Έβρος: Τρίτος υποψήφιος δήμαρχος ετοιμάζεται να αποχωρήσει μετά τους δύο που αποσύρθηκαν

Έβρος: Τρίτος υποψήφιος δήμαρχος ετοιμάζεται να αποχωρήσει μετά τους δύο που αποσύρθηκαν

-Μετά τους Στάθη Ασπιώτη στην Αλεξανδρούπολη και τον Γιώργο Τσιουράκη στο Διδυμότειχο, ετοιμάζεται να κάνε το ίδιο και ο Παναγιώτης Σκαρκάλας στο Σουφλί

Την στιγμή που μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, αφού ένουν δυο μήνες και παράλληλα τέλη Αυγούστου θα πρέπει να δηλωθούν οι συνδυασμοί των υποψηφίων, οι εξελίξεις είναι καθημερινές.

Ήδη μέχρι τώρα, δυο υποψήφιοι δήμαρχοι που ανακοίνωσαν επίσημα ότι θα διεκδικήσουν τους δήμους Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου, ο Στάθης Ασπιώτης και ο Γιώργος Τσιουράκης αντίστοιχα, αποσύρθηκαν. Ο πρώτος μάλιστα μαζί με τους υποψήφιους συμβούλους που είχε ανακοινώσει, συμφώνησε σε σύμπραξη με την παράταξη “Πόλη και Πολίτες” του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και θα είναι απλός υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Ο Γιώργος Τσιουράκης, που εξαρχής φαινόταν ότι θα είχε δύσκολο έργο, αν και ο ίδιος δεν φαίνεται να το είχε αντιληφθεί, αποχώρησε με δήλωση του αλλά όλα δείχνουν πως δεν θα ασχοληθεί καθόλου πλέον στον δήμο Διδυμοτείχου, τουλάχιστον ως υποψήφιος.

Πληροφορίες του Evros-news.gr αναφέρουν ότι μέσα στην εβδομάδα θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και ο Παναγιώτης Σκαρκάλας στον δήμο Σουφλίου. Κι αυτός ανακοίνωσε επίσημα ότι θα διεκδικήσει την εκλογή του για δήμαρχος, όπως είχε κάνει κα το 2019 όταν ήταν τρίτος μετά τους Παναγιώτη Καλακίκο και Βαγγέλη Πουλιλιό, όμως αναμέβεται να γνωστοποιήσει την αποχώρηση του από την διεκδίκηση τουλάχιστον της θέσης του δημάρχου. Κι αυτό γιατί ακόμα και στενοί συνεργάτες του που μαζί κατέβηκαν στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, του ζήτησαν να μην επιμείνει γιατί οι συνθήκες τώρα είναι εντελώς διαφορετικές. Ίσως γιατί όλοι βλέπουν ότι ο κ.Καλακίκος με το έργο που επιτέλεσε τα προηγούμενα χρόνια και την αποδοχή που έχει στον κόσμο, είναι το ακλόνητο φαβορί για νίκη και από την πρώτη Κυριακή.

Έτσι, αφού ο κ.Σκαρκάλας δεν βρήκε την ανταπόκριση και τους υποψηφίους που περίμενε, ετοιμάζεται να ανακοινώσει ότι αποχωρεί από υποψήφιος δήμαρχος. Είναι άγνωστο αν θα πάει ως απλός δημοτικός σύμβουλος με κάποιον από τους άλλους τρεις που έχουν επίσης ανακοινώσει, δηλαδή το νυν δήμαρχο Παναγιώτη Καλακίκο, τον Σταμάτη Τσιακίρη ή τον Γιώργο Μπαλτζή.  Κάποιοι επίσης επιμένουν, ότι δεν αποκλείεται το ίδιο να κανει κάποια στιγμή και ο Αντιστράτηγος ε.α. κ.Μπαλτζής, που επίσης φαίνεται να δυσκολεύεται στην συγκρότηση ψηφοδελτίου. Μπορεί να ενταχθεί σε κάποιον από τους άλλους συνδυασμούς σε μια τέτοια περίπτωση.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους οι οποίοι δήλωσαν υποψηφιότητα, τόσο στην Αλεξανδρούπολη όσο και στην Ορεστιάδα όπου είναι αρκετοί, δείχνουν αυτή την στιγμή αποφασισμένοι να φτάσουν στα τέλη Αυγούστου καταθέτοντας συνδυασμούς, έστω και… λειψούς ορισμένοι.