ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Τα Α-στήρικτα  “παραμύθια” Πέτροβιτς και η… εκπαραθύρωση Λαμπάκη απ΄τον Σταυράκογλου στη… δεξιά πολυκατοικία

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Τα Α-στήρικτα “παραμύθια” Πέτροβιτς και η… εκπαραθύρωση Λαμπάκη απ΄τον Σταυράκογλου στη… δεξιά πολυκατοικία

 

Μπορεί να έχει ξεκινήσει η νέα προεκλογική περίοδος για τις εθνικές εκλογές που θα γίνουν στις 25 Ιουνίου με σύστημα ενισχυμένης αναλογικής, αλλά τουλάχιστον στην Αλεξανδρούπολη γίνεται… κόλαση με τις εξελίξεις για τις δημοτικές εκλογές.

Παρότι απέχουμε ακόμα τέσσερις μήνες από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, η πόλη και όχι μόνο, ασχολείται περισσότερο με αυτές και δυστυχώς  η ανάπτυξή της γίνεται… έρμαιο του αντιπολιτευτικού μένους κάποιων. Που τα… θυσιάζουν όλα μόνο και μόνο για να μην πιστωθεί οτιδήποτε καλό η σημερινή δημοτική αρχή.
Καθαρά και μόνο για να μπλοκάρουν τη λειτουργία του δήμου Αλεξανδρούπολης και να μην πάρει οποιαδήποτε απόφαση για να προχωρήσει οτιδήποτε από το δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη και τους συνεργάτες του, έχουν μία μόνιμη άρνηση, ψηφίζοντας ΚΑΤΑ ακόμα και για μικρής σημασίας θέματα. Όπως για παράδειγμα, την παραχώρηση αίθουσας σε Πολιτιστικό Σύλλογο στην Άνθεια.

ΚΑΤΑ της επένδυσης που θέλει και η Κυβέρνηση

Όμως υπάρχουν τα πολύ σοβαρότερα, όπως η επένδυση ιχθυοκαλλιέργειας 90 εκατομμυρίων ευρώ από Ελβετική εταιρεία, για την οποία ενδιαφέρεται και η Κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Ανάπτυξης και του υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη. Κι αυτό γιατί θέλουν να δείξου πως η Αλεξανδρούπολη αναπτύσσεται όχι μόνο με τους αγωγούς φυσικού αερίου ή με την παρουσία των Αμερικανών στο λιμάνι, αλλά και σε άλλους τομείς.

Στο άκουσμα μάλιστα των όσων έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας, όταν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ψήφισαν ΚΑΤΑ στην επένδυση με διάφορα προσχήματα, τόσο ο Άδωνης Γεωργιάδης όσο και η Κυβέρνηση, δεν έκρυβαν την έντονη δυσαρέσκεια τους. Κι όχι μόνο αυτοί, αλλά και μερικοί εκτός Ελλάδος, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την συγκεκριμένη επένδυση.
Όταν μάθουν κάποιοι απ΄ όσους  που αντιδρούν, τα ονόματα αυτών που αναφέρουμε, θα τους… λούσει κρύος ιδρώτας. Γιατί είναι πολύ οξύμωρο, δημοτικές παρατάξεις που πρόσκειται στην λεγόμενη  κεντροδεξιά και οι επικεφαλής τους φιλοδοξούν να έχουν  έστω και ανεπίσημη στήριξη ή πολύ περισσότερο χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία, να αντιδρύν για πρόσκαιρα αντιπολιτευτικά ωφέλη σε τέτοιες επενδύσεις.
Όπως και στην  αξιοποίηση και  λειτουργία των Ιαματικών Λουτρών της Τραϊανούπολης. Άντε να το κάνουν οι κομμουνιστές του Σάββα Δευτεραίου, οι άνθρωποι δεν θέλουν ως γνωστόν καμιά επένδυση και ακόμα… ονειρεύονται τον σοσιαλιστικό παράδεισο του Λένιν, βολεμένοι οι περισσότεροι στην σιγουριά του Δημοσίου.

Καμιά στήριξη ή εύνοια από τη Ν.Δ 

Μια και μιλήσαμε για στήριξη, να πούμε ότι είναι εντελώς Α-στήρικτα τα… παραμύθια που διαδίδει στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις του ο  Δημήτρης Πέτροβιτς. Αντιπεριφερειάρχης Έβρου το πρωί και υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης το βράδυ και δεν θέλω… Χαχανητά.
Αυτά δηλαδή που λέει, πως έχει εξασφαλίσει την συγκατάθεση του Μεγάρου Μαξίμου και του περιβάλλοντος του Προέδρου της Ν.Δ Κυριάκου Μητσοτάκη για να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, μόνο στο μυαλό του υπάρχουν.
Καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα και όσοι τον πιστεύουν πλανώνται πλάνην οικτρά. Λέτε να τον… συμβούλεψε ο”αντάρτης ”  Τάκης (Τάκης, Τάκης οέ οέ οέ) Τοψίδης με τον οποίο τους βλέπουμε να συζητούν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης;
Αφήστε που συνεχίζει να  προκαλεί  χρησιμοποιώντας το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη και το αυτοκίνητο του, έχοντας δίπλα του μάλιστα και τον “κολλητό” του Δημήτρη Κελεμίδη, για να τρέχει να κλείσει υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους όλο αυτό το διάστημα. Με ποια ιδιότητα τον κουβαλάεο συνέχεια σε ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο; 

Πέτροβιτς και… έργο δεν συμβαδίζουν

Σήμερα ο Δημήτρης Πέτροβιτς ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητα του για δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, με την παράταξη “Εν΄Έργω Μαζί”. Για να διαβάζεται δηλαδή και ως ενεργώ και ως   δήμαρχος που θα κάνει έργο.  Μόνο βλέποντας τον τίτλο κάποιος, δεν ξέρω αν αισθάνθηκε την ανάγκη να… ενεργηθεί, αλλά Πέτροβιτς και έργο, είναι έννοιες εντελώς αντίθετες.
Γιατί όλοι γνωρίζουν πως τόσα χρόνια ως Αντιπεριφερειάρχης Έβρου μόνο… δηλώσεις, επικοινωνιακές φιέστες και χωρίς ουσία, ήταν η θητεία του. Δηλαδή την γέφυρα Άβαντα που τόσα χρόνια και ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ δεν κατάφερε να την προχωρήσει, θα την φτιάξει ως δήμαρχος Αλεξανδρούπολης;
Όπως φυσικά και το παλιό νοσοκομείο της πόλης και τόσα άλλα, που ως Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, νομάρχης δηλαδή, θα έπρεπε να τα προχωρήσει, τα άφησε να βαλτώνουν. Είναι λοιπόν οξύμωρο πολύ, να μιλάει ο Πέτροβιτς για έργο. Αν βέβαια είχε… τσίπα, θα έπρεπε καιρό τώρα που λειτουργεί ως υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης να είχε παραιτηθεί.
Ακόμα και σήμερα, μετά το… πρώην δημοσιογράφος που αναφέρει στην ανακοίνωση του (ο δημοσιογράφος είναι ιδιότητα που δεν χάνεται ποτέ έλεγε πάντως συνέχεια στις δηλώσεις του), έπρεπε να αναφέρει τον εαυτό του και ως ΠΡΩΗΝ Αντιπεριφερειάρχης Έβρου. Γιατί λοιπόν παραμένει και προκαλεί με αυτή την συμπεριφορά, δημιουργώντας αντιπάθειες;
Αφού δεν παραιτείται από Αντιπεριφερειάρχης
γιατί δεν τον… παραιτεί άμεσα ο Μέτιος;
Οι αντιπάθειες αυτές… αγγίζουν και τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, που δυστυχώς ανέχεται την συγκεκριμένη κατάσταση και απορούν πολλοί και απόλυτα δικαιολογημένα, γιατί συνεχίζει να μην αντιδρά σε αυτή την τραγελαφική κατάσταση. Γιατί δεν προχωράει στην  αντικατάσταση του, αντί να κάνει τον… παιδονόμο σε κάποιους νεαρούς, φιλόδοξους υποψηφίους του.
Να αποφασίσει δηλαδή και να τοποθετήσει στη θέση του έναν από τους Βασίλη Δελησταμάτη ή Θανάση Τσώνη,  για το λίγο διάστημα ως τις εκλογές. Όταν και οι δύο αυτοί συνεργάτες του, έχουν αποδείξει ότι είναι και αποτελεσματικοί και ουσιαστικοί στο έργο που έχουν αναλάβει. Σε αντίθεση με τον κ.Πέτροβιτς, που μια ζωή είναι μόνο λόγια,  επικοινωνιακές κινήσεις και από ουσία… τίποτα.
 Μάλιστα μπορεί να μην έχει εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, αλλά μέσω του Βαγγέλη Μυτιληνού που είναι ουσιαστικά ο δεύτερης τη τάξει στην δημοτική τους παράταξη πουανακοίνωσαν σήμερα Πέμπτη, πήραν αρνητική θέση  τόσο στην επένδυση με τις ιχθυοκαλλιέργειες όσο και στα Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης.

Νέο ξεκίνημα με… Μυτιληνό; 

Με… αυτογκόλ ξεκίνησαν Δημήτρης και Βαγγέλης, που μαθαίνω ότι χθες είχαν…ρόλο ηθοποιού, ολοκληρώνοντας  το ΒΙΝΤΕΟ της υποψηφιότητάς τους σε δρόμους της Αλεξανδρούπολης. Έβλεπες κάποια στιγμή τον Πέτροβιτς να περιμένει κάποιον να εμφανιστεί δίπλα του και σκεφτόσουν θα εμφανίσει κανένα νέο, άφθαρτο, φρέσκο πρόσωπο στον κόσμο.
Και βλέπεις ξαφνικά να αγκαλιάζεται με τον φίλο μου, τον Βαγγέλη Μυτιληνό (μου ήρθαν στο μυαλό ο Τσίπρας με τον Καμμένο) που από την εποχή του δημάρχου Λαμπάκη ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ και στη συνέχεια υποψήφιος δήμαρχος και τώρα δημοτικός σύμβουλος ( κάποια στιγμή τάχθηκε και υπέρ του σημερινού δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη), μόνο να τον δείχνεις σε καινούργιο ξεκίνημα δεν προσφέρεται.
Άσε που στέλνεις μήνυμα ότι θα υπάρχει… διαρχία στην παράταξη. Εγώ μάλιστα περίμενα, μετά το…  φιλιούνται, αγκαλιάζονται των Πέτροβιτς, Μυτιληνού, να σκάσει μύτη και το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΤΙΠΟΤΑ, ο Παυλάρας Μιχαηλίδης. Μόνο που τελικά δεν ήταν εκεί, αφού κανένας πλέον δεν τον… παίζει και τον άφησαν μόνο και άραχνο.

Μετά τον Ζιώγα χάνει και άλλους

Για την άλλη δημοτική παράταξη της… δεξιάς πολυκατοικίας, αυτή του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, εκεί  τα πράγματα και αν είναι πολύ χειρότερα. Γιατί μετά τον Χρήστο Ζιώγα, που μαθαίνουμε ότι σε συνάντηση με τον κ.Λαμπάκη του ξεκαθάρισε πως διαπίστωσε ότι δεν… τραβάει πλέον και δεν τον θέλει ο κόσμος γι΄ αυτό αποφάσισε να τον παρατήσει και να πάει στον Σταύρο Σταυράκογλου, θα έχουμε και άλλα τέτοια παρόμοια.
Μπορεί να διέγραψε τον Ζιώγα, αλλά  ετοιμάζονται και άλλες αποχωρήσεις. Όχι μόνο προς τον… Σταυράκογλου, αλλά και προς την Περιφέρεια.  Δεν αναφέρομαι στον Γιώργο Κουκουράβα που είναι γνωστό ότι έχει μιλήσει εδώ και πολλούς μήνες με το Χρήστο Μέτιο για να είναι υποψήφιος στον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτιδιοίκησης. Άλλωστε Λαμπάκης και Μέτιος το κουβέντιασαν πριν λίγο καιρό στο καφέ “Θέμα” το ζήτημα αυτό.
Μαθαίνω ότι και ο Θέμης Κυριακίδης συζητάει καιρό τώρα με τον Τάκη (Τάκης, Τάκης οέ-οέ-οέ)Τοψίδη και δεν αποκλείεται τελικά να είναι υποψήφιος μαζί του. Ο… πνευματικός του πατέρας άλλωστε Λάκης Κιτσικίδης είναι εκείνος που τον… πιέζει να πάει στον φίλο του, τον Τάκη.
Πως να βγει ο Χαμαλίδης, όταν
ΠΑΣΟΚοι έτρεχαν για Παπαδάκη
Τι και αν μπορεί να υπάρχουν… ηθικοί λόγοι και θα έπρεπε κανονικά να του δημιουργούν ενδοιασμούς, αφού θα πάει σε μία παράταξη της οποίας ο επικεφαλής κατηγορείται και θα δικαστεί, επειδή  χτύπησε γυναίκα την οποία ο Θέμης Κυριακίδης γνωρίζεται οικογενειακά. Θα δούμε τι θα κάνει και αν έχει τέτοιο… πρόβλημα.
Δεν είχε πρόβλημα πάντως, αν και προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ, να… τρέχει για τον υποψήφιο  της “Ελληνικής Λύσης” Πάρη Παπαδάκη, με τον οποίο είναι φίλοι. Σε αυτή την περίπτωση έβαλε την φιλία πάνω απ΄ όλα. Μαζί φυσικά με τον… πνευματικό του πατέρα και εκπρόσωπο του… βαθέως ΠΑΣΟΚ Λάκη Κιτσικίδη και την κόρη του τελευταίου.
Αυτή που είναι υποψήφια του Σταύρου Σταυράκογλου, αλλά και δικηγόρος παράλληλα στο γραφείο του Παπαδάκη. Αν δει κάποιος τις ψήφους που πήρε ο Παπαδάκης -που διετέλεσε τώρα για δυο ημέρες, βουλευτής Έβρου- στην περιοχή της Αισύμης, του Δωρικού και γενικά της Τραϊανούπολης, όπου έχουν επιρροή Κιτσικίδης, Κυριακίδης,  θα το καταλάβει.
Αν δηλαδή.. έτρεχαν για το ΠΑΣΟΚ, στον χώρο του οποίου  είναι γνωστό ότι ανήκουν, μπορεί και να είχε πάρει την έδρα το κόμμα τους και ο Λευτέρης Χαμαλίδης. Έτσι για να το γνωρίζουν και οι ΠΑΣΟΚτσήδες τι ακριβώς έγινε στις 21 Μαόυ στον Έβρο από κάποιους συντρόφους τους. Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια στάση θα κρατήσουν τώρα, στις εκλογές της 25ης Ιουνίου όπου το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πάρει την έδρα.
Σταυράκογλου… εκπαραθυρώνει Λαμπάκη  
Μια και μιλήσαμε όμως για την κόρη Κιτσικίδη η οποία θα είναι υποψήφια όπως ανακοινώθηκε επίσημα με τον  Σταυράκογλου και αφού αναφερόμασταν στον Βαγγέλη Λαμπάκη, φαίνεται ότι ο πρώην Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβου, με μεθοδικές κινήσεις σιγά-σιγά ετοιμάζεται να… εκπαραθυρώσει απ τη δεξιά πολυκατοικία τον τέως δήμαρχο Αλεξανδρούπολης.
Αφήστε που ο κ.Λαμπάκης απέτυχε παταγωδώς στις θέσεις που πήρε για τις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Μην ξεχνάμε ότι την σφοδρή επίθεση που έκανε η δημοτική παράταξη του “Πόλη και Πολίτες” κατά του βουλευτή της Ν.Δ.  Χρήστου  Δερμεντζόπουλου με δημοσιεύματα στην επίσημη σελίδα της “καρφιτσωμένα” για καιρό.
Κι ακόμα, το  ότι δεν πήγε ο ίδιος ο κ.Λαμπάκης στην πολιτική ομιλία του νεαρού βουλευτή στο  Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, σε αντίθεση με τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη που έδωσε το παρόν, αν και δεν προέρχεται από τον ίδιο πολιτικό χώρο.
 Ο Δερμεντζόπουλος όχι μόνο δεν έπαθε ζημιά, αλλά… σάρωσε  με πάνω από 16.000 σταυρούς και ήταν πρώτος με διαφορά. Όπως επίσης την κόντρα Λαμπάκη με τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ν.Δ Έβρου  Άκη Παρασκευόπουλο, τον οποίο ο τέως δήμαρχος έβαλε στο στόχαστρο, επειδή εκφράστηκε θετικά για τη συνεργασία που έχει με τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη. 
Η Νέα Δημοκρατία  στο νομό Έβρου ουσιαστικά κράτησε τις δυνάμεις της, παρά τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετώπισε και ο Παρασκευόπουλος μαζί με τα μέλη της ΔΕΕΠ σίγουρα το… πιστώνονται αυτό για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν. Τζάμπα… έτρεχε πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Νέζη όταν ήρθαν στην Αλεξανδρούπολη και διαμαρτύρονταν ο κ.Λαμπάκης.
Με τον… παρωχημένο και ξεπερασμένο Καμελίδη
Μια και μιλήσαμε για Σταυράκογλου, με τον… παρωχημένο, ξεπερασμένο από την εποχή Αντώνη Καμελίδη, που δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι… πέρασε η μπογιά του στα επικοινωνιακά πράγματα και μόνο να… εργαλειοποιεί ανθρώπους με τους οποίους υποτίθεται συνεργάζεται, συναντήθηκε μαθαίνω στην Αλεξανδρούπολη, κάποιος που θέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος Σουφλίου.
Δεν ξέρω αν αυτός που έκανε το… προξενειό ή ο ενδιαφερόμενος να θέσει υποψηφιότητα, ρώτησαν τον… Στάθαρο Ασπιώτη πως την πάτησε χοντρά με τον πάλαι ποτέ κραταιό κυρίαρχο της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης, τον οποίο ο Γιάννης Ζαμπούκης καθάρισε σε μια βραδιά μαζί  με τα… ορφανά του (Κολιό, Αραμπατζή, Κυζιρίδη, Μπαμπούρα κ.α.).
Γιατί και εκείνον τον… παραμύθιαζε ότι θα τον κάνει δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και τον παράτησε  για να τον μαζέψει ο Σταυράκογλου. Άγνωστο πόσο… στοίχισε (ψυχολογικά εννοείτε και όχι τίποτε άλλο), αυτή η συνεργασία στον Ασπιώτη.
Α, κάποια στιγμή μου είπαν, στην παρέα προστέθηκε και ο Γιώργος Κυζιρίδης, που δεν καταλαβαίνει πως όσο παραμένει κολλημένος στον Καμελίδη, δεν μπορεί να έχει τύχη στα αυτοδιοικητικά. Ο Αντώνης πάντως δεν αφήνει τέτοιες ευκαρίες για να πιάσει το… Τζόκερ. Έστω και αν χρειάζεται να κάνει υπερωρίες και να γράφει άρθρα για το σάιτ του “πελατάκια” και για το Σουφλί.

Ο… Ναρκαλιευτής

Τα σχόλια απενεργοποιήθηκαν