-Βραβεία πήραν επίσης από τον Έβρο το Almira Fish & Meat Tavern της Αλεξανδρούπολης και η Ταβέρνα Καρυδιές της Σαμοθράκης
-Ο Εβρίτης chef Κώστας Τερζούδης, πήρε επίσης βραβείο για το εστιατόριο “Sesa” του “Sesa Boutique Hotel” της Πρέβεζας
“Η Ταβέρνα του Άη Γιώργη”, το εστιατόριο της οικογένειας Ανδρέογλου στην Μάκρη της Αλεξανδρούπολης, αναδείχθηκε και βραβεύθηκε μεταξύ των κορυφαίων ελληνικών εστιατορίων, στην τελετή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2023 που διοργάνωσε το περιοδικό “Αθηνόραμα”.
Το κορυφαίο εστιατόριο που χρόνια τώρα κυριαρχεί στην γαστρονομία του νομού μας και όχι μόνο, ήταν ένα από τα τρία της περιοχής του Έβρου που βραβεύθηκαν. μαζί με το Almira Fish & Meat Tavern, που βρίσκεται στα Δίκελλα Αλεξανδρούπολης και την Ταβέρνα Καρυδιές της Σαμοθράκης.
Ο Έβρος είχε στην βραδιά των βραβείων άλλη μια εκπροσώπηση και βράβευση. Πρόκειται για τον συντοπίτη μας chef Κώστα Τερζούδη από τους Μεταξάδες Διδυμοτείχου, για το εστιατόριο “Sesa” του πολυτελούς “Sesa Boutique Hotel” της Πρέβεζας.


Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βραβεύθηκαν συνολικά με βαθμολογία 14/20 πέντε εστιατόρια, με τα τρία να είναι από το νομό Έβρου.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ
Almira Fish & Meat Tavern, Αλεξανδρούπολη 14/20
Bostani Gastronomy, Μουσθένη Καβάλας 14/20 NEW ENTRY
Καρυδιές, Σαμοθράκη 14/20
Κοτάννη, Ξάνθη 14/20
Η Ταβέρνα του Άη Γιώργη, Μάκρη Αλεξανδρούπολης 14/20


Ο ιδιοκτήτης του “Ταβέρνα του Άη Γιώργη” Ανδρέας Ανδρέογλου, όπως βλέπετε στην βασική φωτογραφία, ευχαρίστησε και φωτογραφήθηκε με το προσωπικό του εστιατορίου, αφού όπως επεσήμανε χάρη στις δικές του προσπάθειες ήρθε αυτό το βραβείο.
Οι βραβεύσεις πραγματοποιήθηκαν σε μια σημαντική όσο και λαμπερή βραδιά, το “Αθηνόραμα” και τα εστιατόρια της χώρας που υπηρετούν την εθνική γευστική κουλτούρα έδωσαν ραντεβού στο “Makedonia Palace” της Θεσσαλονίκης για την τελετή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2023. Στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 ετών του σημαντικότερου γαστρονομικού θεσμού της Ελλάδας, των Χρυσών Σκούφων, αναδείχθηκαν οι άριστοι της εγχώριας κουζίνας, παρουσία σημαντικών θεσμικών παραγόντων, μεγάλων επιχειρηματιών και δημοσιογράφων.
Η φετινή λίστα έσπασε το περσινό ρεκόρ των 80 εστιατορίων, με εκείνα που τιμήθηκαν με τη βαθυγάλανη πλακέτα να φτάνουν για τη χρονιά που διανύουμε τα 117, γεγονός που πιστοποιεί για μία ακόμη φορά τη διαρκή ανέλιξη, τόσο στην παραδοσιακή όσο και στη σύγχρονη έκφανση της ελληνικής κουζίνας.
Ανάμεσά τους και 34 νέα εστιατόρια που για πρώτη φορά μπαίνουν στη γαστρονομική ελίτ των βραβευμένων, με τη γεωγραφική τους κατανομή να εκτείνεται από την Κοττάνη και τη Νέα Μάκρη του Έβρου μέχρι την Καλαμάτα, από το Μέτσοβο έως τη Νίσυρο και από τα Επτάνησα έως τις μικρότερες των Κυκλάδων, την Ρόδο και την Κρήτη.
Τα αποτελέσματα του γευστικού “σαφάρι” που ξεκίνησε η γευσιγνωστική ομάδα του “α” από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι και τα μέσα του χειμώνα, διασχίζοντας από άκρη σε άκρη την ηπειρωτική χώρα και πλέοντας σχεδόν σε κάθε ελληνικό νησί, ανακοινώθηκαν σε μία ιδιαίτερη τελετή.