Φωτιά  Δάσους Δαδιάς: Οι κάτοικοι έχουν ακινητοποιήσει 17 λαθρομετανάστες εκεί που ξεκίνησε η τεράστια πυρκαγιά (BINTEO)

Φωτιά Δάσους Δαδιάς: Οι κάτοικοι έχουν ακινητοποιήσει 17 λαθρομετανάστες εκεί που ξεκίνησε η τεράστια πυρκαγιά (BINTEO)

-Η Αστυνομία εντόπισε άλλους 14 λαθρομετανάστες και τους συνέλαβε στον χώρο αναψυχής Λευκίμης

Γιγαντώνεται ολοένα και περισσότερο η τεράστια και επιίνδυνη φωτιά που ξέσπασε στον στενό πυρήνα του δάσους της Δαδιάς, στην περιοχή Γκίμπρενα όπου βρίσκονται τα σπάνια αρπακτικά πουλιά.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, οι κάτοικοι της Λευκίμης εντόπισαν και έχουν ακινητοποιήσει 17 λαθρομετανάστες, στην περιοχή που βρίσκονται οι κεραίες της ΕΡΤ, εκεί όπου είχε βρεθεί νεκρή η 28χρονη Βίκυ από το Τυχερό, πάνω από το χωριό της Λεκίμης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΝΕΑ, τεράστια και πολύ επικίνδυνη φωτιά στην “καρδιά” του δάσους Δαδιάς, στην περιοχή “Γκίμπρενα”

Οι λαθρομετανάστες βρισκόταν στην περιοχή από όπου ξέσπασε η φωτιά και οι κάτοκοι που τους εντόπισαν και τους ακινητοποίησαν, περιμένουν στην Αστυνομία να τους συλλάβει.

Άλλους 14 λαθρομετανάστες εντόπισε η Αστυνομία

Στο μεταξύ άλλους 14 λαθρομετανάστες εντόπισε η Αστυνομία στον χ΄βρο αναψυχής της Λεκίμης και φυσικά τους συνέλαβε. Έτσι έγιναν συνολικά 31 οι λαθρομετανάστες που κινούνταν στην περιοχή όπου ξέσπασε η τεράσια φωτιά στον στενό πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης, όπου βρίσκονται οι φωλιές των σπάνιων αρπακτικών.

Στο μεταξύ εναέρια μέσα, αεροπλάνα και ελικόπτερα ήρθαν από την περιοχή της Αλεξανδρούπολης και κάνουν ρίψεις, ενώ υπάρχουν και επίγειες δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα, πυροσβέστες και οχήματα.

Η τεράστια φωτιά στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης από το χωριό της Δαδιάς

Παράλληλα, μηχανήμτα του δήμου Σουφλίου και κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί στην Λευκίμη και ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες ήδη, προκειμένου να μην πλησιάσει η φωτιά στο χωριό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ -Σουφλί: Φωτιά στο δάσος Δαδιάς πάνω απ’ την Λυκόφη – Πυροσβεστικά αεροπλάνα κάνουν ρίψεις (BINTEO)