Κολύμβηση: Τρεις αθλητές από όμιλο της Αλεξανδρούπολης, πρώτη φορά σε αποστολή εθνικής ομάδας Ανδρών

Για πρώτη φορά τρεις αθλητές από όμιλο της Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα το Ν.Ο.Α, βρίσκονται σε αποστολή εθνικής ομάδας Ανδρών για μια μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών U23 που θα διεξαχθεί στο Δουβλίνο από 11 έως 13 Αυγούστου , η αποστολή της Εθνικής ομάδας απαρτίζεται από 16 αθλητές-τριες εκ των οποίων 3 αθλητές ανήκουν στο δυναμικό της κολυμβητικής ομάδας του ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.
Η μόνη περιφερειακή πόλη που εκπροσωπείται στην αποστολή της Εθνικής είναι η Αλεξανδρούπολη, εξαιτίας της μεγάλης ανόδου τα τελευταία χρόνια της ομάδας OPEN του ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.
Επίσης, πρώτη φορά όμιλος της Αλεξανδρούπολης έχει 3 αθλητές του στην Εθνική Ομάδα Ανδρών σε μία τόσο μεγάλη Ευρωπαϊκή διοργάνωση, στην οποία θα συμμετέχει και η αντίστοιχη εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.


Οι εκπροσωπήσεις στην Εθνική ομάδα όμως συνεχίζονται, καθώς συνοδός προπονητής της αποστολής στο Δουβλίνο είναι ο προπονητής του ΝΟΑ Χατζηπέτρου Κωνσταντίνος μαζί με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Αθανάσιο Οικονόμου.


Οι αθλητές που θα φορέσουν το σκουφάκι με το Εθνόσημο είναι:
ΒΟΛΤΕΖΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ: 50μ. ελεύθερο, 50μ πεταλούδα, 100μ. πεταλούδα
ΓΙΟΥΡΤΖΙΔΗΣ ΔΑΝΙΗΛ: 200μ μικτή ατομική, 400μ μικτή ατομική
ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ: 50μ ύπτιο, 100μ ύπτιο, 100μ πεταλούδα
Σε ανακοίνωση του ο Ν.Ο.Αλεξανδρούπολης αναφέρει: “Επειδή πάλι κάποιοι θα προσπαθήσουν να «οικειοποιηθούν» λίγη από την επιτυχία του ΝΟΑ με το επιχείρημα ότι οι αθλητές μας ξεκίνησαν την αθλητική καριέρα σε αυτούς, τους απαντάμε ότι ένα λογικός άνθρωπος κάνει αμέσως την εξής εύλογη ερώτηση: «και γιατί δεν συνέχισαν εκεί όπου ξεκίνησαν;».
Βέβαια η ερώτηση είναι ρητορική, γιατί την απάντηση την ξέρουμε όλοι μας, καθώς ο ΝΟΑ:
α. είναι σε θέση να στηρίζει τις προσπάθειες των αθλητών-τριων του , από τις μικρές αγωνιστικές κατηγορίες μέχρι και τις κατηγορίες OPEN.
β. κρατάει τους αθλητές του στην πόλη της Αλεξανδρούπολης εξασφαλίζοντας συνθήκες ίσως καλύτερες από τα μεγάλα αστικά κέντρα.
γ. θέλει με αυτούς τους αθλητές να προβάλλεται η πόλη της Αλεξανδρούπολης και όλη η Περιφέρεια μας”.

Ανακοίνωσε συνεργασία με τον προπονητή Ιωάννη Δέλλιο

Το τμήμα κολύμβησης του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης, ανακοίνωσε και την έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή Δέλλιο Ιωάννη.


Ο κ. Δέλλιος ο οποίος έχει πολυετή εμπειρία και καταξίωση στα προπονητικά δρώμενα της κολύμβησης με πολλούς αθλητές του να συμμετέχουν στις εθνικές ομάδες, έρχεται να προστεθεί στο υπάρχον προπονητικό team του Ν.Ο.Α. , αναλαμβάνοντας το Age Group της ομάδας.
“Μαζί με τον κ. Χατζηπέτρου Κωνσταντίνο, τον προπονητή των μεγάλων επιτυχιών των τελευταίων ετών του συλλόγου μας, αναλαμβάνουν την επιμέλεια όλων των τμημάτων υποδομής του συλλόγου.
Με την προσθήκη αυτή, ανταποκρινόμαστε στις αυξημένες απαιτήσεις του κολυμβητικού τμήματος που ολοένα και αναπτύσσεται, στοχεύοντας πάντα στην προάσπιση των ιδανικών των αθλητών μας”.