Κόλαση φωτιάς περικύκλωσε την Αλεξανδρούπολη – Μπήκε στη Νίψα, εκκενώθηκαν Άβαντας, Μαίστρος, Αμφιτρίτη, Μοναστηράκι, Δορίσκος (ΒΙΝΤΕΟ)

Κόλαση φωτιάς περικύκλωσε την Αλεξανδρούπολη – Μπήκε στη Νίψα, εκκενώθηκαν Άβαντας, Μαίστρος, Αμφιτρίτη, Μοναστηράκι, Δορίσκος (ΒΙΝΤΕΟ)

Κόλαση φωτιάς επικρατεί και σήμερα στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, με τα ανεξέλεγκτα μέτωπα σε πολλές περιοχές να… περικυκλώνουν την πόλη, ενώ το ένα μετά το άλλο χωριά να εκκενώνονται με ειδοποίηση από το 112.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση κατά σειρά σε Μοναστηράκι, Δορίσκο όπου κατευθύνθηκε το μέτωπο των Λουτρών που συνεχίζει να καίει και δίπλα στο χωριό, ο Απαλός και η Αμφιτρίτη και στη συνέχεια ο Άβαντας.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθεις της Πυροσβεστικής με 176 πυροσβέστες με 10 πεζοπόρα τμήματα ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας από αέρος  κάνουν ρίψεις νερού 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα ενώ άλλο ένα ελικόπτερο θα συντονίζει την εναέρια επιχείρηση με στόχο την κεφαλή της φωτιάς, του Στρατού και ελεθοντών, οι θυελλώδεις άνεμοι δημιουργούν συνέχεια καινούργια μέτωπα.

Πέρασε την Εθνική οδό μεταξύ Λουτρών-Μοναστηρακίου

Αγρότες της περιοχής με μεγάλα τρακτέρ ανοίγουν συνεχώς αντιπυρικές ζώνες από χθες, αλλά παρ ότι στην περιοχή προς το Μοναστηράκι είχαν ανοίξει πάνω από 100 μέτρα προστατευτική ζώνη, η φωτιά δυστυχώς πέρασε την Εθνική οδό Αλεξανδρούπολης-Φερών μεταξύ Λουτρών και Μοναστηρακίου.

Δίπλα στον Απαλό, ανησυχία για το αεροδρόμιο “Δημόκριτος”

Στον Απαλό επίσης έγιναν μεγάλες αντιπυρικές ζώνες, γιατί ουσιαστικά μιλάμε για αστικό ιστό, ενώ οι ρίψεις από τα έναέρια μέσα είναι συνεχείς, όπως μπορείτε να δειiτε και στο ΒΙΝΤΕΟ μας.

Όμως η φλόγες βρίσκονται περίπου 500 μέτρα από το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης και αυτό προκαλεί ανησυχία, αφού εκεί υπάρχει και η αποθήκη καυσίμων. Μάλιστα από χθες υπάρχουν και στρατιωτικές δυνάμεις για να επέμβουν αν χρειαστεί.

Μπαίνει στη Νίψα, κίνδυνος να καούν σπίτια

Την ίδια στιγμή εμώ στη Νίψα χθες τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε να μπει η φωτιά στο χωριό, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω της συνεχούς αλλαγής φοράς των ανέμων, όχι μόνο μπήκαν οι φλόγες στο χωριό αλλά απειλούν να κάψουν σπίτια.

Οι συσκέψεις των οργάνων πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Έβρου και του δήμυ Αλεξανδρούπολης είναι συνεχείς, με συμμετοχή όλων των εμπλεκομενων φορέων και υπηρεσιών, σε μια προσπάθεια για καλύτερο συτονισμό και λύση των προβλημάτων.

Επίσκεψη στην περιοχή από τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Σπυρόπουλο

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος,που βρέθηκε τυχαία στον Έβρο σήμερα για κάποια κοινωνική υποχρέωση, επισκέφθηκε το πρωί στις περιοχές του Έβρου όπου μαίνεται το πύρινο μέτωπο τις τελευταίες δύο ημέρες.

Ο κ. Σπυρόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκεφθήκαμε το συντονιστικό της Πυροσβεστικής και ενημερωθήκαμε από τους αρμόδιους για την πορεία της πυρκαγιάς. Ζούμε μία ακόμη δύσκολη μέρα για τον Έβρο και ολόκληρη την περιοχή. Είμαστε στο πλευρό των γυναικών και των ανδρών της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Στρατού, της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και των εθελοντών που δίνουν μία τιτάνια μάχη για να περιοριστεί η φωτιά. Δυστυχώς, συντελέστηκε μία πολύ μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή. Υπάρχουν ζημιές σε ιδιοκτησίες, σε σπίτια και σε κτηνοτροφικές μονάδες. Θέλουμε και ελπίζουμε, εντός της ημέρας, και με τη βοήθεια και των εναέριων μέσων που συνδράμουν την τεράστια αυτή επιχείρηση, να περιοριστεί η φωτιά με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες για την περιοχή».

Τα σχόλια απενεργοποιήθηκαν