Φέρες-Διδυμότειχο: Καταδίωξη, επικίνδυνοι ελιγμοί και συλλήψεις δύο διακινητών που μετέφεραν λαθρομετανάστες

Φέρες-Διδυμότειχο: Καταδίωξη, επικίνδυνοι ελιγμοί και συλλήψεις δύο διακινητών που μετέφεραν λαθρομετανάστες

Ακόμα δύο συλλήψεις αλλοδαπών διακινητών, στην μία περίπτωση μάλιστα μετά από καταδίωξη και επικίνδυνους ελιγμούς, είχαμε τις προηγούμενες ημέρες.

Αρχικά σε περιοχή του Διδυμοτείχου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Διδυμοτείχου συνέλαβαν αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έναν (1) λαθρομετανάστη.

Επίσης, σε Επαρχιακή οδό του Έβρου, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών ο δεύτερος αλλοδαπός διακινητής, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) λαθρομετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά το όχημα εντοπίστηκε ακινητοποιημένο, ενώ οι επιβαίνοντες επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί χωρίς να τα καταφέρουν.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε για το ανωτέρω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 28-7-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δυο  υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Συνοριακής Φύλαξης Φερών.