Η θεατρική παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» με τον Εβρίτη Γιάννη Στάνκογλου σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή απ’ την Περιφέρεια ΑΜΘ

Μία μοναδική εμπειρία θεάτρου, μουσικής και χορού θα ζήσει το κοινό της περιοχής μας αυτή την εβδομάδα σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, προσφορά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η θεατρική παραγωγή της κορυφαίας αρχαίας τραγωδίας  «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ» του Σοφοκλή με τον κορυφαίο Εβρίη ηθοποιό Γιάννη Στάνκογλου, που ανεβαίνει φέτος από τα θεατρικά δρώμενα ΙΑΣΜΟΣ και θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, την Νέα Υόρκη και την Αυστραλία θα φιλοξενηθεί από την Περιφέρεια ΑΜΘ. Μαζί του και ο επίσης Θρακιώτης, νεαρός ταλαντούχος ηθοποιός Γιώργος Αμούτζας με καταγωγή από τον Ίασμο.

Το ταξίδι του ΟΙΔΙΠΟΔΑ θα ξεκινήσει από την Κομοτηνή όπου για μία εβδομάδα ο θίασος θα πραγματοποιεί τις πρόβες της παράστασης στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής ανοιχτές στο κοινό, σε συνδυασμό με διαδραστικά θεατρικά εργαστήρια και δύο ολοκληρωμένες παραστάσεις, ενώ όλες οι δράσεις θα είναι δωρεάν.

Οι αγαπημένοι ηθοποιοί του θεάτρου και της τηλεόρασης: Γιάννης Στάνκογλου, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Γιώργος Αμούτζας, Γιάννης Νταλιάνης, Χρήστος Μαλάκης, Σίμος Κακάλας, Πανάγος Ιωακείμ, Μάρκος Γέττος, Απόστολος Καμιτσάκης, Αυγουστίνος Κούμουλος, Γιώργος Λόξας, Παύλος Παυλίδης συντελεστές της παράστασης αλλά και επίτιμοι προσκεκλημένοι όπως ο καλλιτεχνικός μας διευθυντής Αλέξανδρος Κοέν, η Μίρκα Παπακωνσταντίνουο Άδαμ Τσαρούχης και πολλοί άλλοι, θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους την περιοχή μας όπου θα ξεναγηθούν, θα φωτογραφηθούν και θα μαγέψουν τους θεατρόφιλους Κομοτηναίους και όχι μόνο…

Στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής από την Τετάρτη 5 Ιουλίου έως το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023 από τις 12:00 έως τις 16:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιούνται θεατρικά εργαστήρια ανοιχτά στο κοινό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 2531354230 και στο 6936924079 Ευγενία Εξακοΐδου. Ενώ κατά τις βραδινές ώρες 20:00 – 24:00 την Τετάρτη και την Πέμπτη θα πραγματοποιούνται πρόβες ανοιχτές στο κοινό με διάδραση και συμμετοχή του.

Την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Ιουλίου στις 8 το βράδυ, θα δοθούν δύο δωρεάν παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, ενώ την Κυριακή 9 και τη Δευτέρα 10 Ιουλίου θα λάβουν χώρα δύο παραστάσεις στο Θέατρο Αλτιναλμάζη στην Αλεξανδρούπολη.

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κομοτηνή θα προβληθούν σε ζωντανή σύνδεση από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια Εθνικής εμβέλειας.