Αύξηση αστυνομικών ελέγχων σε οδικό δίκτυο, κόμβους Εγνατίας οδού, εξέταση τοποθέτησης καρφιών, κάποια απ’ τα μέτρα

Αύξηση αστυνομικών ελέγχων σε οδικό δίκτυο, κόμβους Εγνατίας οδού, εξέταση τοποθέτησης καρφιών, κάποια απ’ τα μέτρα

Εντατικοποίηση των αστυνομικών μέτρων με αύξηση των ελέγχων στο οδικό δίκτυο αλλά και στους κόμβους της Εγνατίας Οδού και εξέταση της τοποθέτησης καρφιών σε κάποια σημεία, είναι κάποια από τα μέτρα που αποφασίστηκαν  στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου.

Στην σύσκεψη μετείχαν εκτός του αρμόδιου υπουργού, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μαυρόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτση, οι βουλευτές Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Τάσος Δημοσχάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜΘ Πασχάλης Συριτούδης και οι Αστυνομικοί Διευθυντές των νομών Έβρου αλλά και όλης της Περιφέρειας και εκπρόσωποι της Εγνατίας Οδού.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι με την ανεξέλεγκτη, επικίνδυνη και “δολοφονική” δράση των διακινητών λαθρομεταναστών, μετά την μετωπική σύγκρουση που είχε ένας ακόμα με αυτοκίνητο πολύτεκνης οικογένειας στο Δωρικό Αλεξανδρούπολης. Μάλιστα τραυματίστηκαν τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας και η μητέρα που νοσηλεύεται σε σχετικά σοβαρότερη κατάσταση (τους επισκέφθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης). Ο ίδιος έστειλε χθες επιστολή στον νέο υπουργό Γιάννη Οικονόμου ζητώντας την λήψη άμεσων μέτρων, ενώ ο βουλευτής κ.Δερμεντζόπουλος μετά από συναντήσεις με τις διοικήσεις των Συνοριοφυλάκων Έβρου, των Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης και του Αστυνομικού Διευθυντή Αλεξανδρούπολης Λάμπρου Τσιάρα, ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη άμεση σύσκεψη για εξεύρεση λύσεων.
Έτσι πραγματοποιήθηκε αυτή μέσω τηλεδιάσκεψης και μεταξύ άλλων αποφασίστηκαν:
 1) Η εντατικοποίηση των ελέγχων από την Αστυνομία στο οδικό δίκτυο και στους κόμβους του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας οδού, όπου υπάρχουν συνεχή φαινόμενα κίνησης στο αντίθετο ρεύμα από λαθροδιακινητές.
2) Εξέταση του μέτρου τοποθέτησης καρφιών που θα ανακόπτουν και θα ακινητοποιούν τα οχήματα τους όταν μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα.
3) Αύξηση της αστυνόμευσης και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο του Έβρου, με συνεχείς ελέγχους
4) Τοποθέτηση προειδοποιητικών φωτεινών σημάνσεων κατά μήκος του άξονα της Εγνατίας οδού από αυτήν για ενημέρωση των οδηγών όταν υπάρχει σε εξέλιξη επικίνδυνο περιστατικό.
Σήμερα δεν αποκλείεται να υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την σύσκεψη και όσα αποφασίστηκαν σε αυτήν.