Σουφλί: Εκκενώνεται η Λευκίμη – Μήνυμα του 112, η φωτιά πλησιάζει στο χωριό

Σουφλί: Εκκενώνεται η Λευκίμη – Μήνυμα του 112, η φωτιά πλησιάζει στο χωριό

Εκκενώνεται το χωριό της Λευκίμης Σουφλίου, αφού η φωτιά που καίει μέρες τώρα στην καταστροφική πυρκαγιά του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης, πλησιάζει στο χωριό.

Πριν από μισή ώρα περίπου με μήνυμα από το 112 ενημερώθηκαν οι κάτοικοι να το εκκενώσουν προς το Τυχερό και ήδη ο δήμος Σουφλίου έχει στείλει λεωφορεία στην πλατεία του χωριού για να απομακρυνθούν όσοι δεν έχουν μεταφορικό μέσο.

Η κατάσταση όλες αυτές τις ημέρες ήταν πολύ δύσκολη, αλλά πότε οι αντιπυρικές που συνέχεια δημιουργούνταν με τη συμμετοχή και πολλών εθελοντών, πότε η αλλαγή φοράς των ανέμων, δεν έφερνε την φωτιά κοντά στην Λευκίμη.

Όπως όμως αναφέραμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας, η κατάσταση ήταν επικίνδυνη και ο Αντιδήμαρχος Τυχερού Δημήτρης Δαρούσης μας είχε ενημερώσει πως οι φλόγες πλησίαζαν στην αντιπυρική των κεραιών. Αν περνούσαν από εκεί τα πράγματα θα γινόταν πολύ επικίνδυνα, μια και υπάρχουν τρία μέτωπα.

Ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, στην πρωινή σύσκεψη που έγινε στην Αλεξανδρούπολη με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, είχε απευθύνει αγωνιώδη έκκληση για ενίσχυση των πυροσβεστικών μέσων, επίξειων και εναέριων στην φωτιά τη Δαδιάς, γιατί η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη.