Ελένη Χατζίδου: Αγωνία της τραγουδίστριας για το χωριό της, τα Λουτρά Αλεξανδρούπολης, που κινδύνεψε

Ελένη Χατζίδου: Αγωνία της τραγουδίστριας για το χωριό της, τα Λουτρά Αλεξανδρούπολης, που κινδύνεψε

Με έκδηλη αγωνία παρακολουθούσε από την πρώτη στιγμή την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, η τραγουδίστρια και παρουσιάστριας τηλεοπτκής εκπομπής Ελένη Χατζίδου.

Η συντοπίτισσα μας καλλιτέχνης κατάγεται από τα Λουτρά Αλεξανδρούπλλης και το χωριό της κινδύνεψε σοβαρά τις πρώτες ημέρες της πυρκαγιάς. Εκεί μένουν και ο πατέρας με την μητέρα της, οι οποίοι αυτό τον καιρό βρίσκονταν στη Χαλκιδική, αλλά είναι το πατρικό της σπίτι. Η ίδια ανάρτησε και βίντεο από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στα Λουτρά Έβρου, το οποίο έχει καταστραφεί ολοσχερώς από το πέρασμα της πυρκαγιάς και έγραψε:  «Ο Θεός να βάλει το χέρι του να σωθούμε από αυτό το χάος».

Εμφανώς αναστατωμένη και στεναχωρημένη για όσα συμβαίνουν μας περιέγραψε την κατάσταση αλλά και την αγωνία της.

«Το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που ανέβασα στον λογαριασμό μου βρίσκεται στα Λουτρά Έβρου, το χωριό μου. Ευτυχώς το χωριό μου δεν κάηκε γιατί τελευταία στιγμή ο άνεμος άλλαξε φορά, ωστόσο έχει εκκενωθεί, το ίδιο και οι γύρω περιοχές. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, και το νοσοκομείο, όπως ξέρετε εκκενώθηκε και οι ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε πλοίο.

Στην περιοχή εκτός από την πυροσβεστική βοηθά και ο στρατός στην κατάσβεση. Ο αδερφός μου που ζει εκεί, είναι στον στρατό και μας ενημερώνει συνεχώς για το πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Η φωτιά αντί να υποχωρεί γίνεται όλο και πιο δυνατή» μας είπε η Ελένη Χατζίδου.

«Οι γονείς μου ευτυχώς δεν βρίσκονταν στο χωριό όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, είναι στη Χαλκιδική. Σαφώς και είχαν αγωνία για το σπίτι μας και σκέφτηκαν μήπως πρέπει να πάνε να δούνε από κοντά τι συμβαίνει, αλλά εννοείται δε θα τους αφήναμε.

Το κέντρο της Αλεξανδρούπολης, εκεί βρίσκεται και το σπίτι του αδερφού μου, δεν έχει κινδυνέψει αλλά όλα σχεδόν τα χωριά έχουν καταστραφεί. Δεν έχει μείνει τίποτα. Εννοείται πως υπάρχει μεγάλη αγωνία και είμαστε όλοι πολύ ταραγμένοι. Μιλάω διαρκώς με τον αδερφό μου για να μαθαίνω τι γίνεται.

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη όχι μόνο στην Αλεξανδρούπολη αλλά σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, όπου υπάρχουν ενεργά πύρινα μέτωπα. Η καταστροφή από τις πυρκαγιές είναι τεράστια, δε ξέρω πως θα ζήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας χωρίς καθόλου πράσινο» πρόσθεσε η Ελένη Χατζίδου..