Μητσοτάκης: Στη Ροδόπη υπήρξε ανοιχτή παρέμβαση του Τουρκικού προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στη Ροδόπη υπήρξε ανοιχτή παρέμβαση του Τουρκικού προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ

-Δεν μιλώ για όλους τους μειονοτικούς βουλευτές, ούτε για όλη την εθνική μουσουλμανική μειονότητα

Ζήτημα ανοιχτής παρέμβασης του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή υπέρ του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, Φερχάτ Οζγκιούρ, θέτει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο ΘΕΜΑ», που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα, Σάββατο.

«Στη Ροδόπη υπήρξε όντως ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου. Και αυτό είναι πρόβλημα» αναφέρει επί λέξει ο πρόεδρος της ΝΔ και συνεχίζει: «Δεν γίνεται μια ξένη χώρα να παρεμβαίνει ανοιχτά υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων που αναφέρονται στο τουρκικό προξενείο κι όχι στην ελληνική συνταγματική έννομη τάξη. Είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει πρωτίστως το κόμμα που τον επέλεξε, καθώς καθίσταται συμμέτοχο στην ανάμειξη ενός άλλου κράτους στα εσωτερικά της Ελλάδας. Και προσοχή: Δεν μιλώ για όλους τους μειονοτικούς βουλευτές, ούτε για όλη την εθνική μουσουλμανική μειονότητα. Έχω, άλλωστε, στηρίξει τη θρησκευτική μειονότητα, στα βήματα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έκανε πράξη την ισονομία και την ισοπολιτεία».
«Οι Έλληνες μουσουλμάνοι πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν ίσες ευκαιρίες με τους συμπολίτες τους Χριστιανούς και κάνουμε ό,τι χρειάζεται γι’ αυτό. Κάποιοι, όμως, θέλουν να τους αντιμετωπίζουν ως μοχλούς για να δημιουργούν προβλήματα στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και κάποια κόμματα όφειλαν να είναι πολύ πιο προσεκτικά στις επιλογές τους» υπογραμμίζει επίσης ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για έξωθεν παρεμβάσεις στην εκλογική διαδικασία.


“Ελπίζουμε και αναμένουμε στη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ που θα ασχοληθεί με την ανάλυση των αιτιών της εκλογικής ήττας σε όλη την επικράτεια και με τις βουλευτικές του λίστες, ο κ. Τσίπρας και τα μέλη του κόμματός του να αναλύσουν και τα αίτια της νίκης του υποψηφίου που επέλεξαν να τους εκπροσωπήσει στη Ροδόπη, κ. Οζγκιούρ”
 τόνισε από την πλευρά του, σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ‘Ακης Σκέρτσος, με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Οζγκιούρ.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκέρτσος “η επιλογή υποψηφίων που υιοθετούν την πιο ακραία τουρκική προπαγάνδα, μιλούν ανοιχτά για τουρκική και όχι μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και υποστηρίζονται εμφανώς από το τουρκικό προξενείο -όπως και ο κ. Ζεϊμπέκ που εξελέγη στην Ξάνθη- προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για τα κριτήρια με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί την κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα έναντι του τουρκικού αναθεωρητισμού”.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, διευκρίνισε ότι δεν εντάσσονται όλοι οι μειονοτικοί βουλευτές σε αυτή την κατηγορία, και παρέπεμψε στη σημερινή συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη στο «Πρώτο Θέμα», όπου ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι κάποια κόμματα όφειλαν να είναι πιο προσεκτικά στις επιλογές τους.


Συγκεκριμένα ο κ. Σκέρτσος είπε:
“Η Νέα Δημοκρατία είναι ξεκάθαρη: δεν εντάσσονται όλοι οι μειονοτικοί βουλευτές σε αυτή την κατηγορία. Η Ελλάδα και το κόμμα μας τάσσεται σταθερά υπέρ των μειονοτικών δικαιωμάτων, με ισονομία και ισοπολιτεία για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Όμως, όπως επισημαίνει στη συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος  Μητσοτάκης: «κάποια κόμματα όφειλαν να είναι πολύ πιο προσεκτικά στις επιλογές τους”.
«Ο υποψ. βουλευτής @syriza_gr στη Ροδόπη Οζγκιούρ Φερχάτ παρέστη προκλητικά σε εκδήλωση της παράνομης «Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης», μαζί με τον ψευδομουφτή και τον Τούρκο πρόξενο. Ποιοι παίζουν παιχνίδια με τη μειονότητα; Ως πότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να σιωπά;» έγραψε από την πλευρά του στο Twitter ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου.