Οι δικηγόροι του 46χρονου Αλεξανδρουπολίτη που σκότωσε λαθροδιακινητής στην Εγνατία Οδό, παίρνουν θέση

Οι δικηγόροι του 46χρονου Αλεξανδρουπολίτη που σκότωσε λαθροδιακινητής στην Εγνατία Οδό, παίρνουν θέση

Το Δικηγορικό Γραφείο Αλεξανδρούπολης Δ. Μπαΐρα – Β. Δινδίνη που εκπροσωπεί την οικογένεια του άτυχου 46χρονου Γιώργου Τζανετάκη από την Αλεξανδρούπολη, τον οποίο σκότωσε στις 15 Απριλίου διακινητής λαθρομεταναστών πηγαίνοντας κόντρα στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής, παίρνουν θέση με ανακοίνωση τους.

Με αφορμή την συζήτηση που επανηλθε στο προσκήνιο, μετά τον θάνατο και 70χρονου Εβρίτη από τον Προβατώνα στην γέφυρα Αρδανίου της Εγνατίας Οδού, που και αυτόν τον σκότωσε λαθροδιακινητής, αλλά και τις προτάσεις και απόψεις θεσμικών που ακούγονται, οι δυο δικηγόροι της οικογένειας του Αλεξανδρουπολίτη συμπολίτη μας που άφησε πίσω του ορφανά δύο μικρά παιδιά, στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:

“Εκπροσωπώντας την οικογένεια του νέου πατέρα και συζύγου που άδικα έχασε τη ζωή του στις 15.04.2023  στο 598 ο χλμ. της Εγνατίας Οδού – Ηγουμενίτσα προς Κήπους, εργαζόμαστε – κατόπιν σχετικής εντολής – για την αρμόδια ανάδειξη των πραγματικών περιστατικών που οδήγησαν στο τραγικό αυτό αποτέλεσμα, ακούραστα και με απόλυτο σεβασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θρήνος για τον 46χρονο Γιώργο, πατέρα δύο παιδιών απ΄την Αλεξανδρούπολη, που σκότωσε ο διακινητής λαθρομεταναστών, κινούμενος στο αντίθετο ρεύμα

Με μεγάλη ανησυχία διαπιστώνουμε τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά αντίθετης εισόδου στην Εγνατία Οδό με αποτέλεσμα τη διακινδύνευση της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής των διερχομένων οδηγών, ενώ παράλληλα παρακολουθούμε τον επίκαιρο δημόσιο διάλογο, ο οποίος αφορά στα αιτήματα για λήψη μέτρων προς αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών.

Ωστόσο, νιώθουμε τηνομική υποχρέωση να επισημάνουμε πως κάθε υπόθεση διαφέρει ως προς τα πραγματικά περιστατικά που τη συνθέτουν. Ως εκ τούτου, δεν θα επιτρέψουμε ούτε τη γενικευμένη αντιμετώπιση του εν λόγω συμβάντος, το οποίο βρίσκεται υπό διερεύνηση, ούτε τη διαστρέβλωση γεγονότων και διάδοση νομικών χαρακτηρισμών, η απόδοση των οποίων ανήκει αποκλειστικά στα αρμόδια δικαστήρια.

Η ανάγκη για λήψη σύγχρονων μέτρων προστασίας της ασφάλειας και της ζωής των κατοίκων της περιοχής μας είναι αυτονόητη και επιτακτική, πλην όμως ανεξάρτητη από την κρίση επί της εκάστοτε υπόθεσης και της έμπρακτης συμπαράστασης που πρέπει να δοθεί στις οικογένειες των θυμάτων”.