Κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση (κακουργήματα) σε βάρος των 5 συλληφθέντων Συνοριοφυλάκων

Κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση (κακουργήματα) σε βάρος των 5 συλληφθέντων Συνοριοφυλάκων

Ποινική δίωξη για βαριά αδικήματα κακουργηματικού τύπου, άσκησε χθες  ο Εισαγγελέας Ορεστιάδας, στους 5  αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Οι Συνοριοφύλακες που υπηρετούν στο Τ.Σ.Φ με έδρα το Ισαάκιο, συνελήφθησαν όπως ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ πρώτο το Evros-news.gr, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά από πολύμηνη έρευνα και παρακολουθήσεις, για διευκόλυνση διακίνησης λαθρομεταναστών.

Συγκεκριμένα, σε βάρος των πέντε αστυνομικών (ενός ανθυπαστυνόμου και τεσσάρων αρχιφυλάκων) ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εισόδου πολιτών τρίτων χωρών χωρίς έλεγχο, διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας, μεταφορά από το εξωτερικό πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στην Ελλάδα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ -Αυξάνονται οι συλλήψεις Συνοριοφυλάκων στον Έβρο: Τους παρακολουθούσαν καιρό τηλεφωνικά – Κάποιοι… πλούτισαν ξαφνικά


Η κατηγορία για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης απαγγέλθηκε σε έναν από τους αρχιφύλακες που φέρεται ως αρχηγός της ομάδας και έδινε κατευθύνσεις στους υπόλοιπους, μετά από επικοινωνία με τέσσερις αλλοδαπούς που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, οι οποίοι διαμένουν στην Τουρκία και ενημέρωναν για την άφιξη των παράνομων μεταναστών στα σύνορα.

Ειδικότερα, ο συγκεκριμένος αρχιφύλακας φέρεται από τα στοιχεία της έρευνας ότι είχε την πρώτη επαφή με έναν από τους δουλέμπορους στην Τουρκία και σταδιακά έβαλε στο «κόλπο» και τους υπόλοιπους.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, αλλά με εντολή τουΕισαγγελέα κρατούνται και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή Ορεστιάδας στο οποίο  απολογούνται από το πρωί της Παρασκευής, 2 Ιουνίου.

Ο συνήγορος τους κ.Αντωνιάδης αναμένεται να παραλάβει σήμερα την ογκώδη δικογραφία, που περιλαμβάνει τόσο όσα βρέθηκαν κατά τους ελέγχους στα σπίτια των πέντε συλληφθέντων (χρήματα, κινητά κ.α.) αλλά και τα απομαγνητοφωνημένα τηλεφωνήματα από την πολύμηνση παρακολούθηση τους. Είναι χαρακτηριστικό, ότι χθες οι αστυνομικοί του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων 

Παράλληλα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένεται η έκθεση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, προκειμένου να κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες και να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Όπως επίσης ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το Evros-news.gr, οι δύο (και όχι τρεις) από τους συλληφθέντες είχαν αποσπαστεί επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΥΠ και επέστρεψαν το 2019 στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυοτείχου που βρίσκεται στο Ισαάκιο.

Οι διάλογοι που έχουν καταγραφεί

Οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν στη διάθεσή τους τους διαλόγους των συνοριοφυλάκων τους οποίους παρουσίασε το Mega.

Τούρκος: Τα παπούτσια (σ.σ τα χρήματα) τα άφησα στο… Πήγαινε να τα πάρεις.

54χρονος αρχιφύλακας: Εντάξει, θα πάω να τα πάρω.

Συνοριοφύλακας: Τα χρήματα αυτά δεν μπορώ να τα δικαιολογήσω στο Πόθεν Έσχες.

Συνοριοφύλακας: Για να δούμε την προίκα (σ.σ τα χρήματα) μας πάλι.

Συνοριοφύλακας: Να μη χάσουμε τη βαλίτσα.

Σε μία από αυτές τις συνομιλίες ένας από τους συλληφθέντες αστυνομικούς αναφέρει: «Το κομάντο λέει θα αφήσει μία τσάντα. Με πήρε πάλι για δύο “ζευγάρια παπούτσια”. Κάπου στη γωνία “το άφησε”. Να τη, εκεί πρέπει να είναι στην πινακίδα. Ναι, ναι, άρα τώρα πέρασαν και την άφησαν. Κάτσε θα σταματήσω, για να την πάρω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ  -Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: Στον Εισαγγελέα αύριο οι 5 Συνοριοφύλακες – 26.550 ευρώ, δολλάρια και 59 κινητά

Πρόκειται για συνομιλία που εκτυλίχθηκε ανάμεσα σε δύο από τους κατηγορούμενους οι οποίοι ήθελαν να πιστοποιήσουν ότι, ο Τούρκος διακινητής, τούς έχει αφήσει πράγματι κάπου τη βαλίτσα με το παράνομο όφελος και θέλουν να πάνε να την παραλάβουν.

Περισσότερο  του ενδιέφερε να δικαιολογήσουν τα χρήματα

Όμως, αυτό που φαίνεται ότι τους ενδιέφερε περισσότερο, είναι το πώς θα δικαιολογήσουν χρήματα τα οποία έχουν στη διάθεσή τους και με τα οποία κάνουν αγορές. Για παράδειγμα, ένας από τους κατηγορούμενους ήθελε να αγοράσει ένα πολυτελέστατο αυτοκίνητο και ο ενδοιασμός του ήταν το πώς θα μπορούσε να δικαιολογήσει τα χρήματα καθώς δεν φαίνεται να έχει χρήματα στις καταθέσεις.

Στη συνομιλία, λοιπόν, αυτή, με κάποιο πρόσωπο, λέει τα εξής: «Εγώ πρέπει να δικαιολογήσω τα λεφτά, αν μού πουν πού τα βρήκα; Πρέπει να φαίνεται στο πόθεν έσχες», με τον άγνωστο άντρα να τού απαντάει, «έχετε και τα πόθεν έσχες εσείς οι αστυνομικοί». Και του απαντά ο αστυνομικός, «κατάλαβες; Εγώ, πρέπει να φαίνεται το αμάξι σε δάνειο, γιατί δεν έχω καταθέσεις πουθενά. Θα μού πουν, “πού βρήκες αυτά τα λεφτά και τα πήρες;”». Και τότε ο άγνωστος άντρας που, απ’ ότι φαίνεται γνωρίζει πολύ καλά τον αστυνομικό, τού λέει, «από τους Πακιστανούς, πες τους».

Το κόλπο για να αποφύγουν την άρση τραπεζικού απορρήτου

Ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο το οποίο αποκαλύπτεται είναι το γεγονός ότι, σε δύο από τους συλληφθέντες, εντοπίστηκε μία χρεωστική κάρτα βρετανο – λιθουανικής, ψηφιακής τράπεζας, στην οποία δεν υπάρχουν προμήθειες συναλλάγματος και, αυτό, έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί, σε περίπτωση άρσης τραπεζικού απορρήτου θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο για τους αστυνομικούς αυτή τη στιγμή, να μπορούν να εντοπίσουν ποιες συναλλαγές έχουν γίνει. Τέλος, υπάρχουν τέσσερις Τούρκοι παράνομοι διακινητές οι οποίοι φαίνεται να είχαν όλο αυτό το διάστημα, τις επαφές και τις τηλεφωνικές αλλά και τις επιχειρησιακές με τους αστυνομικούς.

Τα σχόλια απενεργοποιήθηκαν