Αλεξανδρούπολη: “Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι γεμίζουν οι ίδιοι κάδους απορριμάτων για κριτική”, καταγγέλει το Σωματείο Εργαζομένων Καθαριότητας

Αλεξανδρούπολη: “Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι γεμίζουν οι ίδιοι κάδους απορριμάτων για κριτική”, καταγγέλει το Σωματείο Εργαζομένων Καθαριότητας

Άδικη επίθεση στους εργαζόμενους του δήμου Αλεξανδρούπολης στην καθαριότητα από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους για να “τσιμπήσουν” ψήφους, καταγγέλει με ανακοίνωση του το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Μάλιστα όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, κάποιοι από αυτούς τους υποψήφιους, έχουν επιδοθεί σε μία αναζήτηση κάδων απορριμμάτων γεμάτων με απορρίμματα για να τους αναρτήσουν ως εικόνα στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και αν δε βρουν, τους γεμίζουν οι ίδιοι, αποδίδοντας δε τις όποιες ευθύνες στους εργαζόμενους στην Καθαριότητα. Δεν γνωρίζουμε αν με αυτή την αναφορά εννοούν τον πρώην Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Κυριάκο Αραμπατζή (πρώην δημοτικό σύμβουλο της ΑΝΑΣΑ, μετά του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, μετά του Ασπιώτη και εσχάτως υποψήφιο του Σταυράκογλου), που δημοσύεσε ένα παρόμοιο Video πετώντας ο ίδιος μπουκάλι και μάλστα γεμάτο νερό και όχι άδειο σε μικρό κάδο.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων επισημαίνει ότι όλοι αυτοί μιλούν “χωρίς να έχουν γνώση του τρόπου λειτουργίας της Υπηρεσίας, της ρύθμισης των δρομολογίων αποκομιδής και χωρίς φυσικά να ΄έχουν γνώση για τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας , από την ολιγωρία προηγούμενων ετών για τη διασφάλισή του”.

Αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση:

“Τις τελευταίες μέρες έχει διαπιστωθεί μια άδικη επίθεση στους εργαζόμενους στην Καθαριότητα του Δήμου μας, από υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους.

Μην έχοντας , προφανώς, να παρουσιάσουν κάποιο πρόγραμμα δράσεων, έχουν επιδοθεί σε μία αναζήτηση κάδων απορριμμάτων γεμάτων με απορρίμματα για να τους αναρτήσουν ως εικόνα στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και αν δε βρουν, τους γεμίζουν οι ίδιοι, αποδίδοντας δε τις όποιες ευθύνες στους εργαζόμενους στην Καθαριότητα, χωρίς να έχουν γνώση του τρόπου λειτουργίας της Υπηρεσίας, της ρύθμισης των δρομολογίων αποκομιδής και χωρίς φυσικά να ΄έχουν γνώση για τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας , από την ολιγωρία προηγούμενων ετών για τη διασφάλισή του.

Το καλοκαίρι που διανύουμε , η πόλη μας  βιώνει όγκο επισκεπτών πρωτόγνωρο συγκριτικά με παλιότερες χρονιές, γεγονός το οποίο επιβαρύνει επιπλέον τον καθημερινό προς αποκομιδή όγκο απορριμμάτων , σε σημείο αυτός να κυμαίνεται σε σχεδόν τριπλάσια επίπεδα.
Παρ’ όλα τα ανωτέρω προβλήματα, η Υπηρεσία και οι εργαζόμενοί της καταφέρνουν να διατηρούν την πόλη καθαρή .

Το Σωματείο μας δεν θα ασχοληθεί με τις προθέσεις των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων, θα παρακαλούσε όμως τους υποψηφίους Δημάρχους να τοποθετηθούν αν η πρακτική αυτή της προσβολής των εργαζομένων θα είναι ο τρόπος με τον οποίο προτίθενται να διοικήσουν το Δήμο  που διεκδικούν.

Όσον αφορά τους συμπολίτες μας , το Σωματείο μας δεδομένων των συνθηκών θα ήθελε να τους παρακαλέσει για την ορθότερη διαχείριση των κάθε είδους απορριμμάτων από μέρους τους, η οποία σε συνδυασμό με τις προσπάθειες των εργαζομένων, θα συνεχίσει να διατηρεί ένα καλό επίπεδο όσον αφορά το θέμα της Καθαριότητας σε καθημερινή βάση.

Ο οποιοσδήποτε δε υποψήφιος επιθυμεί να ενημερωθεί για τη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας και το τι αυτή καθημερινά αντιμετωπίζει , μπορεί να το κάνει , ερχόμενος σε επαφή μαζί μας, καθότι ως γνωστόν η ημιμάθεια μόνο πηγή προβλημάτων μπορεί να χαρακτηρισθεί”.