαφέρον να το μάθουμε», ρώτησε για να λάβει την απάντηση από την κυρία Χρονοπούλου πως… «θα αυξήσουμε τους φόρους που βλέπουμε ότι ουσιαστικά πλήττουν τη μεσαία τάξη».

Δείτε βίντεο:

Ο διάλογος της Ελένης Χρονοπούλου με τον δημοσιογράφο Πάνο Αμυρά Αμυρά και τον Γιώργο Κουβαρά για την κοστολόγηση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

• Χρονοπούλου: Το έχουμε κοστολογήσει επιμέρους, απλά αν ξεκινήσω να σας το αναλύω θα χάσουμε χρόνο για τους τηλεθεατές.
• Αμυράς: Επειδή διάβασα το πρόγραμμά σας, έχετε ένα μέτρο που λέει «έκτακτη φορολόγηση κερδών τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων τί έσοδα προσδοκάτε από αυτό το μέτρο και ποιες νοείτε «μεγάλες επιχειρήσεις»?

• Χρονοπούλου: Τα κοστολογημένα μας μέτρα είναι οι συντάξεις, το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, η μείωση των φόρων στην εργασία μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών στην υγεία,(αναλύει ΕΚΑΣ και νούμερα)
 Αμυράς : Ποιες μεγάλες επιχειρήσεις θα φορολογήσετε? είδα στο πρόγραμμα σας ότι θα καταργήσετε έκτακτη φορολόγηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν μονοπωλιακό χαρακτήρα . Τί εννοείτε?
• Χρονοπούλου: Ουσιαστικά αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι ανακατανομή του φορολογικού συστήματος. Δηλαδή αντί να έχουμε σήμερα φόρο κατανάλωσης 60% που πληρώνουν οι μικρομεσαίοι , να μπορέσουμε να δώσουμε μία εναλλακτική ώστε ουσιαστικά ανακατανέμοντας τους φόρους να μπορεί το κράτος να μην πιέζει τους πολλούς .
• Αμυράς: Άρα θα αυξήσετε κάποιους φόρους και κάποιους θα μειώσετε.

• Χρονοπούλου : Ναι θα αυξήσουμε κάποιους φόρους και κάποιους θα μειώσουμε.
• Κουβαράς: Ποιους θα αυξήσετε , μια και το λέτε, ποιους θα μειώσουν όλοι το λένε, ποιους θα αυξήσετε είναι ενδιαφέρον να το μάθουμε.

• Χρονοπούλου: Θα αυξήσουμε τους φόρους που βλέπουμε ότι ουσιαστικά πλήττουν τη μεσαία τάξη.

Πηγή: prorothema.gr

Τα σχόλια απενεργοποιήθηκαν