Έβρος: Μετέφερε σε ειδική κρύπτη της νταλίκας λαθρομετανάστες και συνελήφθη

Έβρος: Μετέφερε σε ειδική κρύπτη της νταλίκας λαθρομετανάστες και συνελήφθη

Συνελήφθησαντιςν δυο προηγούμενες ημέρες (1/2-6-2023) σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και ΚΟμοτηνής  έξι διακινητές, εκ των οποίων πέντε αλλοδαποί και ένας Έλληνας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας λαθρομετανάστες.

Αναλυτικότερα, συνελήφθη χθες (2-6-2023) το πρωί στην Εθνική ΟδόΟρμενίου-Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ένας (1) αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας λαθρομετανάστες.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητοκαι να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) λαθρομετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολη, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

Επίσης, χθες το πρωί σε περιοχές του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τρεις διακινητές, διότι εντόπισαν αρχικά τον έναν ‘Ελληνα να μεταφέρει σε προκαθορισμένο σημείο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο το οποίο παρέλαβε στη συνέχεια ο ένας αλλοδαπός διακινητής μεταφέροντας παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) λαθρομετανάστες, ενώ όπως προέκυψε ο δεύτερος αλλοδαπός ως οδηγός έτερου Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων στο όχημα μεταφορά λαθρομεταναστών.

Σημειώνεται ότι οι δύο αλλοδαποί διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας έξι (6) λαθρομετανάστες.

Επίσης, σατην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή,  διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησηςκαι να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας δέκα (10) λαθρομετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγήθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούντα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης καιΣαπών Ροδόπης.

Τα σχόλια απενεργοποιήθηκαν