Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε στήριξη σε έξι υποψήφιους Περιφερειάρχες – Τι γίνεται στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε στήριξη σε έξι υποψήφιους Περιφερειάρχες – Τι γίνεται στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Την στήριξή του σε έξι υποψήφιους Περιφερειάρχες ανακοίνωσε χθες Κυριακή το ΠΑΣΟΚ, τρεις μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε αυτούς δεν βρίσκεται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου αναμένεται να ληφθεί απόφαση για το πρόσωπο το οποίο θα αποτελέσει την επιλογή του, ως τα τέλη Ιουλίου. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρον ότι τελικά ο Κώστας Σκανδαλίδης που είναι επικεφαλής της Επιτροπής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν θα επισκεφθεί την περιοχή μας, αλλά θα υπάρξει συζήτηση μέσω τλεδιάσκεψης με διάφορα στελέχη του κόμματος. Πρόσφατα συγκεντρώθηκαν στην Ξάνθη αρκετά από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια ΑΜΘ και συζήτησαν διάφορα πρόσωπα τα οποία εξετάζονται για να τεθούν επικεφαλής του ψηφοδελτίου, αλλά και υποψηφιότητες συμβούλων.

Όπως έγραψε το Evros-news.gr, κάποια άτομα από τον Έβρο που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ αλλά δεν έχουν κάποιον θεσμικό ρόλο, πρότειναν να δοθεί στήριξη στον Τάκη Τοψίδη, μια και φέρεται να έχει υποψήφιους από τον χώρο τους, όμως υπάρχουν πολλές αντιδράσεις για αυτό το ενδεχόμενο. Για πολούς και διάφορους λόγους, που δεν αφορούν μόνο την πολιτική του τοποθέτηση.

«Με απόφαση της Επιτροπής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ανακοινώνει τη στήριξη του στους κάτωθι επικεφαλής των συνδυασμών σε έξι περιφέρειες», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ στηρίζει στις αυτοδιοικητικές εκλογές τους εξής έξι υποψήφιους περιφερειάρχες:

Τον Γιάννη Σγουρό για την Περιφέρεια Αττικής.
Τον Σταύρο Αρναουτάκη για την Περιφέρεια Κρήτης.
Τον Χρήστο Παπαστεργίου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Τον Στέφανο Ζούμπα για την Περιφέρεια Ηπείρου.
Τον Νικηφόρο Παπανικόλα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Μέχρι το τέλος Ιουλίου το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα ανακοινώσει τους υποψήφιους/ες που στηρίζει και στις υπόλοιπες περιφέρειες, ανάμεσα τους φυσικά και αυτή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.