Ένας μήνας “μαρτύριο” είναι αυτός που διανύουμε για τον Τάσο Δημοσχάκη

Ένας μήνας “μαρτύριο” είναι αυτός που διανύουμε για τον Τάσο Δημοσχάκη

Ένας μήνας πραγματικό  “μαρτύριο” είναι αυτός που διανύουμε, από τις εκλογές της 21ης Μαΐου έως τις επαναληπτικές στις 25 Ιουνίου, για τον Τάσο Δημοσχάκη.


Ο πρώην πλέον βουλευτής Έβρου, δεν εξελέγη αφού τερμάτισε τρίτος και καταϊδρωμένος στις πρόσφατες εθνικές εκλογές στο νομό Έβρου, όπου η Νέα Δημοκρατία εξέλεξε δύο βουλευτές. Πρώτος είναι ο νεαρός  Χρήστος Δερμεντζόπουλος που θριάμβευσε με 15.929 (περισσότερους και από όσους συγκέντρωσε όλος ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί στο νομό όπου πήρε 15.303) ενώ δεύτερος ήταν ο Σταύρος Κελέτσης με 12.309 σταυρούς. Μάλιστα αυτός στάθηκε… τυχερός, αφού ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου, επέλεξε να κρατήσει την έδρα στη Θεσσαλονίκη και όχι στον Έβρο.
Έτσι, ο κ.Δημοσχάκης, που το 2019 θυμήσουμμε ένα πρώτος με διαφορά αφού συγκέντρωσε παραπάνω από 16.000 ψήφους, τώρα όχι μόνο δεν ορκίστηκε βουλευτής  έστω για θητεία δύο ημερών, αλλά αγωνιά τι θα γίνει στις 25 Ιουνίου. Αν δηλαδή η Νέα Δημοκρατία εκλέξει και τρίτο βουλευτή στο νομό Έβρου αρχικά, αφού επειδή θα είναι αυτός στην λίστα τρίος μια και αυτή είναι  η σειρά εκλογής τελευταία θα επιστρέψει στη Βουλή. Κάτι τέτοιο θα γίνει φυσικά  με την προϋπόθεση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποφασίσει και πάλι να μην κρατήσει την έδρα στον Έβρο. Κάτι όμως που ουδείς γνωρίζει αν θα συμβεί, επειδή τώρα αποφάσισε και επέλεξε την έδρα στη Θεσσαλονίκη.
Οπότε ο Τάσος Δημοσχάκης είναι πλέον πρώην βουλευτής και επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Με αυτό τον τίτλο τον αντιμετωπίζουν πλέον θεσμικά στις διάφορες εκδηλώσεις που παρίσταται . Όπως έγινε πρόσφατα στις εκδηλώσεις “Ελευθέρια” του Διδυμοτείχου,  τόσο στην κατάθεση στεφάνων που έκανε αλλά και στο δελτίο Τύπου της Ιιεράς Μητρόπολης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου. Εκεί αναφέρεται ως επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ  και μάλιστα τελευταίος στη σειρά, πίσω από όλους τους άλλους θεσμικούς παράγοντες. Ακόμα και από την Διοικήτρια της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου Αστυνόμος Α΄ Αναστασία Πουρναρά. Ούτε ειδικά στασίδια ως βουλευτής, μια και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.Δαμασκηνός τηρεί απόλυτα το Πρωτόκολλο, ούτε τα προηγούμενα… μεγαλεία, άσχετα αν ο ίδιος… στριμώχνεται στις φωτογραφίες για να βγαίνει μπροστά, δίπλα στον “κολλητό” του δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, τον οποίο ως γνωστόν … συμβουλεύει μάλιστα για κάποιες ενέργειες του.
Πάνε δηλαδή τα… μεγαλεία που είχε πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, όπου αναφέρονταν πρώτος ως βουλευτής μια και έτσι είχε  εκλεγεί το 2019. Καταλαβαίνετε λοιπόν, για τον εκ Ισαακίου Διδυμοτείχου καταγόμενο βουλευτή, ότι οι επόμενες 25 μέρες μέχρι να γίνουν οι εκλογές και να διαπιστώσει αν ξαναεκλεγεί θα είναι πραγματικό… μαρτύριο. Κι αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς και στο πρόσωπο του και στην εν γένει συμπεριφορά του, όσο και αν προσπαθεί να το κρύψει.