Αυτοί είναι οι 5 Συνοριοφύλακες που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση – Απολογούνται τελικά αύριο

Αυτοί είναι οι 5 Συνοριοφύλακες που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση – Απολογούνται τελικά αύριο

Νέα προθεσμία για να απολογηθούν, πήραν για αύριο Σάββατο  3 Ιουνίου, οι 5 Συνοριοφύλακες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου με έδρα το Ισαάκιο, που  συνελήφθησαν την Δευτέρα για διευκόλυνση διακίνησης λαθρομεταναστών.

Οι πέντε κατηγορούμενοι αστυνομικοί (ένας ανθυπαστυνόμος και τέσσερις  αρχιφύλακες) , όλοι τους κάτοικοι Έβρου στην περιοχή του Διδυμοτείχου, οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον Ανακριτή Ορεστιάδας, προκειμένου να απολογηθούν για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα που αφορούν  για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εισόδου πολιτών τρίτων χωρών χωρίς έλεγχο, διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας, μεταφορά από το εξωτερικό πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στην Ελλάδα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ -Αυξάνονται οι συλλήψεις Συνοριοφυλάκων στον Έβρο: Τους παρακολουθούσαν καιρό τηλεφωνικά – Κάποιοι… πλούτισαν ξαφνικά

Το Evros-news.gr παρουσιάζει σήμερα δύο φωτογραφίες τους, με αλλοιωμένα φυσικά τα πρόσωποα τους, αφού δεν επιτρέπεται χωρίς απόφαση Εισαγγελέα η δημοσιοποίηση και των προσώπων και των ονομάτων τους. Από αυτές επιβεβαιώνεται, ότι οι πέντε έκαναν παρέα και μάλιστα οικογενειακή και εκτός της υπηρεσίας τους, αφού αποτελούσαν την “ομάδα των χοντρών” όπως τους αποκαλούσαν οι συνάδερφοι τους λόγω της σωματυικής τους διάπλασης. Στην βασικό φωτογραφία είναι και οι πέντε κατηγορούμενοι με τις συζύγους τους σε κάποιο γλέντι. Στην άλλη είναι οι 4 από αυτούς, σε στιγμιότυπο π[ριν το 2020, μαζί με ανώτερο τους υψηλόβαθμο αξιωματικό (που φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με όσα διαδραματίζονται τελευταία) σε κάποια εκδήλωση της Αστυνομίας. Μάλιστα, οι τρεις από τους τέσσερις είναι με πολιτικά, οπότε δεν αποκλείεται να έβγαλαν την φωτογραφία όταν κάποιοι εξ αυτών είχαν αποσπαστεί στην ΕΥΠ, επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (2018-2019), όπως πρώτο ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το Evros-news.gr.

Διδυμότειχο: «Χάρη, πρέπει να φαίνεται το αμάξι σε δάνειο» – Οι συνομιλίες των συλληφθέντων Συνοριοφυλάκων

Οι συνήγοροι υπεράσπισής τους που τους συνόδευαν κατά την εμφάνισή τους ενώπιον του Ανακριτή  στο δικαστικό μέγαρο Ορεστιάδας, ζήτησαν τη δεύτερη προθεσμία επικαλούμενοι τον πολύ μεγάλο όγκο της δικογραφίας. Κι εpειδή υπήρχε στα δικαστήρια φόρτος εργασίας από τις υπόλοιπες δίκες, δόθηκε νέα προθεσμία έως αύριο Σάββατο, προκειμένου να είναι μόνοι τους στα δικαστήρια της Ορεστιάδας για την απολογία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ  -Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: Στον Εισαγγελέα αύριο οι 5 Συνοριοφύλακες – 26.550 ευρώ, δολλάρια και 59 κινητά

Φυσικά θα συνεχίσουν να είναι κρατοιύμενοι στην Αστυνομική ΔΦιεύθυνση Ορεστιάδας, μέχρι να αποφασιστεί απόι Ανακριτή και Εισαγγελέα αν θα προφυλακιστούν.  Τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους πάντως υποστηρίζουν πως είναι αθώοι και αισιοδοξούν πως θα μείνουν τελικά ελεύθεροι, αν όχι όλοι τουλάχιστον οι περισσότεροι από τους πέντε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ-Έβρος ΤΩΡΑ: Συλλήψεις πολλών Συνοριοφυλάκων απ΄ το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., για διακίνηση λαθρομεταναστών