Δελησταμάτης: Μετά την έναρξη αναδασμού σε Αμπελάκια, Παταγή, Νεοχώρι, ακολουθούν Ισαάκιο, Ασπρονέρι, Κυπρίνος

Δελησταμάτης: Μετά την έναρξη αναδασμού σε Αμπελάκια, Παταγή, Νεοχώρι, ακολουθούν Ισαάκιο, Ασπρονέρι, Κυπρίνος

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες αναδασμού από την Περιφέρεια  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  για  την περιοχή Αμπελακίων  Ορεστιάδας, όπως ήδη έγραψε το Evros-news.gr.

Ο συγκεκριμένος αναδασμός περιλαμβάνει και περιποχές των χωριών Παταγή, Νεοχώρι και σύμφωνα με τις δηλώσεις στην ΕΡΤ Ορεστιάδας του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Βασίλη Δελησταμάτη, μέχρι τις 3 Ιουλίου θα έχουν κατατεθεί όλες οι προσφορές. Έτσι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να υπάρξει ανάδοχος για την έναρξη της σχετικής διαδικασίας. Πρόκειται για μια έκταση 34.000 στρεμμάτων ώστε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων να πάρει σάρκα και οστά.

Οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες σύμφωνα με τον κ Δελησταμάτη και απαιτούν «χαρτογράφηση του χώρου όπου θα ξεχωρίσουν τα ρέματα και οι δασικές εκτάσεις ώστε να διαμορφωθεί το νέο  τοπίο το οποίο και θα διανεμηθεί μέσω κλήρωσης , με στόχο να χαμηλώσει το κόστος παραγωγής για τον  αγρότη.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Ορεστιάδα: Ξεκίνησε η διαδικασία για τον αναδασμό στα Αμπελάκια, απ΄την Περιφέρεια ΑΜΘ

Μετα από ένα μήνα θα ακολουθήσει η διαδικασία για τον αναδασμό Ισαακίου- Διδυμοτείχου με τελικό στόχο να υπάρξει ανάδοχος στο τέλος καλοκαιριού.

Και οι δυο αναδασμοί ήταν στο πρόγραμμα  της Περιφέρειας ΑΜ-Θ  όπως διευκρινίζει  ο κ Δελησταμάτης και είναι θετικό το γεγονός ότι υλοποιούνται μέσα στα χρονικά περιθώρια.

Αμέσως μετα σειρά έχει ο αναδασμός και το αίτημα των κατοίκων του Ασπρονερίου- Διδυμοτείχου  και Κυπρίνου Ορεστάδας, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παραδοθούν στο Εράσμιο Ξάνθης ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία και στο Δοξάτο Δράμας.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Τα σχόλια απενεργοποιήθηκαν