Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Εισαγγελέας, για το νέο περιστατικό με Αλεξανδρουπολίτη και λαθρομετανάστες

Την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για νέο περιστατικό με Αλεξανδρουπολίτη και λαθρομετανάστες, ο οποίος τους ακινητοποίησε στην περιοχή της Αισύμης και δημοσίευσε ΒΙΝΤΕΟ με αυτή την ενέργεια, διέταξε ο Εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης.

Έτσι η Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης τον αναζήτησε για να περάσει από την Αστυνομία και να δώσει διευκρινίσεις, αφού έτσι και αλλιώς το αυτόφωρο είχε παρέλθει μια και όλα αυτά συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή.  Εμφανίστηκε λοιπόν χθες μαζί με την δικηγόρο του.

«Η Ελλάδα είναι ισχυρό κράτος δικαίου. Είναι συντεταγμένη πολιτεία, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Αυταπατώνται οικτρά όσοι θεωρούν ότι μπορούν να υποκαταστήσουν την Πολιτεία και τις Αρχές της, ερμηνεύοντας τους νόμους κατά το δοκούν» αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το βίντεο που ανέβασε ο συγκεκριμένος Εβρίτης,  εμφανίζει τον ίδιο, να φορά στολή παραλλαγής, με τη βοήθεια άλλων ανθρώπων, να έχουν ακινητοποιήσει στο έδαφος τέσσερις λαθρομετανάστεςΈνας εξ αυτών φαίνεται να έχει τραυματιστεί και να πονά.

«Αλλους τέσσερις, άλλους τέσσερις καλούς επενδυτές… » ακούγεται να λέει ο συγκεκριμένος.  «Βλέπετε; Μέρα μεσημέρι, που είναι οι αρχές, που είναι οι αρχές, που είναι οι αρχές…» συνεχίζει.

Κατά την παρουσία του στην Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης, είπε ότι  ουδέποτε κακοποίησε, χτύπησε ή προξένησε την οποιαδήποτε βλάβη στους συγκεκριμένους λαθρομετανάστες. Είπε ότι μετέφερε νερά και φαγητό σε πυροσβέστες και αστυνομικούς που έδιναν μάχη για να σβήσουν τις φλόγες που κατέστρεφαν –και εξακολουθούν να καταστρέφουν– το πανέμορφο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο.

Σε δασικό δρόμο της Αισύμης, πετάχτηκαν μπροστά στο αυτοκίνητό του οι τέσσερις άνδρες οι οποίοι έφεραν εγκαύματα σε διάφορα σημεία του σώματός τους. Ειδικά ο ένας, είχε εγκαύματα από το κεφάλι μέχρι και τα πόδια.

Κατά τα λεγόμενα του πάντα, τους έδωσε νερό γιατί ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένοι, ενώ ειδοποίησε αμέσως τις αρχές για την παρουσία τους στο σημείο. Μόλις το περιπολικό έφτασε, ο ίδιος αναχώρησε.

Πρόκειται για τέσσερις λαθρομετανάστες από τη Συρία, οι οποίοι πέρασαν κοντά από τη φωτιά και οι οποίοι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από τους ειδικούς διασώστες και κρατούνται από τους αστυνομικούς.

Ο πατέρας δύο παιδιών που δείχνει το πρόσωπό του και στη συνέχεια δείχνει τους μετανάστες που κάθονται στον δρόμο, αρνείται σθεναρά πως είναι φασίστας, μια και ο ίδιος είναι παντρεμένος με αλλοδαπή γυναίκα, ενώ το ΒΙΝΤΕΟ το κατέβασε στη συνέχεια.

 Λάθος της στιγμής η χρήση του όρου «επενδυτές»

Χαρακτήρισε λάθος της στιγμής τη χρήση του όρου «επενδυτές» απευθυνόμενος προς τους λαθρομετανάστες, τονίζοντας πως ποτέ δεν μίλησε με στόχο να τους μειώσει.

Μέχρι και αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάποια δίωξη σε βάρος του από την αστυνομία, όπως συνέβη στην περίπτωση του Αλβανύ και των δύο Ελλήνων επίσης από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος είχε κλειδώσει σε τρέιλερ 13 λαθρομετανάστες.

Οι αστυνομικοί διερευνούν την υπόθεση με προσοχή καθώς θέλουν να διαπιστώσουν εάν έχουν μια επανάληψη του πρώτου περιστατικού ή εάν πρόκειται για κάτι διαφορετικό, όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο άνδρας.

Ο ίδιος, καταγγέλλει επίσης πως έχει βρεθεί στο στόχαστρο χρηστών του διαδικτύου οι οποίοι έχουν ξεκινήσει να απειλούν τον ίδιο και την οικογένειά του, αποκαλώντας τον «φασίστα».

Η συνήγορος του, προς το παρόν, βρίσκεται στη διαδικασία συλλογής όλων αυτών των μηνυμάτων, που κατά τον εντολέα της, αποδεικνύουν πως καταπατώνται βασικά του δικαιώματα και είναι θέμα χρόνου να υπάρξει απόφαση για τις περαιτέρω νομικές τους ενέργειες.

Η θέση της συνηγόρου είναι πως υπάρχει προσβολή της προσωπικότητάς του με τα όσα γράφονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εάν πρέπει να κριθεί κάτι, αυτό θα γίνει στα δικαστήρια και όχι σε τηλεδίκες και στο διαδίκτυο.