Στις φυλακές Γρεβενών και όχι στην Κομοτηνή, πιθανόν να μεταφερθούν οι 5 προφυλακισθέντες Συνοριοφύλακες

Στις φυλακές Γρεβενών και όχι στην Κομοτηνή, πιθανόν να μεταφερθούν οι 5 προφυλακισθέντες Συνοριοφύλακες

Στις φυλακές Γρεβενών και όχι αυτές της Κομοτηνής, είναι πιθανόν να μεταφερθούν οι 5 συλληφθέντες Συνοριοφύλακες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου με έδρα το Ισαάκιο, πουθ κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους το περασμένο Σάββατο.

Ως γνωστόν, με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα, προφυλακίστηκαν αφού κρίθηκαν ένοχοι για πολύ σοβαρά κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, της διευκόλυνσης εισόδου πολιτών τρίτων χωρών χωρίς έλεγχο, δωροληψία υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας, μεταφορά από το εξωτερικό πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στην Ελλάδα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Μετά την αρχική σκέψη για μεταφορά στις φυλακές Κομοτηνής, υπάρχει το ενδεχόμενο να μεταφερθούν σε αυτές των Γρεβενών, επειδή στις πρώτες βρίσκονται προφυλακισμένοι ή εκτίουν κανονικές ποινές και αρκετοί διακινητές, Έλληνες και αλλοδαποί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Ορεστιάδα ΤΩΡΑ:  Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι 5 κατηγορούμενοι Συνοριοφύλακες

Να θυμίσουμε επίσης, ότι στις φυλακές Γρεβενών, κρατούνται από το 2019 εκτίοντας ποινή 20 χρόνων, οι δυο επίσης Εβρίτες Συνοριοφύλακες  που υπηρετούσαν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, και συνελήφθησαν έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος το 2018. Τους είχε επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης 702 (!) ετών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης στην Κομοτηνή περίπου για τις ίδιες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και οι 5 συνάδερφοι και συντοπίτες τους τώρα. Για συμμετοχή δηλαδή σε εγκληματική οργάνωση που διευκόλυνε την διακίνηση λαθρομερταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, μέσω του ποταμού Έβρου. Τότε να θυμίσουμε είχε συλληφθεί και ένας αγρότης απο χωριό της περιοχής Σουφλίου που επίσης εκτίει ποινή στην φυλακή.

Στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης των πέντεσυλληφθέντων

θα βρεθεί αύριο ο υπηρεσιακός υπουργός Χ.Λαλούσης 

Στην περίπτωση της σύλληψης και προφυλάκισης των 5 αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου με έδρα το Ισαάκιο, δεν έχει υπάρξει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής αναφορά ή περισσότερο σύλληψη κάποιου πολίτη, που να συνεργάζονταν μαζί τους. Τα τέσσερα άτομα που συνομιλούσαν και συνεννοούνταν όπως ακούγονται στιος πολύμηνες τηλεφωνικκές παρακολουθήσεις, είναι Τούρκοι. Η υπόθεση όσον αφορά τις έρευνες της υπόθεσης, δεν έχει πάντως κλείσει από τη Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, της οποίας στελέχη παραμένουν στην περιοχή και συνεχίζουν τις έρευνες και τις καταθέσεις. Οπότε, τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί.

Στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου που βρίσκεται στο χωριό Ισαάκιο, θα βρεθεί αύηριο Τετάρτη 7 Ιουνίου, ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο νομό Έβρου και την Θράκη γενικότερα. Οπότε, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τι θα συζητήσει με τον Διοικητή του ΤΣΦ Διδυμοτείχου, αλλά και όσα θα πει στους πάνω από 150 υπηρετούνες εκεί Συνοριοφύλακες ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ, που ως γνωστόν υπηγρέτησε και στην περιοχή ως Διοικητής της 16ης Μεραρχίας Διδυμοτείχου.

Τα σχόλια απενεργοποιήθηκαν