“Έφυγε” από την ζωή ο  γιατρός- καρδιολόγος και Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΑΜΘ Βασίλης Λούρμπας, μετά από εγκεφαλικό

“Έφυγε” από την ζωή ο γιατρός- καρδιολόγος και Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΑΜΘ Βασίλης Λούρμπας, μετά από εγκεφαλικό

‘Έφυγε” από τη ζωή σήμερα Πέμπτη 31 Αυγούστου σε ηλικία 64 ετών, ο ιατρός-καρδιολόγος και Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Βασίλης Λούρμπας.

Ο εκλιπών νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στην εντατική του Νοσοκομείου Αγίου Λουκά στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Μέτιος: Αποχαιρετώ με οδύνη
έναν ειλικρινή φίλο που προσέφερε πολλά
Ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος που εκτός από συνεργάτες ήταν κιαι φίλοι με τον αείμνηστο Βασίλη Λούρμπα, στη δήλωση του αναφέρει:
“Με αισθήματα βαθιάς θλίψης πληροφορήθηκα τον χαμό του Βασίλη Λούρμπα, Αντιπεριφερειάρχη Υγείας της Περιφέρειάς μας και Περιφερειακού Συμβούλου Ροδόπης.
Ο Βασίλης υπήρξε για μένα ένας έμπιστος και ικανός συνεργάτης με τον οποίο δώσαμε μαζί αγώνες για τα θέματα της Περιφέρειάς μας.
Ταυτόχρονα είχα την τιμή να τον θεωρώ και φίλο μου. Έναν ειλικρινή και καλό φίλο που τον διέκρινε η ευθύτητα και η απλότητα.
Τον αποχαιρετώ με οδύνη. Η Ροδόπη και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έχασε έναν άνθρωπο που είχε να προσφέρει πολλά.
Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του”.

Σε  συλλυπητήριο μήνυμά της η διοικήτρια του Νοσοκομείου Κομοτηνής στο οποίο υπήρξε Αντιπρόεδρος, η κ. Μάγδα Γιαμουστάρη έγραψε: «Έφυγε για το αιώνιο ταξίδι, τόσο νωρίς και τόσο ξαφνικά ένας εξαιρετικός, πολύτιμος φίλος και υποστηρικτής του Νοσοκομείου μας, ο Βασίλης Λούρμπας, ιατρός Καρδιολόγος, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Κομοτηνής.
Μαχητής, ασυμβίβαστος, άνθρωπος του καθήκοντος, θαρραλέος και δυναμικός ήταν διαρκώς στο πλευρό μας. Με οδύνη τον αποχαιρετούμε. Η Διοίκηση και σύσσωμο το προσωπικό του Γ.Ν. Κομοτηνής εκφράζουμε τα θερμότατα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του για τη μεγάλη τους απώλεια. Μακαρία η οδός… Αιωνία του η μνήμη!!».

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Κομοτηνής

Συλληπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης, του οποίου ο Βασίλης Λούρμπας υπήρξε Πρόεδρος. Όπως αναφέρει :

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης συνήλθε εκτάκτως μετά τη θλιβερή αναγγελία της απώλειας του αγαπητού μας Προέδρου Βασίλη Λούρμπα, γνωστού Καρδιολόγου της πόλης μας.

Ο Πρόεδρός μας, Βασίλης Λούρμπας προσέφερε σημαντικό έργο τόσο στον Ιατρικό Σύλλογο όσο και στο Νομό Ροδόπης, εργαζόμενος αόκνως μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του για την καλύτερη υγεία των συμπολιτών μας. Ήταν, είναι και θα είναι Πρόεδρός μας, να σημειωθεί ότι εξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου μας δύο φορές. Δεν θα ξεχάσουμε το ήθος του, την μετριοφροσύνη του, την επιστημοσύνη του, την συνέπειά του και την εργατικότητά του.

Ήταν σοφός και δίκαιος στην εκτέλεση των καθηκόντων του. Θα τον θυμόμαστε σαν φωτεινό φάρο που μας οδήγησε και μας οδηγεί σωστά στο δύσκολο έργο μας, δηλαδή στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Γενικά υπήρξε επιστήμων και άνθρωπος μαζί, ένας εξαίρετος συνδυασμός.  Υπηρέτησε την ειδικότητα της Καρδιολογίας για πάνω από 30 χρόνια στη Ροδόπη με επιτυχία στο έργο του. Επίσης διετέλεσε Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής και Αντιπεριφερειάρχης Υγείας στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και οδύνη για τον θάνατο του αγαπητού Προέδρου μας Βασίλη και αποφασίζει  ομόφωνα:

Να εκφράσει τα συλλυπητήρια του ιατρικού συλλόγου στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Να διοργανώσει εκδήλωση επιστημονικού περιεχομένου στη μνήμη του.

Να καταθέσει στεφάνι εκ μέρους του συλλόγου στη σορό του.

Να δημοσιευτεί το παρόν στον τοπικό τύπο και στη ιστοσελίδα του ΙΣΡ.

Να παρακολουθήσει σύσσωμο την κηδεία του εκλιπόντος.

Να προβεί σε δωρεά 1000 ευρώ στο ίδρυμα ανιάτων στη μνήμη του.

Βασίλη, θα σε θυμόμαστε για πάντα.

Καλό σου ταξίδι!»