Επίσκεψη της Σχολής Ευελπίδων στο Διδυμότειχο

Επίσκεψη της Σχολής Ευελπίδων στο Διδυμότειχο

Τους τελειόφοιτους σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε.) δέχθηκε χθες ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε   στα πλαίσια της εκπαιδευτικής εκδρομής που πραγματοποιούν κατ’ έτος στον Έβρο. Τους ευέλπιδες συνώδευαν ο Διοικητής της Σχολής Ευελπίδων Στρατηγός Αναστάσιος Πολύχρονος και ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Κωνσταντίνος Καραμανίδης.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους σπουδαστές της Σχολής για την ιστορία της Μητροπόλεως και για την ποιμαντική διακονία της στην ευαίσθητη και ακριτική αυτή  περιοχή και διερμηνεύοντας τα αισθήματα της τοπικής κοινωνίας τόνισε ότι όλοι είμεθα υπερήφανοι για τον Ελληνικό Στρατό που με γενναιότητα και ακμαίο φρόνημα υπηρετεί την Πατρίδα και τις αξίες της στις ανατολικές και βόρειες εσχατιές της.

Ο Σεβασμιώτατος σε ανάμνηση της επισκέψεως προσέφερε στο Διοικητή της Σχολής εικόνα του εκ Διδυμοτείχου καταγομένου Αγίου Ιωάννου Βατάτζη, του ελεήμονος βασιλέως, και  ο Στρατηγός ανταποδίδοντας προσέφερε στον Σεβασμιώτατο το έμβλημα της Σχολής. Ο Σεβασμιώτατος σε έναν έκαστο των σπουδαστών προσέφερε, ως ευλογία, την Καινή Διαθήκη σε νεοελληνική μετάφραση από τις εκδόσεις της Βιβλικής Εταιρείας.

Τα σχόλια απενεργοποιήθηκαν