Σαμοθράκη: Ηλεκτροδοτείται πάλι από Αλεξανδρούπολη – Επικοινωνία Γαλατούμου-Τριαντόπουλου για αποζημιώσεις λόγω της τριήμερης διακοπής

Σαμοθράκη: Ηλεκτροδοτείται πάλι από Αλεξανδρούπολη – Επικοινωνία Γαλατούμου-Τριαντόπουλου για αποζημιώσεις λόγω της τριήμερης διακοπής

Από σήμερα το απόγευμα η Σαμοθράκη ηλεκτροδοτείται και πάλι με το υποθαλάσσιο καλώδιο από την Αλεξανδρούπολη, εκεί όπου λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς προέκυψε πρόβλημα την Τρίτη και μέχρι την Πέμπτη τα ξημερώματα το νησί έμεινε χωρίς ρεύμα.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ γύρω στις 5 σήμερα το απόγευμα αποκατέστησαν την σύνδεση με το κανονικό δίκτυο και έτσι αποσυνθέηκαν οι γεννήτριες που έφτασαν χθες το μεσημέρι από την Μυτιληνη με ειδικά ναυλωμένο πλοίο. Επίσης, σταδιακά αποσυνδέονται και οι γεννήτριες που ηλεκτροδοτούσαν τα αντλιοστάσια για την ύδρευση της Σαμοθράκης, οι οποίες είχαν φτάσει τα ξμερώματα της Τετάρυης με το πλοίο της γραμμής ” Αδαμάντιος Κοραής” από την Αλεξανδρούπολη. Έτσι αποκαταστάθηκε και η υδροδόητηση που διακόπηκε μόνο για μια ημέρα τελικά.

Ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Γαλατούμος, που μαζί με τους συνεργάτες του και τους υπαλλήλους του δήμου κατέβαλλαν τεράστιες προσπάθειες αποκατάστασης του προβλήματος που προέκυψε την Τρίτη για την Σαμοθράη, λόγω της τεράστιας πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη και χωρίς φυσικά καμιά ευθύνη του νησιού, δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτό. Όπως ο ίδιος ενημέρωσε τον κόσμο, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Υφυπουργό Κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο και του ζήτησε από την πλευρά του Δήμου Σαμοθράκης να υπάρξει καταβολή αποζημιώσεων στους επαγγελματίες του νησιού, οι οποίοι επλήγησαν από την διακοπή ρεύματος λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου.

Μάλιστα επειδή έγινε δέκτης αιτημάτων και από τα νοικοκυριά τα οποία επίσης υπέστησαν ζημιές στις ηλεκτρικές συσκευές και αναγκάστηκαν να πετάξουν τρόφιμα, την Δευτέρα θα βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη και θα έχει συνάντηση με τονκ.Τριαντόπουλο όπου θα του παραδώσει υπόμνημα με όλα τα απαραίτητα στοιχεία και αιτήματα. Την ίδια στιγμή, κάποιοι της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον πρώην Πρόεδρο του  δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Παππά, ασχολούνται… περί όου σκιάς, με μια κολώνα της ΔΕΗ που έχει  χόρτα γύρω της και με θράσος αναρρωτιούνται αν παραμείνουν οι γεννήτριες που ήρθαν με ολόκληρη αγωνι΄δω επιχείρηση από την Μυτιλήνη. Όλα αυτά όταν 5 χρόνια δημοτική αρχή με τν Θανάση Βίτσα, δεν είχαν φροντίσει να εξασφαλίσουν μια τέτοια εναλλακτική λύση. Κι αυτοί θέλουν να ξαναδιεκδικήσουν την ψήφο των κατοίκων της Σαμοθράκης.

 

Τα σχόλια απενεργοποιήθηκαν