ΕΒΡΟΣ: Όταν η Αστυνομία “διαφημίζει” με Video διάσωση λαθρομεταναστών από νησίδες, θα έχουμε πολλά… Μαράσια ακόμα

ΕΒΡΟΣ: Όταν η Αστυνομία “διαφημίζει” με Video διάσωση λαθρομεταναστών από νησίδες, θα έχουμε πολλά… Μαράσια ακόμα

Η περισυλλογή, διάσωση, απεγκλωβισμός ή όπως αλλιώς θέλετε, 91 λαθρομεταναστών από νησίδα στο χωριό Μαράσια, κυριάρχησε στην χθεσινή ειδησεογραφία σε πανελλαδικό επίπεδοι.

Όταν άλλωστε τηλεοπτικά κανάλια των Αθηνών στέλνουν συνεργεία με δημοσιογράφους να καλύψουν σε ζωντανή μετάδοση την επιχείρηση της Αστυνομίας και της ΕΜΑΚ, παρουσία του Στρατού, της FRONTEX και του Ερυθρού Σταυρού, αυτό είναι φυσικό. Όπως αναμενόμενα έπρεπε να είναι όσα είδαμε να συμβαίνουν σε νησίδα στα Μαράσια Ορεστιάδας. Δυστυχώς η ίδια η Ελληνική Αστυνομία πριν ακριβώς ένα μήνα, στις 5 Μαίου 2023, έδωσε στη δημοσιότητα μονταρισμένο ΒΙΝΤΕΟ από την διάσωση 39 λαθρομεταναστών από νησίδα στο Πύθιο Διδυμοτείχου, που περιλαμβάνει μάλιστα και εντυπωσιακά πλάνα με λήψεις από δικό της drone, ουσιαστιικά δηλαδή… ΔΙΑΦΗΜΙΣΕ πόσο καλές διασώσεις, απεγκλωβισμούς, περισυλλογές λαθρομεταναστών κάνει από νησίδες. Αυτά λοιπόν θα έπρεπε να τα περιμένουμε. Το συγκεκριμένο ΒΙΝΤΕΟ, που μπορείε να δείτε, φέρει μάλιστα και το σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Διδυμότειχο: ΒΙΝΤΕΟ απ’ την διάσωση των 39 λαθρομεταναστών που εντοπίστηκαν σε νησίδα του ποταμού Έβρου

Όπως έγραψε το Evros-news.gr στις 25 Μαίου, “πανηγύριζαν” γι’ αυτό ιστοσελίδες διακινητών για την… τζάμπα “διαφήμιση” δηλαδή της Ελληνικής Αστυνομίας στη διάσωση λαθρομεταναστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανηγυρίζουν ιστοσελίδες διακινητών για την… τζάμπα “διαφήμιση” της Ελληνικής Αστυνομίας στη διάσωση λαθρομεταναστών(ΒΙΝΤΕΟ)

Πολύ θα θέλαμε να ξέρουμε, ποιος τεράστιος “εγκέφαλος” της ΕΛ.ΑΣ, σε τοπικό ή κεντρικό επίπεδο, αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο ΒΙΝΤΕΟ, που όπως επισημάναμε ουσιαστικά “διοαφημίζει” πόσο άψογα θα διασωθούν όσοι λαθρομετανάστες βρεθούν σε κάποια νησίδα του ποταμού Έβρου. Ήταν… έμπνευση του Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Πασχάλη Συριτούδη; Το αποφάσισαν και το επέβαλλαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στην οδό Κατεχάκη όπου βρίσκεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη; Ήταν πολιτική απόφαση του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου; Σε μια τέτοια περίπτωση, ο κ.Συριτούδης που είναι από την περιοχή μας και γνωρίζει καλά το ζήτημα, διαφώνησε;

Τουλάχιστον κατάλαβαν γρήγορα την τεράστια… ΓΚΑΦΑ τους και δεν το επανέλαβαν ή τους το επεσήμανε κάποιος, αλλά το κακό είχε γίνει. Γιατί ακολούθησαν άλλες δυο περιπτώσεις παρουσίας λαθρομεταναστών στην ίδια νησίδα στο Πύθιο Διδυμοτείχου, 17 στον αριθμό στις 10 Μαίου και άλλων 37 στις 22 του ίδιου μήνα, οι οποίοι επίσης διασώθηκαν όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ-Διδυμότειχο: Νέα διάσωση 37 λαθρομεταναστών από νησίδα στο χωριό Πύθιο

-Διδυμότειχο: Νέα διάσωση 17 λαθρομεταναστών από νησίδα του ποταμού Έβρου στο Πύθιο

Δυστυχώς όμως οι συγκεκριμένοι χειρισμοί… άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου και φτάσαμε στην περασμένη Παρασκευή 2 Ιουνίου, με την παρουσία των 91 λαθρομεταναστών σε νησίδα του ποταμού Έβρου στα Μαράσια Ορεστιάδας. Κι εκεί άρχισαν μια σειρά από λάθη χειρισμών. Μάλιστα κάποιοι… παρέσυραν τον υπηρεσιακό Πρωθυουργό Ιωάννη Σαρμά που το μεσημέρι της Κυριακής εξέδωσε ανακοίνωση και ανέφερε ότι το συγκεκριμένο θέμα παρακολουθείται και θα αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα. Τελικά οι λαθρομετανάστες κατάφεραν να εισέλθουν  με την βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας.

-Ορεστιάδα: Νέο θρίλερ – Δεκάδες λαθρομετανάστες σε νησίδα στα Μαράσια, θέλουν να… εισβάλλουν στην Ελλάδα

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

Εξελίξεις στον Έβρο

Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα.

Τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων”.

-Ορεστιάδα: Νέο σκηνικό εργαλειοποίησης με λαθρομετανάστες σε νησίδα, στήνουν οι Τούρκοι στα Μαράσια (ΒΙΝΤΕΟ)

Προκαλεί επίσης εντύπωση το γεγονός ότι όλη η επιχείρηση έγινε παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων που την μετέδιδαν ζωντανά. Κι όλα αυτά, την στιγμή που ο υπηρεσιακός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης γνωρίζει άριστα την περιοχή και πως πρέπει να γίνεται ο χειρισμός παρόμοιων θεμάτων, μια και διετέλεσε και Διοικητής της 16ης Μεραρχίας Διδυμοτείχου, του Δ’ Σώματος Στρατού αλλά και Αρχηγός ΓΕΣ, οπότε θα περίμενε κανείς οι χειρισμοί να είναι διαφορετικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ-Μαράσια Έβρου: Πέρασε τελικά των διακινητών και ΜΚΟ – Απεγκλωβισμός 91 λαθρομεταναστών ανακοίνωσε επίσημα η Αστυνομία (ΒΙΝΤΕΟ)