Έβρος: Συνελήφθησαν Έλληνας με φορτηγάκι και αλλοδαπός νταλικιέρης, να μεταφέρουν λαθρομετανάστες

Έβρος: Συνελήφθησαν Έλληνας με φορτηγάκι και αλλοδαπός νταλικιέρης, να μεταφέρουν λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν προχθές (8-6-2023)σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Έλληνας και αλλοδαπός διακινητής, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις, λαθρομετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,το πρωί στην Εθνική Οδό Κήπων Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούποληςσυνέλαβαν τον Έλληνα διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. όχημα και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας έξι (6) λαθρομετανάστες

Στη δεύτερη περίπτωση το μεσημέρι ο αλλοδαπός διακινητής οδηγώντας Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη Χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο, τρεις (3) λαθρομετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματακαι κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούντα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών καιΤυχερού.