Το Διδυμότειχο επισκέφθηκαν οι σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ)

Το Διδυμότειχο επισκέφθηκαν οι σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ)

Οι τεταρτοετείς σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ), που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκαν το Διδυμότειχο στο πλαίσιο της εκπαίδευσης τους.

Τους υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, χθες Τετάρτη 6η Σεπτεμβρίου , στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου.

Τους σπουδαστές συνόδευαν ο Διοικητής της Σχολής Υποστράτηγος Θεόδωρος Αθανασόπουλος και ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Διδυμοτείχου Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Καραμανίδης.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους σπουδαστές για την ποιμαντική διακονία της τοπικής Εκκλησίας στην ακριτική αυτή περιοχή και επεσήμανε την συμπόρευση του ιερού κλήρου και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για την από κοινού υπεράσπιση των ιδανικών του Έθνους.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον Διοικητή της Σχολής εικόνα του εκ Διδυμοτείχου Ελεήμονος Βασιλέως Αγίου Ιωάννου Βατάτζη μαζί με το σχετικό πόνημα του φιλίστορος στρατιωτικού Ιωάννου Σαρσάκη και εις ένα έκαστον των σπουδαστών από μία Καινή Διαθήκη, σε μετάφραση, εκ των εκδόσεων της Βιβλικής Εταιρείας, ευχηθείς εις άπαντας τα δέοντα.