Σουφλί: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι τριήμερες γιορτές πάλης στο ύψωμα “Χίλια” (ΒΙΝΤΕΟ)

Σουφλί: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι τριήμερες γιορτές πάλης στο ύψωμα “Χίλια” (ΒΙΝΤΕΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι τριήμερες εκδηλώσεις των Αλεβιτών μουσουλμάνων με επίκεντρο το Ύψωμα “Χίλια” του δήμου Σουφλίου.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την «Επιτροπή Αλεβιτών Μουσουλμάνων Θράκης» ξεκίνησαν την Παρασκευή 7 Ιουλίου με παραδοσιακό γλέντι από το χωριό που ήταν φέτος ο Αγάς των εκδηλώσεων και κορυφώθηκαν χθες Κυριακή 9 Ιουλίου στο ύψωμα “Χίλια” της ορεινής περιοχής του δήμου Σουφλίου. Οαρουσία πολύ κόσμου, μουσουλμάνων της περιοχής αλλά και αρκετών Χριστιανών, όπως γίνεται κάθε χρονιά.

Πρόκειται για ένα πανηγύρι με θρησκευτική χροιά για τους Αλεβίτες (Μπεκτασήδες), το οποίο περιλαμβάνει αγώνες παραδοσιακής πάλης με τους συμμετέχοντες να αλοίφονται με λάδι.

Το παρόν έδωσαν χθες Κυριακή στον χώρο των αγώνων πάλης ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος με τους Αντιδημάρχους του, τον Πρόεδρο του δημ,οτικού συμβουλίου Μιχάλη Πιτιακούδη και τους δημοτικούς αλλά και τοπικούς συμβούλους της περιοχής.

Μάλιστα τον υποδέχθηκαν στον χώρο με τον παραδοσιακό τρόπο, με ζουρνάδες και νταούλια και τον συνόδεψαν μαζί με όσους ήταν μαζί του μέχριο τον Αγά και τους άλλους επίσημους.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι παλαιστικοί αγώνες, με την  συμμετοχή αθλητών διαφόρων ηλικιών.

Ακολούθησε η απονομή των επάθλων, οι αναμνηστικές φωτογραφίες και το φαγητό για όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.