Ορεστιάδα: Πρώην δήμαρχος βρέθηκε έξω απ’ τα δικαστήρια, για συμπαράσταση σε κατηγορούμενο Συνοριοφύλακα που προφυλακίστηκε

Εντύπωση προκάλεσε στους δημοσιογράφους αλλά και όσους βρίσκονταν μέσα και έξω από τα δικαστήρια της Ορεστιάδας, η παρουσία εκεί του πρώην δημάρχου Σουφλίου Βαγγέλη Πουλιλιού, το περασμένο Σάββατο.

Τα δικαστήρια άλλωστε δεν λειτουργούσαν εκείνη την ημέρα για διεξαγωγή κάποιας δίκης ή άλλα θέματα και μόνο οι 5 συλληφθέντες Συνοριοφύλακες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου με έδρα το Ισαάκιο, απολογούνταν στον Ανακριτή. Γι’ αυτό και υπήρχαν εκεί αρκετοί συγγενείς και φίλοι τους, περιμένοπντας την ετυμηγορία Ανακριτή και Εισαγγελέα. Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν λοιπόν τον κ.Πουλιλιό, γνώριμο τους επί πολλά χρόνια λόγω της παρουσίας του στην τοπική αυτοδιοίκηση, για τον λόγο της παρουσίας του εκεί.

Ο πρώην δήμαρχος Σουφλίου και όπως δήλωσε πρόσφατα υποψήφιος πλέον Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη του Τάκη Τοψίδη, απάντησε ότι βρίσκεται εκεί για συμπαράσταση σε έναν από τους κατηγορουμένους, με τον οποίο είναι φίλοι πολλά χρόνια. Μάλιστα ο συγκεκριμένος στήριζε ανοιχτά τις κατά καιρούς υποψηφιότητες του, τόσο στον δήμο Ορφέα παλαιότερα όσο και για δήμαρχος Σουφλίου και ο κ.Πουλιλιός αυτό δεν το ξεχνάει.

Έπιασαν μάλιστα κουβέντα για αρκετή ώρα, φωτογραφήθηκαν κιόλας για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο Βαγγέλης Πουλιλιός έδειχνε αισιόδοξος ότι ο φίλος του δεν θα προφυλακιστεί τελικά. Παρέμεινε εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, μια και η διαδικασία ήτυαν πολύωρη, αλλά σίγουρα θα ένοιωσε μεγάλη απογοήτευση και θα στενοχωρέθηκε, όταν τελικά Εισαγγελέας και Ανακριτής αποφάσισαν την προφυλάκιση και των 5 κατηγορούμενων Συνοριοφυλάκων, με βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρια και κυρίως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.