Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας-“Διαγωνισμός Πίτας”, διοργανώνεται στην Αλεξανδρούπολη

Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας-“Διαγωνισμός Πίτας”, διοργανώνεται στην Αλεξανδρούπολη

Ο Πολιτιστικός – Λαογραφικός Σύλλογος Αγνάντιας “Άγιος Γεώργιος” στηρίζει την εκδήλωση του δήμου Αλεξανδρούπολης, τοΠανελλήνιο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας “Διαγωνισμός Πίτας”, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουνίου και ώρα 19.00 στο  γήπεδο Φώτης Κοσμάς της Αλεξανδρούπολης.

Η εκδήλωση  πραγματοποιείται με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση της τοπικής παραδοσιακής κουζίνας της Θράκης. Επίσης στοχεύουμε στην γέννηση ιδέας συνεργασίας γυναικών, για σχηματισμό συνεταιρισμών τοπικών προϊόντων που κατ’επέκταση θα συμβάλουν με θετικό πρόσημο στην τοπική οικονομία. Η  συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται από το 2007 με απόλυτη επιτυχία.

Τη παρουσίαση θα αναλάβει o γνωστός ηθοποιός Τόνυ Δημητρίου ο οποίος τυγχάνει μεγάλης αναγνωρισιμότητας. Προκειμένου να καταστήσουμε αδιάβλητο τον θεσμό του  διαγωνισμού  καλέσαμε και θα συμμετέχουν ως επιτροπή γευσιγνωσίας – κριτές  οι πλέον αρμόδιοι καταξιωμένοι Chef  από την Λέσχη  Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος.

Οι καλύτερες 10 πίτες θα βραβευθούν με χρηματικά βραβεία.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσoυν μουσικά γυναικεία σχήματα καθώς και ορχήστρα η οποία θα συνοδεύσει και τα χορευτικά συγκροτήματα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι συμμετοχές από συλλόγους αλλά και προσωπικές συμμετοχές στην τελευταία εκδήλωση ξεπέρασαν τις 400 πίτες, με ιδιαίτερες συνταγές – γεύσεις από όλο τον Έβρο – Κομοτηνή – Ξάνθη – Θεσσαλονίκη – Τρίκαλα – Δράμα Καβάλα και η επισκεψιμότητα ξεπέρασε τους 2500 επισκέπτες.

Αναμένεται για τον διαγωνισμό του 2023 ότι η προσέλευση θα ξεπεράσει τις 3000 χιλιάδες διότι ο χώρος είναι πολύ μεγαλύτερος.

Οι 15  καλύτερες πίτες θα βραβευθούν με χρηματικά βραβεία.

Τα σχόλια απενεργοποιήθηκαν